Cherry του Larry Welz

Written By Dou²lis on 22.2.16 | 6:52 π.μ.

Το «Cherry» είναι μια πολύ γνωστή κωμική σειρά για ενήλικες που έκανε το ντεμπούτο της στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Δημιουργήθηκε από τον Larry Welz, η σειρά αναφέρεται συχνά ως "Cherry Poptart", αν και νομικά ζητήματα αργότερα κατέστησαν αναγκαία την αλλαγή του ονόματος σε "Cherry". Το κόμικ χαρακτηρίζεται από το ρητό περιεχόμενο, το χιούμορ και τη σατιρική του άποψη για διάφορες πτυχές της ποπ κουλτούρας, της πολιτικής και της σεξουαλικότητας.



Το "Cherry" ακολουθεί τις περιπέτειες του ομώνυμου χαρακτήρα του, της Cherry, μιας ξανθιάς, άτσαλης νεαρής γυναίκας που βρίσκεται σε μια ποικιλία από χιουμοριστικές και ριψοκίνδυνες καταστάσεις. Το κόμικς διακρίνεται για το παρωδικό του στυλ, που συχνά εκφράζει διαφορετικά είδη, από επιστημονική φαντασία και φαντασία μέχρι ρομαντισμό και τρόμο. Το περιεχόμενο είναι ρητά σεξουαλικό, αλλά είναι επίσης εμποτισμένο με μια αίσθηση διασκέδασης και ασέβειας.


Η τέχνη του Larry Welz στο «Cherry» είναι ζωντανή και κινούμενα, με σαφή επιρροή από το underground comix κίνημα των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Η σειρά ξεχωρίζει για τα πολύχρωμα έργα τέχνης της και τον παιχνιδιάρικο, υπερβολικό τρόπο που απεικονίζει τους χαρακτήρες και τα σενάρια της. Το καλλιτεχνικό στυλ συμβάλλει στον τόνο της γλώσσας του κόμικ, καθιστώντας το ρητό περιεχόμενο περισσότερο χιουμοριστικό παρά καθαρά ερωτικό.

Το "Cherry" έχει χαράξει μια θέση στον κόσμο των κόμικς για ενήλικες, δίπλα σε άλλα αξιόλογα έργα όπως το "Omaha the Cat Dancer" και το "Penthouse Comix". Έχει επαινεθεί για την τόλμη και τη δημιουργικότητά του, καθώς και για την ικανότητά του να αντιμετωπίζει σεξουαλικά θέματα με ανάλαφρο και σατιρικό τρόπο. Παρά τον ξεκάθαρο χαρακτήρα του, το "Cherry" έχει μια αφοσιωμένη βάση θαυμαστών και αναγνωρίζεται για τη θέση του στην ιστορία των κόμικς ως ένα πρωτοποριακό έργο στην ψυχαγωγία ενηλίκων.

Το κόμικ αντιμετώπισε διάφορες νομικές προκλήσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με τον αρχικό του τίτλο, «Cherry Poptart». Η Kellogg Company, η οποία κατέχει το εμπορικό σήμα Pop-Tarts, αντιτάχθηκε στο όνομα, με αποτέλεσμα ο Welz να το συντομεύσει σε "Cherry". Επιπλέον, το ρητό περιεχόμενο έχει καταστήσει το κόμικ υπόκειται σε λογοκρισία και προκλήσεις διανομής, αλλά παρέμεινε βασικό στοιχείο της λογοτεχνίας κόμικ για ενήλικες.

Τα τεύχη του "Cherry" θεωρούνται συλλεκτικά, ιδιαίτερα οι παλαιότερες εκδόσεις. Η σειρά έχει κυκλοφορήσει σποραδικά όλα αυτά τα χρόνια, με ειδικές εκδόσεις και ανθολογίες να την κρατούν ζωντανή στην αγορά των κόμικ για ενήλικες. Η κληρονομιά του φαίνεται στο πώς ξεπέρασε τα όρια του τι θα μπορούσε να απεικονιστεί στα κόμικς και πώς το έκανε με μια ξεχωριστή αίσθηση στυλ και χιούμορ.
















Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19