Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » Θα μαστε και μεις εκει..κοντα στα ασθενοφορα

Θα μαστε και μεις εκει..κοντα στα ασθενοφορα

Written By MOUS on Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 | 8:14 π.μ.

 Γιορτή Κάνναβης στο Σύνταγμα 

Στις 9 Μαΐου οι φίλοι της Κάνναβης συγκεντρώνονται, γιορτάζουν, και διεκδικούν την νομιμοποίηση



Tην πρώτη επίσημη συγκέντρωση και γιορτή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της νομιμοποίησης της κάνναβης διοργανώνουν συλλογικότητες και πολίτες το Σάββατο 9 Μαΐου, στην πλατεία Συντάγματος.


Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην σχετική σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: 

"Μέσα σε δέκα χρόνια αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων δείξαμε με τη μαζική συμμετοχή και υποστήριξη του κόσμου ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη για αλλαγή, στείλαμε ό,τι πληροφορία είναι χρήσιμη στους πολιτικούς για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις, και κλείσαμε ένα κύκλο διεκδίκησης και αγώνα. Τώρα ανοίγουμε ένα άλλο κεφάλαιο μέχρι η νομοθεσία της Ελλάδας να πάρει τη μορφή που αρμόζει στον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των χρηστών ουσιών."

"Οι χρήστες δεν είναι εγκληματίες, εγκληματικές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Η χρήση και κατάχρηση ουσιών δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας. Όποιοι στηρίζουν την απαγόρευση και την καταστολή αντί για την πρόληψη και τη θεραπεία, στηρίζουν τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα. 

Η ναρκω-απαγόρευση έχει διογκώσει το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών αντί να το λύσει. Δεν έχει καταφέρει να μειώσει ούτε τη ζήτηση (περισσότεροι χρήστες), ούτε και τη προσφορά ουσιών που διατίθενται σε περισσότερες ποσότητες από ποτέ."

"Εναλλακτικά μοντέλα αποποινικοποίησης που έχουν δοκιμαστεί σε δεκάδες χώρες του κόσμου έχουν αποδεδειγμένα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα όπως η σταθεροποίηση ή και η μείωση του αριθμού των χρηστών, η αύξηση του ηλικιακού μέσου όρου τους, η μείωση της εγκληματικότητας, τα αυξημένα έσοδα από έμμεση και άμεση φορολογία, η αύξηση θέσεων εργασίας και μείωση ανεργίας (εξοικονόμηση πολύτιμων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων από την αστυνομία και το δικαστικό σώμα, αποσυμφόρηση φυλακών και δικαστηρίων), η βελτίωση της δημόσιας υγείας κ.α. 

Επιστημονικά δεδομένα και δοκιμασμένες πρακτικές άλλων χωρών συνηγορούν ότι η απαγόρευση και η καταστολή έχουν αποτύχει. Δυστυχώς όμως οι πολιτικές και η νομοθεσία στην Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζεται σε ιδεοληψίες και ηθικό πανικό [...]" 

"Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, μορφές καρκίνου, νόσο κρονς να μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τη θεραπεία και το κατάλληλο φάρμακο για την πάθησή τους.

 Είναι εγκληματικό και απάνθρωπο να στερούμε από τους ασθενείς και τις οικογένειές τους το δικαίωμα στη θεραπεία με κάνναβη, από τη στιγμή που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς και υπάρχουν εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της."   

Ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Μάη (1 το μεσημέρι με 1 το βράδυ) για να το κάνουμε νόμιμο και να πιέσουμε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει σύντομα.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους: Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κίνηση για τη νόμιμη εφαρμογή της Ιατρικής Κάνναβης "Το Ίαμα", Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Greenman team, Gr420.info, Cannabishellas.com, Κόψε μια τζιβάνα- T-LAY TV, Tzivana.gr, Medical Mediterranean Genetics. Πηγή: www.lifo.gr
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19