Isamu Noguchi

Written By mpen on 14.8.22 | 5:00 μ.μ.

 Ο Isamu Noguchi (1904-1988) ήταν ένας διάσημος Ιαπωνοαμερικανός καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας τοπίου, γνωστός για τα ποικίλα και καινοτόμα έργα του στη γλυπτική, το σχεδιασμό επίπλων, το φωτισμό, τη σκηνογραφία και τους δημόσιους χώρους. 

Συνδύασε άψογα τις ανατολικές και δυτικές επιρροές, δημιουργώντας κομμάτια που φημίζονται για την αισθητική τους απλότητα, τις οργανικές φόρμες και τη λειτουργική τους ομορφιά.


Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες από τον Yone Noguchi, έναν Ιάπωνα ποιητή, και τη Léonie Gilmour, μια Αμερικανίδα συγγραφέα.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Σχολείο Τέχνης Leonardo da Vinci στη Νέα Υόρκη.
Τα γλυπτά του Noguchi κυμαίνονται από αφηρημένες μορφές έως λειτουργικά έργα τέχνης. Συχνά δούλευε με πέτρα, μέταλλο, ξύλο και πηλό.
 Ένα από τα πιο διάσημα σχέδιά του είναι το Noguchi Table, που δημιουργήθηκε για την εταιρεία Herman Miller. Αυτό το κομμάτι αποτελεί παράδειγμα της φιλοσοφίας του να συνδυάζει τη λειτουργικότητα με τη γλυπτική κομψότητα.

Σχεδίασε τα εμβληματικά ελαφρά γλυπτά Akari, εμπνευσμένα από παραδοσιακά ιαπωνικά χάρτινα φανάρια. Αυτά τα κομμάτια είναι τόσο καλλιτεχνικές όσο και πρακτικές λύσεις φωτισμού.

Δημιούργησε πολυάριθμα δημόσια γλυπτά και κήπους, ενσωματώνοντας την τέχνη σε καθημερινά περιβάλλοντα. Αξιοσημείωτα παραδείγματα περιλαμβάνουν τους κήπους στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι και τον κήπο τέχνης Billy Rose στο Μουσείο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Συνεργάστηκε με τη διάσημη χορογράφο Μάρθα Γκράχαμ, σχεδιάζοντας σκηνικά για αρκετές από τις χορευτικές παραγωγές της, συνδυάζοντας τη γλυπτική του δουλειά με τις τέχνες του θεάματος.
 Ο Noguchi πίστευε στην απρόσκοπτη ενσωμάτωση της τέχνης στην καθημερινή ζωή, δίνοντας έμφαση στην αρμονία μεταξύ των ανθρωπογενών αντικειμένων και των φυσικών μορφών.
 Το έργο του αντικατοπτρίζει συχνά ένα μείγμα της ιαπωνικής κληρονομιάς του και των εμπειριών του στον δυτικό κόσμο, δημιουργώντας μια μοναδική, διαπολιτισμική αισθητική.

Το έργο του Noguchi συνεχίζει να επηρεάζει το σύγχρονο σχέδιο και τη γλυπτική. Το Μουσείο Noguchi στο Long Island City της Νέας Υόρκης, αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του, χρησιμεύει ως απόδειξη της διαρκούς επιρροής του στις τέχνες.


Η κληρονομιά του Isamu Noguchi χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια της τέχνης και του design, δημιουργώντας έργα που είναι ταυτόχρονα διαχρονικά και προνοητικά.


Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19