Home » , » Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Illustration και Drawing

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Illustration και Drawing

Written By Dou²lis on 5.10.17 | 7:00 μ.μ.

Οι όροι "illustration" και "drawing" συχνά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, αλλά έχουν διακριτές έννοιες και χρήσεις.

Drawing (Σχέδιο):

Ορισμός: Το drawing είναι η πράξη δημιουργίας εικόνων χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως μολύβια, στυλό, κάρβουνο, ή ακόμα και ψηφιακά μέσα. Το σχέδιο μπορεί να είναι ένα απλό σκίτσο ή μια λεπτομερής απεικόνιση.


Χρήση: Το σχέδιο μπορεί να είναι μια αυτόνομη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και μια μέθοδος για την καταγραφή ιδεών ή τη δημιουργία προκαταρκτικών σχεδίων για άλλες μορφές τέχνης, όπως ζωγραφική, γλυπτική ή ψηφιακή τέχνη.


Illustration (Εικονογράφηση):

Ορισμός: Η εικονογράφηση είναι μια ειδική μορφή τέχνης που χρησιμοποιείται για να συνοδεύει, να εξηγεί ή να διακοσμεί ένα κείμενο. Μπορεί να είναι μια μορφή drawing, αλλά όχι όλα τα σχέδια είναι εικονογραφήσεις.

Χρήση: Οι εικονογραφήσεις χρησιμοποιούνται σε βιβλία, περιοδικά, διαφημίσεις, κόμικς και άλλες δημοσιεύσεις για να υποστηρίξουν το γραπτό περιεχόμενο ή να μεταφέρουν πληροφορίες με οπτικό τρόπο.




Κύριες Διαφορές:

Σκοπός: Το σχέδιο μπορεί να είναι αυτόνομη τέχνη ή μέσο για την ανάπτυξη άλλων μορφών τέχνης, ενώ η εικονογράφηση συνήθως εξυπηρετεί τον σκοπό της επικοινωνίας ή διακόσμησης ενός κειμένου.

Πλαίσιο: Οι εικονογραφήσεις συνήθως βρίσκονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο (π.χ., βιβλία, άρθρα), ενώ τα σχέδια μπορούν να είναι ανεξάρτητα.

Χαρακτηριστικά: Οι εικονογραφήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν επιπλέον στοιχεία όπως χρώματα, στυλ και σχεδιαστικές τεχνικές που ενισχύουν το μήνυμα του κειμένου που συνοδεύουν.



Συνοψίζοντας, η κύρια διαφορά έγκειται στο ότι το drawing είναι μια ευρύτερη έννοια της καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ η illustration είναι μια εξειδικευμένη χρήση του drawing για να υποστηρίξει ή να ενισχύσει ένα κείμενο.

AQW


Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19