Home » , » Tatiana Siedlova Painter

Tatiana Siedlova Painter

Written By mpen on 27.8.24 | 8:00 π.μ.

 Γεννήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Το 1998 ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή της εκπαίδευση και συνέχισε τις σπουδές της με τον γνωστό Ουκρανό ακαδημαϊκό ζωγράφο καθ. Πέταρ Αλεξέεβιτς Ζικούνοφ.

 Ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών της, παρακολούθησε πολλές εκθέσεις σε όλη την Ουκρανία. Είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Ουκρανίας από το 2011, στη συνέχεια μετακόμισε στη Σλοβακία, όπου ζει και εργάζεται μέχρι τώρα. Ως εθελόντρια, δίδαξε ζωγραφική σε ένα γυμνάσιο στο Nitra και οδήγησε ένα μάθημα ζωγραφικής στην Prievidza στο καλλιτεχνικό πρακτορείο Muzikum-Libitum.

Από το 2012, έχει οργανώσει επανειλημμένα εκθέσεις Ουκρανών καλλιτεχνών στον Σύλλογο Καλλιτεχνών της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα. Το 2013, οργάνωσε μια έκθεση νέων Ουκρανών καλλιτεχνών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση RTVS (Μπρατισλάβα).

 Από το 2012 είναι μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών της Σλοβακίας. Από το 2011, έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα τη Σλοβακία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την ίδια τη Σλοβακία. 

Εκπροσώπησε τη Σλοβακική Δημοκρατία στο εξωτερικό αρκετές φορές στον διεθνή διαγωνισμό καλών τεχνών Premio Citta di Porto Sant Elpidio στην Ιταλία. Συμμετείχε επίσης στον διάσημο διεθνή διαγωνισμό Perla dell' Adriatico επίσης στην Ιταλία. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, π.χ. στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.
Όπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες, η Tatiana Siedlova έπρεπε πρώτα να περάσει από το μονοπάτι της έρευνας, του πειραματισμού και του φιλτραρίσματος προτού ανακαλύψει τη δική της καλλιτεχνική έκφραση και γίνει μια ώριμη καλλιτέχνις με ένα σαφώς καθορισμένο ζωγραφικό όραμα. Πιστεύει στη δύναμη της ατομικότητας, ωστόσο σέβεται την τέχνη και την τέχνη των παλιών δασκάλων. Ρέμπραντ (ιδιαίτερα το όψιμο έργο του), Καραβάτζιο, Γκόγια και Ρώσους καλλιτέχνες όπως ο Ρέπιν ή ο Κράμσκοι. 
Από αυτό προέρχεται η γοητεία με την τεχνική της ζωγραφικής, η οποία είναι μοναδική στη σημερινή καλλιτεχνική σκηνή της Σλοβακίας. Η Tatiana Siedlová κατέχει αυτή την κλασική τεχνική πραγματικά έξοχα. Όπως οι παλιοί δάσκαλοι, βάζει το ένα στρώμα λούστρου πάνω στο άλλο για να πετύχει ένα συγκεκριμένο, νέο χρώμα. Η διάθλαση του φωτός στη συνέχεια εντείνει την εντύπωση του βάθους, της διαφάνειας και της πλαστικότητας. Αυτή η τεχνική απαιτεί υψηλό βαθμό πειθαρχίας, επιμέλειας και υπομονής.
Τα έργα της λάμπουν με τη λάμψη του παλιού κόσμου όχι μόνο λόγω της κλασικής τεχνικής, αλλά και λόγω των μοτίβων που επεξεργάζεται. Οι αλληγορίες, οι μεταφορές, οι σύγχρονες αφηγήσεις αρχαίων ιστοριών έχουν πάντα μέσα τους λίγο ρομαντικό δράμα και σκηνική τέχνη. Η καλλιτέχνις πραγματεύεται την αντιπροσωπευτική αναπαράσταση, μέσω της οποίας επεξεργάζεται το ζήτημα της σχέσης των ατόμων με τον εαυτό τους, μεταξύ τους και με την κοινωνία.
Με αυτόν τον τρόπο, ο ζωγράφος συνδέει τον οπτικά αντιληπτό κόσμο με τον υπερφυσικό ή φανταστικό κόσμο. Ως προς το ύφος, το έργο της μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρεαλιστές καλλιτέχνες με αίσθηση αντίληψης αφηρημένης ποιητικής και συμβολισμού.
Τα έργα της συχνά διαθέτουν έντονα χρώματα, περίπλοκα μοτίβα και μια αίσθηση κίνησης που ελκύει τον θεατή. Το στυλ της Siedlova χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα εκφραστικών πινελιών και γεωμετρικών στοιχείων, δημιουργώντας μια μοναδική οπτική εμπειρία που είναι ταυτόχρονα χαοτική και αρμονική.
Οι πίνακές της συχνά εξερευνούν θέματα συναισθήματος, φύσης και την αλληλεπίδραση μεταξύ φωτός και σκιάς. Η Siedlova χρησιμοποιεί μια ποικιλία μέσων, συμπεριλαμβανομένων ακρυλικών και μικτών μέσων, για να δημιουργήσει υφή και βάθος στα έργα της.
 Η τέχνη της έχει εκτεθεί σε διάφορες γκαλερί και εκθέσεις, συγκεντρώνοντας την προσοχή για το ιδιαίτερο στυλ και τη συναισθηματική της επίδραση.
Το παιχνίδι με το φως και τη σκιά και οι αλληγορίες , οι μεταφορές και οι αφηγήσεις αρχαίων ιστοριών περιλαμβάνουν πάντα λίγο ρομαντικό δράμα και σκηνική τέχνη και ασχολούνται με τη σχέση των ατόμων μεταξύ τους και με την κοινωνία. Στυλιστικά, μπορούν να ταξινομηθεί ως ρεαλιστής καλλιτέχνης με αντίληψη αφηρημένης ποιητικής και συμβολισμού.


