Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Adam Styka (1890 – 1959)

Adam Styka (1890 – 1959)

Written By MOUS on 29.6.15 | 3:35 μ.μ.

 Ζωγράφος σκηνών, τοπίων και οριενταλιστικών σκηνών, ο Adam Styka γεννήθηκε από μια οικογένεια καλλιτεχνών στο Kielce της Πολωνίας, το 1890. Άρχισε να σπουδάζει με τον πατέρα του, τον ζωγράφο Jan Styka, και τον αδελφό του  Tadé Styka.



Το 1908, μετακόμισε στο Παρίσι και ολοκλήρωσε την επίσημη εκπαίδευσή του στην Ecole Nationale des Beaux-Arts όπου σπούδασε στο στούντιο του Fernand Cormon μέχρι το 1912.

Άρχισε να εκθέτει τη δουλειά του στο Salon des Beaux-Arts το 1911, και στο Παρίσι στις πιο διάσημες γκαλερί: Galerie Georges Petit (1906), Galerie des Champs-Elysées.

Το 1914, εξέθεσε στο Orientalist Salon και παρουσίασε δεκαέξι πίνακες που έγιναν αντιληπτοί και θαυμάστηκαν για την εξαιρετική τους φωτεινότητα.

Στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, επέστρεψε στη Βόρεια Αφρική, κυρίως στο Μαρόκο όπου, για άλλη μια φορά, χτυπήθηκε από την ένταση του φωτός σε αυτές τις περιοχές. Ως αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού, το οποίο θα ακολουθούσαν τακτικά ταξίδια κάθε χρόνο, η Styka ανέπτυξε ένα ολόκληρο είδος βασισμένο στην απεικόνιση θεμάτων της Μέσης Ανατολής και της Ανατολής.

Μεταξύ των έργων του είναι τοπία και σκηνές της καθημερινής ζωής του δρόμου του Μαρόκου, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού μαροκινών σκηνών αγάπης: " Souks in Biskra"; "Συνάντηση Αράβων Αρχηγών" «Παιδιά που ιππεύουν τα γαϊδούρια δίπλα στον Νείλο» "Playtime in the Serail"? "Εραστές"

Η εξαίσια ικανότητά του να αιχμαλωτίζει και να μεταδίδει πιστά στους πίνακές του τα δονούμενα έντονα χρώματα γεμάτα αντίθεση της καυτής ερήμου Σαχάρας, χρώματα αρμονικά αναμεμειγμένα μεταξύ τους, του χάρισε την ονομασία «The Master of Sunlight».












Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19