Home » , » Alexander Ivanov - Η ζωή σε ένα ουκρανικό χωριό

Alexander Ivanov - Η ζωή σε ένα ουκρανικό χωριό

Written By zone on 10.7.19 | 11:15 π.μ.

 

Ο Alexander Ivanov, ένας διάσημος Ρώσος ζωγράφος, είναι περισσότερο γνωστός για τη σημαντική συνεισφορά του στον κόσμο της τέχνης κατά τον 19ο αιώνα. Γεννημένος το 1806, το έργο του Ιβάνοφ συνδέεται συχνά με το κίνημα του ρωσικού ρομαντισμού. 
Ο Alexander Andreyevich Ivanov γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1806 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Σπούδασε στην Αυτοκρατορική Ακαδημία Τεχνών με την καθοδήγηση του πατέρα του, Αντρέι Ιβάνοφ, ο οποίος ήταν επίσης ζωγράφος.

«Η εμφάνιση του Χριστού στους ανθρώπους» (1837-1857): Πρόκειται για το magnum opus του Ιβάνοφ, που χρειάστηκε 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο πίνακας είναι τεράστιος, με διαστάσεις περίπου 540 cm × 750 cm (212 in × 295 in). Απεικονίζει τη στιγμή που ο Ιωάννης ο Βαπτιστής επισημαίνει τον Ιησού Χριστό στους ανθρώπους ως τον Μεσσία. Αυτό το έργο φημίζεται για τη λεπτομερή και ρεαλιστική απεικόνιση βιβλικών χαρακτήρων και τοπίων.
«Η εμφάνιση του Χριστού στη Μαρία τη Μαγδαληνή» (1835): Άλλο ένα αξιοσημείωτο έργο, που δείχνει τη δεξιοτεχνία του σε θρησκευτικά θέματα.
Ο Ιβάνοφ είναι γνωστός για την σχολαστική του προσοχή στη λεπτομέρεια, τον ρεαλισμό και τα βαθιά θρησκευτικά και φιλοσοφικά του θέματα.
Το έργο του Ιβάνοφ είχε σημαντικό αντίκτυπο στη ρωσική τέχνη, επηρεάζοντας μεταγενέστερους καλλιτέχνες με την αφοσίωσή του στον ρεαλισμό και τα πνευματικά θέματα.
Οι πίνακές του φιλοξενούνται σε μεγάλα ρωσικά μουσεία, όπως η Πινακοθήκη Tretyakov στη Μόσχα και το Ρωσικό Μουσείο στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Αλεξάντερ Ιβάνοφ πέθανε στις 15 Ιουλίου 1858, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, μόλις ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του αριστουργήματός του.

Οι συνεισφορές του Ιβάνοφ στη ρωσική τέχνη είναι διαρκείς, με την «Εμφάνιση του Χριστού στους ανθρώπους» να θεωρείται συχνά κορύφωση της ρωσικής ζωγραφικής του 19ου αιώνα. Η αφοσίωσή του στην αποτύπωση του πνευματικού και συναισθηματικού βάθους των θεμάτων του συνεχίζει να εμπνέει και να τον θαυμάζουν οι λάτρεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο.





Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19