Τους φιλους να τους μετρας οταν δεν θα εχεις κατι αλλο για να τους προσφερεις.
Home » » Ψωνιστε οσο ειναι νωρις

Ψωνιστε οσο ειναι νωρις

Written By Calecafe on Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016 | 11:07 μ.μ.

«Υπό εξαφάνιση» το παλαιωμένο σκωτσέζικο ουίσκι. Έρχεται περίοδος μεγάλης «ξηρασίας»

Αύξηση της ζήτησης του ουίσκι παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το CNN, γεγονός που θα οδηγήσει στην παροδική έλλειψή του και -ως αποτέλεσμα- στην αύξηση της τιμής του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου, το παλαιωμένο σκωτσέζικο ουίσκι (scotch) βρίσκεται «υπό εξαφάνιση», φαινόμενο που θα συνεχιστεί για περίπου δέκα με δεκαπέντε χρόνια ακόμα. Αυτό συμβαίνει γιατί την δεκαετία του 1980, πολλά διυλιστήρια έκλεισαν, ενώ πριν από μια δεκαετία οι εξαγωγές του ποτού αυξήθηκαν σημαντικά.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Διυλιστηρίων, μεταξύ 2002 και 2015 οι πωλήσεις του παλαιωμένου ουίσκι τριπλασιάστηκαν. Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές του ποτού σε διεθνές επίπεδο μεταξύ 2004 και 2014 αυξήθηκαν κατά 159%, όπως δείχνουν στοιχεία της Παγκόσμιας Ένωσης Παλαιωμένου Σκωτσέζικου Ουίσκι. Σήμερα, η ήπειρος όπου το ποτό βρίσκεται σε μεγαλύτερη ζήτηση είναι η Ασία, με το ακριβότερο μπουκάλι που πουλήθηκε ποτέ να έχει ταξιδέψει μέχρι το Χονγκ Κονγκ. Το μπουκάλι κοστίζει μάλιστα περίπου 628.000 δολάρια.

Για να μην βρεθεί ο πλανήτης αντιμέτωπος με μια «ξηρασία του ουίσκι», πολλά διυλιστήρια έχουν αυξήσει την παραγωγή. «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο», ανέφερε εκπρόσωπος της επωνυμίας Macallan, Charlie Whitfield. O ίδιος όμως προειδοποιεί ότι, καθώς ο χρόνος παλαίωσης του ουίσκι δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών χρόνων, για μια δεκαετία η το ποτό θα βρίσκεται σε έλλειψη.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η «ξηρασία» θα κάνει πολλούς παραγωγούς να πλουτίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το 2015 οι τιμέςτ ων μπουκαλιών που δημοπρατήθηκαν αυξήθηκαν κατά 14%. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι τιμές θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα ακόμα περισσότερο.
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

>IRAKLIO WEB RADIO

Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19