Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο

Eden Hashish Center

Written By MOUS on 22.6.22 | 11:30 π.μ.

 Το Κατμαντού Νεπάλ, που βρίσκεται σε μια πανέμορφη καταπράσινη κοιλάδα βαθιά στα βουνά των Ιμαλαΐων, ήταν μαγνήτης των χίπηδων στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της δεκαετίας του '70. Φιλικοί και έξυπνοι άνθρωποι, εξαιρετικό φαγητό και φθηνό κατάλυμα ήταν μερικά από τα αξιοθέατα, αλλά ένας σημαντικός λόγος ήταν η τοπική στάση απέναντι στη μαριχουάνα - ήταν νόμιμη. Πράγματι, το Ganga, όπως ονομάζεται εκεί, φυτρώνει άγρια ​​σε όλους τους λόφους, και οι πιο ενδιαφέρουσες ιδιότητές του έχουν εξερευνηθεί και σεβαστεί από καιρό από τους Sadhus - τους περιπλανώμενους ιερούς άνδρες του Νεπάλ και της Ινδίας.



Το Eden Hashish Center ήταν το μεγαλύτερο από πολλές νόμιμες βιτρίνες στο Κατμαντού που παρείχε ποιοτικό χασίς και γρασίδι στους τουρίστες . Ο κύριος Sharma, ο ιδιοκτήτης, άνοιξε δύο καταστήματα. Η αρχική τοποθεσία ήταν στο 5/1 Basantpur στη διάσημη χίπικη συνοικία "Freak Street", μια τοποθεσία που ειρωνικά τώρα καταλαμβάνεται από μια τράπεζα. Το δεύτερο κατάστημα βρισκόταν στο 5/259 Ombahal, στο νότιο Thamel.


Στα τέλη του 1973, αμέσως μετά το άνοιγμα του δεύτερου καταστήματος Edenhash, οι απειλές για απώλεια ξένης βοήθειας από την αμερικανική διοίκηση του Ρίτσαρντ Νίξον ανάγκασαν το Νεπάλ να θέσει εκτός νόμου τα προϊόντα κάνναβης, συμπεριλαμβανομένου του χασίς και της μαριχουάνας. Τα δύο Κέντρα χασίς της Έντεν, το Κεντρικό Κέντρο Χασισισμού και τα άλλα έκλεισαν τις πόρτες τους και η επιχείρηση κατσαρόλας και χασίς πέρασε υπόγεια. Αυτές τις μέρες μεγάλο μέρος του χασίς στο Νεπάλ ("charris" στα Νεπάλ) αναμιγνύεται με ένα είδος κόλλας, δημιουργώντας έναν σκληρό και μη ελκυστικό καπνό.


Η ανάμνηση (αν όχι ίχνος του αρώματος) του Eden Hashish Center ζει στις διαφημιστικές αφίσες που μοίρασε ο κ. Sharma. Ασυνήθιστες αποτυπώσεις ινδουιστών θεών και άλλων θεμάτων επιτυπώθηκαν με το όνομα και τις διευθύνσεις της Εδέμ. Συχνά τους πήγαιναν στο σπίτι και τους βραβεύονταν από τους Hippie πελάτες τους.



Αυτές οι σπάνιες γνήσιες αφίσες (πολλές είχαν ημερολόγια κολλημένα στο κάτω μέρος) είναι πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα σήμερα. Ωστόσο, υπάρχει μια καθολική απήχηση στην τέχνη του Κέντρου Χασισ της Εδέμ που δεν πρέπει να προορίζεται για εκείνους τους λίγους συλλέκτες που μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά. Απολαύστε αυτό το πνευματικό ταξίδι











Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19