Μπορεις να δινεις χωρις να αγαπας αλλα δεν μπορεις να αγαπας χωρις να δινεις.
Home » » ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΟΡΝΟ

ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΟΡΝΟ

Written By zone on Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 | 11:33 π.μ.

Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΟΡΝΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ


Τι απεικονίζει ο πάπυρος που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και φυλάσσεται στο Τορίνο της Ιταλίας 
Το πρώτο ερωτικό περιοδικό για άνδρες ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στην πόλη Ντέιρ ελ-Μεντίνα της Αιγύπτου και φιλοξενείται στο αιγυπτιακό μουσείο στο Τορίνο της Ιταλίας. 

Πρόκειται για έναν πάπυρο που ξεπερνά τα 2,5 μέτρα σε μήκος και αποδίδει με έναν άκρως χιουμοριστικό τρόπο τις «ιδιαίτερες σεξουαλικές στιγμές» των Αιγυπτίων, γύρω στα 1150 π.Χ. Ο πάπυρος αποτελείται από δύο μέρη. 
Στο πρώτο, εμφανώς σατυρικό, εμφανίζονται ζώα να λειτουργούν σαν άνθρωποι, να παίζουν μουσικά όργανα και να οδηγούν άρματα. Στο δεύτερο μέρος, ο δημιουργός μπαίνει κατευθείαν στο ψητό. Σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ ενός γενειοφόρου άντρα και μίας καλλίγραμμης γυναίκας, σε διαφόρων ειδών στάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ερεθίζουν τον αναγνώστη της φαραωνικής Αιγύπτου. Οι ρίζες του ερωτικού παπύρου δεν έχουν εξακριβωθεί. 
Αυτό δεν μειώνει τη σημασία του για τους σύγχρονους Αιγυπτιολόγους, καθώς δίνει πληροφορίες για την καθημερινότητα των αρχαίων Αιγυπτίων που μέχρι σήμερα αγνοοούσαμε. 
«Εικόνα τερατώδους χυδαιότητας» 
Οι σκηνές που απεικονίζονται είναι τόσο προκλητικές που οδήγησαν τον Γάλλο μελετητή, Ζαν-Φρανσουά Σαμπολιόν, στο εξής σχόλιο: «Προκειται για μια εικόνα τερατώδους χυδαιότητας που μου δημιούργησε περίεργες εντυπώσεις για τη σοφία και την ψυχραιμία των Αιγυπτίων». Ο Σαμπολιόν ήταν γέννημα θρέμμα των Βικτωριανών χρόνων, μίας περιόδου που φημίζεται για τα πουριτανικά της ιδεώδη. Ίσως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την αντίδρασή του υπερβολική. Ψηφιακή αναγέννηση 
Το πέρασμα του χρόνου έφθειρε τον πάπυρο. Για χρόνια έλειπαν πολλά κομμάτια, τα οποία «γέμισαν» ψηφιακά το 2009. Ο πάπυρος εμφανίζεται ολοκληρωμένος στο ντοκυμαντέρ του History Channel με τίτλο, «Σεξ στον αρχαίο κόσμο – Αιγυπτιακός ερωτισμός» («Sex in the Ancient World – Egyptian Erotica»). 
πηγή: mixanitouxronou
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

>IRAKLIO WEB RADIO

Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19