Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΡΕΝΟ,ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΡΕΝΟ,ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Written By MOUS on 23.6.22 | 4:38 μ.μ.

Ταξίδι με τρένο τη δεκαετία του 1890 



Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ και σχέδια αμερικανικών επιβατικών σιδηροδρομικών αυτοκινήτων σε όλη την ιστορία και οι αισθητικές προτιμήσεις είναι υποκειμενικές. Ωστόσο, ένα από τα πιο εμβληματικά και αισθητικά ευχάριστα επιβατικά  στην αμερικανική ιστορία είναι το Pullman Palace Car.

Η Pullman Palace Car Company ιδρύθηκε το 1867 από τον Τζορτζ Πούλμαν, και οι πολυτελείς αυτοκινητάμαξες τους ήταν χαρακτηριστικό των ταξιδιών με τρένο στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτά τα αυτοκίνητα διέθεταν κομψά σχέδια, περίτεχνες λεπτομέρειες και πολυτελείς ανέσεις, όπως πολυτελή καθίσματα, τραπεζαρία και υπνοδωμάτια.



Από τα πιο διάσημες αυτοκινητάμαξες Pullman ήταν το «Super Chief»,  εισήχθη το 1936 από τον Σιδηρόδρομο της Σάντα Φε. Το Super Chief ήταν ένα κομψό, ασημί χρώματος τρένο που ταξίδευε μεταξύ Σικάγο και Λος Άντζελες και έγινε γρήγορα γνωστό για τις πολυτελείς ανέσεις και τον κομψό σχεδιασμό του.

Αυτό το σούπερ κομψό εσωτερικό βαγόνι τρένου αναδεικνύει πραγματικά την πολυτέλεια των σιδηροδρομικών ταξιδιών στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Από τους περίτεχνους πολυελαίους που κρέμονται από το ταβάνι μέχρι τα βελούδινα καθίσματα, σίγουρα θα είχαμε πληρώσει αρκετά δολάρια για να ταξιδέψουμε σε αυτό!



Η δεξιοτεχνία και τα έξοδα που έγιναν για την κατασκευή και την επίπλωση αυτού του βαγονιού πρέπει να ήταν τεράστια. Είμαστε βέβαιοι ότι ήταν ένας απίστευτα συναρπαστικός και πολυτελής τρόπος ταξιδιού. Μπορούμε ήδη να φανταστούμε τους επιβάτες με τα φανταχτερά καπέλα τους να συζητούν για τη ζωή τους στο δρόμο τους προς διάφορες τοποθεσίες.



Ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδειγμα μιας αισθητικά ευχάριστης αμερικανικής επιβατικής σιδηροδρομικής μηχανής είναι το "Dome Car", το οποίο παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1950. Τα Dome Cars διέθεταν ένα ανώτερο επίπεδο με μεγάλα, κυρτά παράθυρα που πρόσφεραν πανοραμική θέα στο διερχόμενο τοπίο και αποτελούσαν δημοφιλή επιλογή για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και γραφικές διαδρομές.




Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19