Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » To www τους συνουσιάσε τον οίκο όπου διαμένουν

To www τους συνουσιάσε τον οίκο όπου διαμένουν

Written By MOUS on 21.6.22 | 7:26 π.μ.

 ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



Η άφιξη του διαδικτύου σε αυτή την απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου προβληματίζει τους ηλικιωμένους, που βλέπουν τους νέους να γίνονται οκνηροί και εθισμένοι στις οθόνες.

Όπως και να το κάνουμε, μια μελαγχολία σε πιάνει όταν συνειδητοποιείς ότι ένα προς ένα πέφτουν και τα τελευταία οχυρά. Αναφέρομαι σε μία απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου, που πριν από μερικούς μήνες απέκτησε για πρώτη φορά πρόσβαση στο ίντερνετ. Και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου αυτά που περίμεναν τα μέλη της.

Ο λόγος για τη φυλή Marubo της Βραζιλίας, η οποία αποτελείται από 2.000 μέλη. Το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε μεγάλο διχασμό εξαιτίας του διαδικτύου. Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν η Starlink, ο πάροχος δορυφορικού ίντερνετ του Έλον Μασκ, έφτασε στην απομακρυσμένη κοινότητα που ζει στα τροπικά δάση κατά μήκος του ποταμού Itui.

«Όταν έφτασε το ίντερνετ, ήμασταν όλοι χαρούμενοι», είπε στους New York Times η Tsainama Marubo, 73χρονη κάτοικος της περιοχής. «Μας ήταν χρήσιμο γιατί μπορούσαμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να καλούμε άμεσα για βοήθεια, να ενημερωνόμαστε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Αλλά τώρα τελευταία τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Οι νέοι έχουν γίνει οκνηροί εξαιτίας του ίντερνετ, μαθαίνουν τους τρόπους των λευκών», πρόσθεσε. Και συμπλήρωσε: «Αλλά σας παρακαλώ μη μας το πάρετε

Ας μην ξεχνάμε ότι σε αντίθεση με το μεγάλο μέρος του κόσμου, που είχε πολλές δεκαετίες για να γνωρίσει και να κατανοήσει σταδιακά το διαδίκτυο, οι Marubo βρέθηκαν μπροστά σε όλο του το «μεγαλείο» με τη μία. Μέσα σε εννέα μήνες η φυλή ήρθε αντιμέτωπη με όλες τις διαδικτυακές προκλήσεις των «λευκών»: έφηβοι κολλημένοι στις οθόνες, group chats γεμάτα κουτσομπολιά, εθιστικά κοινωνικά δίκτυα, επικοινωνία με αγνώστους, βίαια βιντεοπαιχνίδια; απάτες, αναληθείς πληροφορίες και ανήλικοι που παρακολουθούν πορνογραφία.

Η άφιξη του ίντερνετ έφερε για πρώτη φορά τους νέους σε επαφή με το πορνό και τα βίαια video games

Οι Marubo είναι μια σεμνή φυλή, που δεν αρέσκεται ούτε καν στα δημόσια φιλιά. Γι’ αυτό ο Alfredo Marubo (όλοι οι Marubo χρησιμοποιούν το ίδιο επίθετο) είπε ότι ανησυχεί για την άφιξη της υπηρεσίας και το κατά πόσο θα επηρεάσει τα πρότυπα της ευπρέπειας.

Ο Alfredo είπε ότι εξαιτίας αυτής πολλοί νεαροί άνδρες Marubo κοινοποιούν πορνό βίντεο σε ομαδικές συνομιλίες, ενώ έχει ήδη παρατηρηθεί πιο «επιθετική σεξουαλική συμπεριφορά» σε ορισμένους από αυτούς.


«Ανησυχούμε ότι οι νέοι θα θέλουν να τα δοκιμάσουν», είπε αναφερόμενος στις kinky σεξουαλικές πράξεις στις οποίες ξαφνικά εκτέθηκαν. «Όλοι είναι τόσο απορροφημένοι από το ίντερνετ, που μερικές φορές δεν μιλούν καν στην οικογένειά τους».

Αυτό που επίσης ανησυχεί τους ηλικιωμένους της φυλής είναι το γεγονός ότι μαθαίνοντας περισσότερα για τον έξω κόσμο οι νέοι θέλουν να φύγουν για να τον εξερευνήσουν. Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να απειλήσει την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους. Εξάλλου, πρόκειται για μια φυλή που αν δεν κυνηγήσει ή δεν καλλιεργήσει τη γη της, θα πεινάσει. Δεν υπάρχει περιθώριο να εκλείψουν αυτές οι δραστηριότητες. Οπότε για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος οι αρχηγοί της αποφάσισαν να περιορίσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα. Εμείς, οι δυτικοί, ακόμα προσπαθούμε. "κειμενο  ow.gr "

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19