Home » » Τραβάω,τραβάς,τραβά..

Τραβάω,τραβάς,τραβά..

Written By mpen on 28.5.23 | 6:55 π.μ.

 


Η διελκυστίνδα είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο δύο ομάδες τραβούν ένα σχοινί από αντίθετες πλευρές, με στόχο να τραβήξουν την άλλη ομάδα προς την κατεύθυνσή τους. Το παιχνίδι συνήθως περιλαμβάνει μια γραμμή ή ένα σημάδι στο κέντρο του σχοινιού και η ομάδα που καταφέρνει να τραβήξει το σημάδι πέρα από μια προκαθορισμένη γραμμή κερδίζει.


Η διελκυστίνδα έχει μακρά ιστορία, με ρίζες που ανάγονται στην αρχαιότητα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιχνίδι παιζόταν στην αρχαία Ελλάδα, στην Κίνα και στην Ινδία. Στην σύγχρονη εποχή, το άθλημα αυτό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διελκυστίνδα ήταν ομαδικό ολυμπιακό άθλημα που πρωτοεμφανίστηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1900 και τελικά αφαιρέθηκε οριστικά από το πρόγραμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.


Οι βασικοί κανονισμοί της διελκυστίνδας είναι απλοί:

Ομάδες: Κάθε ομάδα συνήθως αποτελείται από 8 άτομα.

Σχοινί: Το σχοινί πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά σε διάμετρο και περίπου 33,5 μέτρα σε μήκος.

Γραμμές: Υπάρχουν τρεις γραμμές στο έδαφος - η κεντρική γραμμή και δύο γραμμές σε απόσταση περίπου 4 μέτρων από την κεντρική γραμμή, προς κάθε κατεύθυνση.

Σκοπός: Ο στόχος είναι να τραβήξετε την αντίπαλη ομάδα ώστε η κεντρική γραμμή του σχοινιού να περάσει τη γραμμή του αντιπάλου.

Η διελκυστίνδα απαιτεί όχι μόνο δύναμη αλλά και στρατηγική. Η σωστή τοποθέτηση των μελών της ομάδας και ο συντονισμός τους είναι κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία. Οι παίκτες πρέπει να τραβούν συντονισμένα και να χρησιμοποιούν τεχνικές για να διατηρούν τη σταθερότητά τους και να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της δύναμής τους.

Υπάρχουν διάφορα τοπικά, εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα διελκυστίνδας. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διελκυστίνδας (TWIF) είναι η κύρια διεθνής οργάνωση που καθορίζει τους κανονισμούς και διοργανώνει επίσημους αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Η διελκυστίνδα, πέρα από τη διασκεδαστική της πλευρά, ενισχύει την ομαδικότητα και τη συνεργασία, καθιστώντας την ένα δημοφιλές άθλημα σε διάφορες κοινότητες και σχολεία.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19