Τα βασικά θέματα: αλληγορικές σκηνές, στυλιζαρισμένα πορτρέτα, γυμνά, νεκρές φύσεις, απεικονίσεις ζώων, συχνά αναμεμειγμένες με χιουμοριστικές ιδέες. Η Siedlova αφηγείται μια διεθνώς εύκολα αποκωδικοποιήσιμη ιστορία με τους λαμπρούς εικονογραφικούς της τίτλους. Εύα. Πειρασμός. Έχω ένα μυστικό , Ζωή στο τρέξιμο , Το μικρό μου μαύρο φόρεμα ή Σαλβαδόρ Νταλί, Γκαλά

Το μοναδικό έργο της Tatiana Siedlova δείχνει ότι η γνήσια κλασική ζωγραφική και οι αλληγορίες της παραστατικής έκφρασης μπορούν να προσελκύσουν αμέσως. Τα έργα τέχνης του αποτελούν πρόκληση όχι μόνο για αισθητική κρίση, αλλά και για φιλοσοφικό προβληματισμό. Και, όπως μπορούμε να δούμε, αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα του καλλιτέχνη στη σκηνή της σύγχρονης τέχνης.

Σε διαρκή κοινωνική εξέλιξη, παρά μια σειρά από νέες ανακαλύψεις και γνώσεις, οι ηθικές αξίες εξαφανίζονται από τον κόσμο μας, αυξάνοντας την αδιαφορία και τη βία. Σε αυτή την κατάσταση οι καλλιτεχνικές εκφράσεις παίζουν αναντικατάστατο ρόλο. Μια τέχνη που εξανθρωπίζει και οι δηλώσεις της είναι και τα επίμαχα σημεία του μηνύματος του καλλιτέχνη. Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να γίνει κατανοητό τόσο το μήνυμα όσο και η δημιουργική δράση της Tatiana Siedlova. 
Ο παρατηρητής εστιάζει σε κάθε έργο της Siedlova και αναφέρεται στα κίνητρα των πράξεών τους και στο νόημα της ζωής. Αν και σε αυτά τα έργα ο δεσμός τους λειτουργεί με τη συγχώνευση παράδοσης, νεωτερικότητας και ξεχωριστής καλλιτεχνικής έκφρασης, όλα αυτά είναι πιο γνωστά στο εξωτερικό παρά στο εσωτερικό. 

Οι πίνακες εκτίθενται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Αυστραλία. Η έκθεση, που δημιουργήθηκε από τον σλοβακικό οίκο δημοπρασιών Darte σε συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες, προσφέρει στους λάτρεις της τέχνης την ευκαιρία να επεκτείνουν τη συλλογή έργων τους, τεχνικά πολύ αποτελεσματική. Παρουσιάζονται πίνακες που πραγματεύονται θεμελιώδη αλληγορικά θέματα, μέσα από στυλιζαρισμένα πορτρέτα, γυμνά, νεκρές φύσεις μέχρι απεικονίσεις ζώων συχνά με χιουμοριστικό τρόπο.









Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19