Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » Είσαι ? Δεν είσαι ?? Θα δείξει !!!

Είσαι ? Δεν είσαι ?? Θα δείξει !!!

Written By zone on Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 | 8:55 μ.μ.

Είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ και θέλω να ξέρoυν τι ξέρω !


Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν είμαι από τους πιο αισιόδοξους για το μέλλον του  τόπου μας Έλληνες . Και αυτό όχι μόνο επειδή δεν εμπιστεύομαι την όντως επί δεκαετίες στρεβλωμένη από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ  , πολιτική κρίση του Έλληνα , αλλά κυρίως διότι το θεσμικό πλαίσιο , μεθοδευμένα με εκλογικούς νόμους κ.λ.π δεν του επιτρέπει να εκφράσει την βούληση του έξω από τα στενά πλαίσια δύο κακών , από τα οποία το ένα ήταν πάντα και εναλλάξ  , χειρότερο από το άλλο . Από όσο θυμάμαι ήταν η ΕΡΕ και η Ε.Κ αρχικά από την 10ετία του 50 και η Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ  στη συνέχεια από την χούντα μέχρι....
σήμερα . Οι ρίζες αυτού του κακού μπήκαν από πολύ πιο παλιά, από της συστάσεως του Νέου Ελληνικού κράτους . Τότε που η Ιερά Συμμαχία αποφάσισε και διέλυσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία .  Αυτή την απόφαση φυσικά δεν την έλαβε για  να ελευθερώσει τους σκλαβωμένους λαούς και να δημιουργήσει ελεύθερα έθνη κράτη αλλά για να πάρει για λογαριασμό της την μπουκιά από το στόμα του Σουλτάνου ο οποίος δεν είχε πλέον δύναμη να την υπερασπιστεί . Μια από τις μπουκιές αυτές ήταν ο λαός και ο τόπο μας . Μετά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου , τον απέσπασαν από την κυριαρχία του Σουλτάνου και όρισαν σαν τοποτηρητές τους , τους ίδιους που είχε και ο Σουλτάνος , που θα έβρισκαν άλλωστε καλλίτερους  . Σε ότι αφορά τους θεσμούς , ραγιάδες παρέλαβαν και ραγιά για δικό τους όφελος ήθελαν και αυτοί τον λαό συνεπώς ελάχιστες τροποποιήσεις προς όφελος τους χρειάστηκε να τους κάνουν για να διατηρήσουν το  status quo .  Αμέσως μετά αφού πρώτα φρόντισαν να φυλακιστούν και να εξοντωθούν όσοι αγωνιστές και κυβερνήτες απέβλεπαν σε μια ελεύθερη πατρίδα , άρχισαν να καρπώνονται  για λογαριασμό της τον πλούτο του τόπου και τους κόπους του λαού  . Όσοι μας λένε ότι τώρα με την  κρίση , χάσαμε  , ή ότι θα χάσουμε ,την Εθνική  μας κυριαρχία , μας  κοροϊδεύουν , ή κάποτε δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι ότι «αυτό το κράτος , το οποίο από όλο τον κόσμο , μόνο εμείς και κάποιες φορές  οι Γάλλοι  το λέμε Ελλάδα» , γεννήθηκε απ αρχής χωρίς Εθνική Κυριαρχία . Τα δεσμά του βέβαια ανανεώθηκαν κάποιες φορές ανάλογα με τον συσχετισμό δυνάμεων και τις διαθέσεις των επικυρίαρχων . Εγώ ξέρω μόνο την συνθήκη της Γιάλτας και υποψιάζομαι κάποιες άλλες πιο πρόσφατες μέχρι και νεοταξικές συμφωνίες  . Συχνά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις μέρες του , που νομίζαμε ότι υπήρχαν κι άλλοι δρόμοι , με την ειλικρίνεια της αλαζονείας του μας έλεγε ,  «Ανήκομεν εις την Δύσιν»  . Και όσοι ξέρουμε Ελληνικά καταλαβαίναμε καλά την έννοια που είχε από πάντα το «ανήκει τινί τι».. (ανήκει σε κάποιον κάτι) ..  και ανατριχιάζαμε .  Αυτά που σας  λέω τα έχει γραμμένα στα ψιλά της και η ιστορία .
Μάλιστα, και δεν κατάλαβα λάθος , μέσα στην προηγούμενη  μόλις εβδομάδα άκουσα να τα επιβεβαιώνουν  , δύο από τα πλέον σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης . Ο μεν ένας , λέγοντας εν τη ρύμη του λόγου του ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα εδώ ξεκίνησαν και συμβαίνουν έτσι από το 1822 , ο δε άλλος εξηγώντας τις δυσκολίες στην αλλαγή του συστήματος διοίκησης που έχουμε σήμερα είπε πως αυτό έχει στηθεί πριν 200 χρόνια και δεν είναι εύκολο να αλλάξει  .
Αυτοί λοιπόν ξέρουν , ο λαός δεν πρέπει να μάθει .
Και να τι θέλω τώρα να σου πω .
Όσα γράφω είναι αλήθειες που πρέπει να τις ξέρεις γιατί καθορίζουν το παρών σου και το μέλλον των παιδιών σου ! Μάθε τα και εσύ , και φρόντισε με την ψήφο σου να το δείχνεις για να ξέρουν αυτοί που σε κυβερνούν ή που θα σε κυβερνήσουν ότι ξέρεις  . Δείξε πως δεν είσαι ο αμόρφωτος κολλήγος του 1840 που ήξερε μόνο όσα του έλεγε ο αφέντης κι ο παπάς . Απόδειξέ τους πως ξέρεις ίσα ή και περισσότερα  από τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη και αξίζεις , δικαιούσαι και διεκδικείς την ίδια τουλάχιστον με αυτόν μοίρα . Με αυτό το κριτήριο  να ψηφίζεις γιατί Αυτός είναι ο τρόπος να πιέζεις συνεχώς τις κυβερνήσεις να προσπαθούν για να γίνει κάποτε , όχι αύριο , ανεξάρτητη η Ελλάδα  .
 Σε αυτόν τον  ευλογημένο τόπο που ζεις εσύ σήμερα έζησαν οι πατεράδες μας οι οποίοι και πρόσφατα για Ελευθερία και Δημοκρατία θυσίαζαν την ζωή τους . Τώρα αυτοί που σε κυβερνούν σου βγάζουν κάθε μέρα βόλτα στο γυαλί τον Ξηρό να φοβηθείς και να τους ξαναψηφίσεις . Τέτοιος φθηνός και  βλάκας  ραγιάς νομίζουν ακόμα και τώρα πως είσαι .

Είσαι ?
Δεν είσαι ??
Θα δείξει !!!

Λεωνίδας Ορφανουδάκης
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19