Kitagawa Utamaro

Written By mpen on 6.2.22 | 3:00 μ.μ.


 Ο Kitagawa Utamaro (περίπου 1753-1806) ήταν ένας διάσημος Ιάπωνας καλλιτέχνης γνωστός για τις στάμπες και τους πίνακές του από ξύλο ukiyo-e. Είναι ιδιαίτερα διάσημος για το bijin-ga (εικόνες όμορφων γυναικών), που αιχμαλώτισε τη χάρη και την κομψότητα των εταίρων και της γκέισας της εποχής Έντο.

Τα έργα του Utamaro συχνά απεικόνιζαν γυναίκες σε καθημερινές δραστηριότητες με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και έμφαση στην αποτύπωση λεπτών εκφράσεων και χειρονομιών. Το μοναδικό του ύφος και η δεξιοτεχνία του μέσου εκτύπωσης ξυλόμπλου του κέρδισαν μεγάλη αναγνώριση τόσο στην Ιαπωνία όσο και διεθνώς.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα έργα του Utamaro συχνά απεικονίζουν γυναίκες σε διάφορες καταστάσεις ντυσίματος και γδύσιμο, τιμούνται για την καλλιτεχνική τους αξία και την πολιτιστική τους σημασία αντί να θεωρούνται σαφείς ή ερωτικές με τη σύγχρονη έννοια. Οι συνεισφορές του στον κόσμο της τέχνης εκτιμώνται για την ομορφιά, την ιστορική τους αξία και τη διορατικότητα που παρέχουν στον πολιτισμό της Ιαπωνίας της περιόδου Έντο.














Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19