Mirka Lugosi

Written By mpen on 31.8.24 | 2:00 μ.μ.

Η Mirka Lugosi είναι μια Γαλλίδα καλλιτέχνιδα που γεννήθηκε το 1958,γνωστή για τα χαρακτηριστικά και προκλητικά έργα τέχνης της που συνδυάζουν στοιχεία σουρεαλισμού, ερωτικής και μακάβριας.

Η Mirka Lugosi είναι κάπως αινιγματική, γνωστή για τις καλλιτεχνικές της συνεργασίες και τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου μυστηρίου γύρω από την προσωπικότητά της.




Συνεργάζεται συχνά με τον σύντροφό της, φωτογράφο Gilles Berquet. Αυτή η συνεργασία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καριέρας της, συνδυάζοντας το καλλιτεχνικό της όραμα με τις φωτογραφικές του δεξιότητες.

Η τέχνη του Lugosi συχνά εμβαθύνει σε θέματα θηλυκότητας, σεξουαλικότητας και υποσυνείδητου. Τα έργα της αμφισβητούν τους συμβατικούς κανόνες και εξερευνούν τα όρια της ομορφιάς και του γκροτέσκου.

 Οι δημιουργίες της καλύπτουν διάφορα μέσα, όπως σχέδιο, ζωγραφική και μικτές τεχνικές, που συχνά ενσωματώνονται σε φωτογραφικά έργα του Μπερκέ.
Η τέχνη της αντλεί έμπνευση από μια σειρά πηγών, όπως ο κλασικός τρόμος, η ερωτική λογοτεχνία και η vintage αισθητική.
 Μερικά από τα γνωστά της κομμάτια συχνά παρουσιάζουν σουρεαλιστικές, ονειρικές εικόνες με στοιχεία φαντασίας και ερωτισμού. Αυτές οι εικόνες συνδυάζουν παραδοσιακές μορφές τέχνης με σύγχρονα θέματα.
Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Αυτές οι εκθέσεις επιδεικνύουν την ικανότητά της να συνδυάζει το σουρεαλιστικό με το αισθησιακό, δημιουργώντας μια μοναδική και σαγηνευτική οπτική εμπειρία.
Η τέχνη της Mirka Lugosi έχει παρουσιαστεί σε πολλά βιβλία και εκδόσεις, συχνά σε συνεργασία με τον Gilles Berquet. Αυτά τα βιβλία αναδεικνύουν τη μοναδική καλλιτεχνική συνέργεια και τις θεματικές τους εξερευνήσεις.
Η πρώτη επαληθευμένη έκθεση της Mirka Lugosi ήταν το Le Dernier Cri: Legendary Publishers of the International Underground στο Smart Art Press στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια το 2003, και η πιο πρόσφατη έκθεση ήταν ο Pierre Molinier,  στο FRAC Aquitaine στο Μπορντό το 2023
 Η Mirka Lugosi εκτίθεται συχνότερα στη Γαλλία , αλλά είχε επίσης εκθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες , τη Γερμανία και αλλού.Εχει τουλάχιστον 6 ατομικές και 38 ομαδικές παραστάσεις τα τελευταία 20 χρόνια
Άλλες αξιοσημείωτες παραστάσεις ήταν στο White Columns στη Νέα Υόρκη και στο Fondation d'entreprise Pernod Ricard στο Παρίσι . Η Mirka Lugosi έχει εκτεθεί με τους Gilles Berquet και Barbara Breitenfellner 











 

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19