Home » , » Nikolai Dmitrievich Blokhin

Nikolai Dmitrievich Blokhin

Written By zone on 19.7.15 | 7:00 μ.μ.

 

Ο Nikolai Blokhin είναι ένας παγκοσμίου φήμης Ρώσος ζωγράφος που ανήκει στην κλασική σχολή της ζωγραφικής. Το έργο του  έχει παρουσιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Το έργο του είναι αξιοσημείωτο για την ποικιλομορφία των ειδών και την χρωματική του εκφραστικότητα. Ο Nikolai Dmitrievich Blokhin γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1968 στο Λένινγκραντ.  Ο πατέρας επιθυμούσε τα παιδιά να συμμετέχουν στον αθλητισμό, αλλά η μητέρα ήθελε να θεωρούνται δημιουργικά άτομα. 



Ο Blokhin κατέληξε στο Σχολείο Καλών Τεχνών για Ταλαντούχα Παιδιά το 1980. Μετά την εισαγωγή, ο Nikolai Blokhin προσπάθησε σκόπιμα να ζωγραφίσει όσο το δυνατόν πιο άσχημα. Αλλά ο Nikolai Blokhin έμαθε γρήγορα ότι του αρέσει το δημιουργικό περιβάλλον και ένα νέο σύμπαν αναδύθηκε από τα χρώματα στον καμβά.Το 1982 γράφτηκε στη δευτεροβάθμια σχολή τέχνης της Αγίας Πετρούπολης και το 1985 έκανε την πρώτη του προσπάθεια να εισαχθεί στην Ακαδημία Τέχνης Repin St. Petersburg. Ήταν ένα διάσημο εκπαιδευτικό ίδρυμα που χτίστηκε με έξοδα της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το ίδρυμα εκπαίδευσε διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Karl Bryullov, Alexander Ivanov, Ilya Repin, Mikhail Vrubel και Valentin Serov.


Ο Nikolai Blokhin απέτυχε στις σπουδές του και αναγκάστηκε να πάει στο στρατό, κάτι που είχε καλό αντίκτυπο στη δημιουργική του βιογραφία. Τοποθετήθηκε στη Μόσχα και πήγε στο Κεντρικό Σπίτι των Καλλιτεχνών. Παρόλα αυτά, μπήκε στην ακαδημία το 1989, ένας ώριμος νέος με αυτόνομη προσωπικότητα και δική του οπτική στη ζωγραφική. Ο Νικολάι δεν άφησε τους συντηρητικούς καθηγητές του να τον σπάσουν. Αντίθετα, αναζητούσε νέες μεθόδους για να απελευθερωθεί από τις παραδόσεις. 

Ο Nikolai Blokhin αποφοίτησε από το σχολείο το 1995 και στη συνέχεια εργάστηκε ως δάσκαλος εκεί. Προήχθη σε καθηγητή το 2000. Ο Blokhin ξεκίνησε με πορτρέτα εμπνευσμένα από τους ιμπρεσιονιστές. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ισχυρίστηκε ότι προσπαθούσε να εκτιμήσει την προσωπικότητα ενός ατόμου και να αποτυπώσει την ουσία του στη βαφή. Οι γυναικείες του εικόνες είναι ιδιαίτερα γνωστές: «Anya», «Gypsy», «Patricia και Margo από τη φυλή Taos», «Marie» και «Venetian». Μοναδική θέση στη δουλειά του κατέχουν τα σκίτσα της γνωστής χορεύτριας Katya Gusarova και της κολλητής της.

Ο Blokhin είναι επίσης ικανός τοπιογράφος. Η γενέτειρά του Αγία Πετρούπολη ήταν συχνά το θέμα των ζωγραφιών του. Ο Νικολάι Μπλόχιν επιχειρεί να απεικονίσει το υγρό και θλιβερό περιβάλλον μέσα από το οποίο εμφανίζεται η αυτοκρατορική έκταση και το μεγαλείο της πολιτιστικής πρωτεύουσας, σαν να λέγαμε. Η Βενετία, η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο, ο καθεδρικός ναός της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε της Φλωρεντίας και η ρωμαϊκή γέφυρα του Αγίου Αγγέλου παρουσιάστηκαν επίσης στους καμβάδες του καλλιτέχνη

Οι νεκρές φύσεις του Blokhin διακρίνονται από εξαιρετική συγκράτηση, λεπτό χρωματισμό και ελαφρύ άγγιγμα.Ο Νικολάι δεν του αρέσει να παράγει γραφικά ή να κάνει σκίτσα, προτιμώντας να συνδυάζει χρώματα αμέσως. Παρά το γεγονός ήταν γνωστός από καιρό εκτός Ρωσίας, ο Nikolai Blokhin εκτιμήθηκε πραγματικά στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Εκθέσεις έργων του Νικολάι Μπλόχιν πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα, το Καζάν, το Σαράτοφ, το Βορόνεζ, τη Σαμάρα και το Αικατερινούπολη.

Ο Nikolai Blokhin είναι ο μόνος σχεδιαστής στον κόσμο που κέρδισε δύο διάσημες αμερικανικές διακρίσεις ταυτόχρονα: το Grand Prix του Διεθνούς Διαγωνισμού της Αμερικανικής Ένωσης Καλλιτεχνών Πορτραίτου και το βραβείο Best of Show. Προηγουμένως, οι Ρώσοι ζωγράφοι δεν ήταν καν υποψήφιοι για αυτές τις διακρίσεις. Τα έργα του Ρώσου καλλιτέχνη βρίσκονται στις ιδιωτικές συλλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Βέλγιο, του βραβευμένου με Όσκαρ Anthony Quinn, της ηθοποιού Suzanne Somers και της τηλεπαρουσιάστριας Maria Sittel.


 Το έργο του Nikolai Blokhin αντιπροσωπεύει ένα στυλ της ρωσικής σύγχρονης τέχνης που σχετίζεται με έναν νέο βαθμό ανάπτυξης ακαδημαϊκών και ρεαλιστικών παραδόσεων. Η συνέχεια με τις ευρωπαϊκές και ρωσικές σχολές τέχνης επιτυγχάνεται μέσω της επιλογής θεμάτων και αφηγήσεων, της πλαστικής γλώσσας και της ίδιας της σχέσης τέχνης και ζωής. Ο Nikolai Blokhin είναι γνωστός για την δεξιοτεχνική του ικανότητα στο σχέδιο με την κλασική έννοια. Τα φωτογραφικά πορτρέτα του Blokhin συνδυάζουν τον εντυπωσιακό ψυχολογισμό με την ικανότητα σε όλες τις επαγγελματικές προσεγγίσεις. Φτιάχνει συχνά σχέδια μεγάλου μεγέθους, τα οποία, ενώ ονομαστικά αποτελούν προπαρασκευαστικό στάδιο για την παραγωγή μιας γραφικής σύνθεσης, είναι αρχικά ισοδύναμα, ξεχωριστά κομμάτια.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19