Home » , » Arlequin et Colombine - Imre Szántó 1925

Arlequin et Colombine - Imre Szántó 1925

Written By paulin on 6.8.21 | 11:00 μ.μ.

 


Εκτός από κορυφαίος φωτογράφος μόδας, ο Szántó ήταν επίσης ταλαντούχος καλλιτέχνης και χαράκτης, αν και είχε λίγο χρόνο για να ακολουθήσει αυτά τα ενδιαφέροντα. Από όσο γνωρίζουμε, δημιούργησε μόνο δύο δημοσιευμένα χαρτοφυλάκια εκτυπώσεων, αν και υπάρχουν μερικά άλλα ερωτικά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων σκίτσων για ένα ερωτικό αλφάβητο.




Οι Arlequin et Colombine ( Arlequin and Columbine στα αγγλικά και Arlecchino και Colombina στα ιταλικά) είναι στοκ φιγούρες στην Commedia dell'Arte, μια μορφή ιταλικού θεάτρου εξαιρετικά δημοφιλής τον δέκατο όγδοο αιώνα, στην οποία οι ίδιοι αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες παίζουν καλά καθορισμένους ρόλους στο διαφορετικά σενάρια.

Ο Αρλεκίνος, που χαρακτηρίζεται από το καρό κοστούμι του, παίρνει το ρόλο ενός ανάλαφρου, ευκίνητου και επιτήδειου υπηρέτη, που συχνά δρα για να ματαιώσει τα σχέδια του κυρίου του Πιερό.

Ο Αρλεκίνος είναι τρελά ερωτευμένος με τη σύζυγο του Πιερό, την Κολουμπίνα, που ανταγωνίζεται για τις στοργές του Πιερό για τους πεζούς απέναντί ​​της με εξυπνάδα και επινοητικότητα.
Στην εκδοχή του Szántó, η προσέγγιση του Herlequin στη γυμνή Κολομβίνα είναι ευθαρσώς σεξουαλική και είναι σαφώς ορθάνοιχτη στις προόδους του. Δυστυχώς, όπως και σε πολλές παραστάσεις της Commedia dell'Arte, όλα τελειώνουν με δάκρυα όταν ο Pierrot ανακαλύπτει τους εραστές σε φλόγα και απαγορεύει τον σύνδεσμό τους, οπότε ο ορμητικός Αρλεκίνος αποφασίζει να τα τελειώσει όλα.


Ο Arlequin et Colombine  δείχνει την ερωτική τέχνη του Szántó στα καλύτερά της, με το υποκείμενο μαύρο τύπωμα και τα καλά τοποθετημένα μπλοκ χρώματος να δείχνουν το ενδιαφέρον του για τις προοδευτικές τεχνικές εκτύπωσης του Jugendstil.















Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19