Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » 19 χρόνια χωρίς το Ρόδον

19 χρόνια χωρίς το Ρόδον

Written By MOUS on 2.6.17 | 1:00 μ.μ.



Απο τον   ΓΙΩΡΓΟ  ΤΣΑΓΚΟΖΗ 

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, γίνεται στο διαδίκτυο το “μνημόσυνο” του Ρόδον. Το Ρόδόν ήταν ο συναυλιακός χώρος στην οδό Μάρνη 24 που έφτιαξαν ο Φώτης Μπόμπολας (γιος του Γιώργου Μπόμπολα)

με τους φίλους του Γιώργο Σταυράκη και Γιώργο Μπουρνάζο, οι οποίοι σύχναζαν στα ροκ στέκια της εποχής και αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μεγάλο live μαγαζί για να γουστάρουν, καθώς μέχρι τότε τα μόνα μέρη για τη διασκέδαση των νέων ήταν οι ντισκοτέκ και τα σκυλάδικα και τα ελάχιστα rock live που γίνονταν τότε ήταν σε γήπεδα, όπως στο  Σπορτινγκ.

Το Ρόδον έκανε το πρώτο live του το 1987 και έκλεισε το 2005, τώρα πλέον, όπως και πολλοί άλλοι χώροι τέχνης, έχει γίνει σουπερμάρκετ.

Οι αναμνήσεις μου από τον χώρο είναι οι αναμνήσεις της εφηβείας μου. Εκεί είχα δει τις Τρύπες 2-3 φορές, σε φοβερά ηλεκτρισμένα show, τους Napalm Death να μας ταξιδεύουν με τις δίκασες τους στη βιομηχανική δυστοπία του Death Metal, τους Motorhead με το αλήτικο μεταλο-γκαράζ τους, τα Ξύλινα Σπαθιά με την νοσταλγία της Θεσσαλονίκης. Κάθε live ήταν μία τελετουργία…

CF 81 CE BF CE B4 CE BF CE BD

μοτορχεντ

1915331 10150417545190089 7972465 n

photo: Από το προσωπικό μου αρχείο

Την τελευταία φορά που είχα πάει στο σουπερμάρκετ είχα γράψει αυτό.

392785170 10168466541940089 5769124194546886987 n 1
photo: Instagram @tsagk

“Μπαίνεις στο σουπερμάρκετ στη Μάρνη και παίζει στα ηχεία το Passenger του Iggy, κοιτάς γύρω σου αν πιάνει κάνεις το αστείο που σας παίζει το σύμπαν. Κάποιος παίρνει τυριά, κάποια κοιτάζει τις μπανάνες, ένας ερασμίτης παίρνει κάτι φτηνές μπίρες. Θες να τον πιάσεις και να του πεις “φίλε εδώ έχει παίξει ο Iggy, εδώ που πατάς ίδρωνε ο κόσμος με αυτό το τραγούδι που παίζει”, ” εκεί που είναι τα γάλατα, πήδηξε για crowdsurf. Δε λες τίποτα πας στο ταμείο, πληρώνεις το κεφίρ, ρίχνεις μια ματιά στο κτίριο και φεύγεις ενώ αναρωτιέσαι αν όντως έπαιζε το τραγούδι.”

Οι χώροι της τέχνης κλείνουν και κλείνουν μέσα τους τις αναμνήσεις τους, το Ideal το Ρόδον και πόσοι άλλοι χώροι τέχνης και αναμνήσεων, έγιναν σουπερμάρκετ, πάρκινγκ, εμπορικά και ξενοδοχεία… Το στενάχωρο δεν είναι ότι κλείνουν βέβαια οι χώροι αυτοί, καθώς η καπιταλιστική εντροπία δε γουστάρει τα μνημεία (άμα δε φέρνουν κέρδος) το στενάχωρο είναι ότι αυτοί οι χώροι δεν αναπληρώνονται.

mikropragmata.lifo.gr

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19