Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » I can’t breathe

I can’t breathe

Written By MOUS on 25.5.24 | 7:31 μ.μ.

 


Ο George Floyd  ένας Αφροαμερικανός άνδρας   πέθανε στις 25 Μαΐου 2020 στη Μινεάπολη της Μινεσότα, ΗΠΑ, μετά από βίαιη σύλληψη από αστυνομικούς. Το περιστατικό προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και κίνημα διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.


Ο Τζορτζ Φλόιντ συνελήφθη από τέσσερις αστυνομικούς με την υποψία ότι είχε χρησιμοποιήσει πλαστό χαρτονόμισμα. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν (Derek Chauvin) γονάτισε πάνω στον λαιμό του Φλόιντ για περίπου 9 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, παρά τις εκκλήσεις του Φλόιντ ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από παρευρισκόμενους και το υλικό έγινε viral, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.



Η δολοφονία του Φλόιντ οδήγησε σε διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Αμερική και σε όλο τον κόσμο, υπό το σύνθημα "Black Lives Matter" (Οι Ζωές των Μαύρων Έχουν Αξία). Οι διαδηλώσεις επικεντρώθηκαν στην αστυνομική βία, τον συστημικό ρατσισμό και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν κατηγορήθηκε και τελικά καταδικάστηκε για δολοφονία δεύτερου βαθμού, τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία. Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη αντιμετώπισαν επίσης κατηγορίες για συνέργεια και συνεργία.

Η υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ άνοιξε έναν ευρύτερο διάλογο για τα θέματα της φυλετικής ανισότητας και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Πολλές πόλεις και πολιτείες εξέτασαν ή προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία και αύξησαν τις απαιτήσεις για την υπευθυνότητα των αστυνομικών.

XXXX

Οι Butchy Austin, Natalie Peterson και Samuel Brooks των Brass Solidarity στην εβδομαδιαία τους εμφάνιση στην πλατεία George Floyd στις 17 Ιουλίου 2023 στη Μινεάπολη.

Ο θάνατος του Φλόιντ θεωρείται ως ένα σημαντικό σημείο καμπής στην ιστορία των κοινωνικών δικαιωμάτων, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνεχιζόμενες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φυλετική αδικία και η βία των αρχών επιβολής του νόμου.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19