Home » , » Alex Varenne ( 1939 – 2020) ΜΕΡΟΣ 1

Alex Varenne ( 1939 – 2020) ΜΕΡΟΣ 1

Written By zone on 23.5.23 | 8:29 μ.μ.

 


Ο Alex Varenne ήταν ένας σημαντικός Γάλλος καλλιτέχνης και δημιουργός κόμικς, γνωστός κυρίως για το έργο του στον τομέα των ενήλικων και ερωτικών κόμικς. Γεννήθηκε το 1939 στο Saint-Germain-au-Mont-d'Or και αρχικά ακολούθησε καριέρα στην τέχνη και την εικονογράφηση πριν στραφεί στα κόμικς τη δεκαετία του 1970.


Μαζί με τον αδελφό του Daniel Varenne, ο οποίος ήταν συγγραφέας, δημιούργησαν αρκετές επιτυχημένες σειρές και γραφικές νουβέλες. Ένα από τα πιο διάσημα έργα τους είναι η σειρά "Ardeur", μια μετα-αποκαλυπτική ιστορία που συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με τον αισθησιασμό και την ψυχολογική εμβάθυνση. Αυτή η σειρά, που έκανε ντεμπούτο στα τέλη της δεκαετίας του 1970, συχνά αναδεικνύεται ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της καλλιτεχνικής δεξιοτεχνίας και της αφηγηματικής καινοτομίας του Varenne.

Εκτός από την "Ardeur", ο Alex Varenne είναι γνωστός και για τα αυτόνομα ερωτικά του έργα, όπως το "Erma Jaguar" και το "Carré noir sur dames blanches". Αυτά τα έργα διακρίνονται για την εκλεπτυσμένη και αισθησιακή εικονογράφησή τους, καθώς και για την εξερεύνηση θεμάτων όπως η επιθυμία, η φαντασία και η ανθρώπινη κατάσταση.

Η συμβολή του Varenne στον κόσμο των κόμικς άφησε ένα διαρκές αποτύπωμα, επηρεάζοντας τις επόμενες γενιές καλλιτεχνών και αναγνωστών. Η τέχνη του, με τις χαριτωμένες γραμμές και τις έντονες εικόνες της, συνεχίζει να θαυμάζεται για την αισθητική της ποιότητα και την τολμηρή εξερεύνηση των ερωτικών θεμάτων. Ο Alex Varenne απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2020, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά στον κόσμο της γραφικής αφήγησης.




















ΜΕΡΟΣ 1

ΜΕΡΟΣ 2

ΜΕΡΟΣ 3

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19