Μπορεις να δινεις χωρις να αγαπας αλλα δεν μπορεις να αγαπας χωρις να δινεις.
Home » , » ΚΑΙ ΤΗΣ... ΓΑΪΔΑΡΑΣ ΤΟ ΓΑΛΑ!

ΚΑΙ ΤΗΣ... ΓΑΪΔΑΡΑΣ ΤΟ ΓΑΛΑ!

Written By ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ on Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 | 10:58 μ.μ.

Το γάλα γαϊδάρας θεωρείτο από τα πανάρχαια χρόνια ως τροφή «φάρμακο», χάρη των ευεργετικών και θεραπευτικών του ιδιοτήτων.
Χρησιμοποιείτο είτε για να θεραπεύσουν διάφορες φλεγμονές, τον επίμονο βήχα, την ψωρίαση, το έκζεμα, το έδιναν σε αδύναμα-καχεκτικά παιδιά για να αντιμετωπίσουν την αδυναμία και την αναιμία τους, οι γυναίκες το χρησιμοποιούσαν ως καλλυντικό περιποίησης της επιδερμίδας τους (όπως και η Κλεοπάτρα με το περίφημο καθημερινό της μπάνιο με γάλα γαϊδάρας ) και γενικώς το είχαν ως λύση «φάρμακο» για πάρα πολλές ασθένειες.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί επιστήμονες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους ξανά στο γάλα γαϊδάρας λόγω των αυξημένων αλλεργιών που προκαλούνται από την κατανάλωση διάφορων ειδών γάλακτος και ιδιαίτερα του αγελαδινού.
Πλεονεκτήματα του γάλακτος γαϊδάρας
-  Πολλές μελέτες δείχνουν πολύ σημαντική την κατανάλωση γάλακτος γαϊδάρας κυρίως λόγω της σύστασης του αλλά και των υποαλλεργικών της ιδιοτήτων. Το γάλα της γαϊδάρας έχει συστατικά πολύ κοντά σε αυτά του ανθρώπινου γάλακτος. Περιέχει πολύ περισσότερη βιταμίνη C από το αγελαδινό και μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α,Β,D και Ε καθώς και ένα εξαιρετικό ποσοστό ανοσφαιρίνης, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο.
- Έχει παρατηρηθεί ότι το γάλα γαϊδάρας, περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σημαντικών αμινοξέων όπως βαλίνης και λυσίνης που είναι δυο απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να τα συνθέσει ο ίδιος, και συνεπώς πρέπει να λαμβάνονται από την τροφή.
Επίσης, μια πρόσφατη μελέτη, που αφορούσε αλλεργικά νεαρά άτομα, απέδειξε ότι τα άτομα αυτά που λάμβαναν γάλα γαϊδάρας ως υποκατάστατο του ανθρώπινου, παρουσίασαν σημαντική αύξηση στο ανάστημα και το βάρος τους, σε σχέση με άτομα που δεν λάμβαναν γάλα γαϊδάρας .
Επομένως, το γάλα γαϊδάρας μπορεί να θεωρηθεί δικαίως, ως μια «πολύτιμη τροφή» και πολύ σημαντική για τον άνθρωπο, ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από διάφορες αλλεργίες και δυσανεξίες. Τέλος, σε περίπτωση που δεν είστε λάτρης του γάλακτος γαϊδάρας στη φυσική του μορφή, μπορείτε να επωφεληθείτε λαμβάνοντας το και σαν συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή κάψουλας


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/318684-gala-gaidaras-eliksirio-omorfias--idaniko-gia-to-anastima-kai-ta-osta#ixzz3OY2JrrHC
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

>IRAKLIO WEB RADIO

Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19