Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Η ιστορική συναυλία του Πουλικάκου στου Ζωγράφου

Η ιστορική συναυλία του Πουλικάκου στου Ζωγράφου

Written By zone on Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 | 10:32 π.μ.

Η συναυλία της βροχής



Η ιστορική συναυλία του Πουλικάκου στου Ζωγράφου






1979. Μια ομάδα μαθητών του Β΄Γυμνασίου Ζωγράφου προσέγγισαν τον Δημήτρη Πουλικάκο και του έκαναν μια πρωτότυπη πρόταση. Ήθελαν να δώσει μια συναυλία για λογαριασμό τους προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για την πενθήμερη εκδρομή τους.


Ο Πουλικάκος εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, γιατί έπρεπε να συγκεντρώσει και ο ίδιος χρήματα, ώστε να πληρώσει έξοδα της δικαστικής διαμάχης που είχε με τον πεθερό του. Έτσι υπήρξε συμφωνία, ώστε να γίνει η συναυλία και ο καλλιτέχνης να μοιραστεί τα έσοδα με τους μαθητές.

Ο Πουλικάκος οργάνωσε τη συναυλία για τις 13 Μαΐου και κάλεσε να εμφανιστούν στο πλευρό του όλοι οι φίλοι του τραγουδιστές και μουσικοί. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για την «Εθνική Ελλάδος του Ροκ», καθώς στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αμέσως οι Παύλος Σιδηρόπουλος, Λογαρίδης, Λουκάς Σιδεράς, Αδαλαχάμης, Παπαντίνας, Πολύτιμος, Ν.Πολίτης, Ε.Αθανίτη και άλλα σημαντικά ονόματα της ροκ σκηνής. Λίγες ώρες πριν να αρχίσει η συναυλία όμως, η βροχή που έπεφτε καταρρακτωδώς ακύρωσε την εκδήλωση. Έτσι, προγραμματίστηκε ξανά για τις 20 Μαΐου. Και αυτή τη φορά όμως, ματαιώθηκε επειδή η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει. Ο Πουλικάκος και οι μαθητές δεν το έβαλαν κάτω και όρισαν νέα ημερομηνία για τη συναυλία, αυτή τη φορά για τις 10 Ιουνίου του 1979.






Το επεισόδιο με τον Άσιμο

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη, καθώς εκτός από τους μαθητές του σχολείου, πήγε πλήθος κόσμου από όλη την Αθήνα για να δει από κοντά τα ροκ ινδάλματα της εποχής. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Το ένα ήταν αυτό με τις κότες που ξαφνικά αμόλησαν φίλοι του Πουλικάκου πάνω στην σκηνή ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Το άλλο περίεργο που συνέβη ήταν το μπουκάλι που πέταξε ως θεατής ο Άσιμος προς τους ντράμερ, για να του το επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο ο Πουλικάκος. Ευτυχώς εκεί έληξε και η αδόκιμη μπουκάλα, χωρίς να ανοίξει κανένα κεφάλι.

Ο Άσιμος ήταν απρόβλεπτος και πειραχτήρι, αλλά προφανώς ήξερε ότι με τον Πουλικάκο δεν παίζεις.

Έπαιξαν ροκ΄ν΄ρολ, Πωλ Άνκα και Καζαντζίδη

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα τραγούδια που διάλεξε ο πατριάρχης του ελληνικού ροκ που προκάλεσαν την έκπληξη των μουσικών. Μεταξύ αυτών ήταν η διασκευή του λαϊκού τραγουδιού του Καζαντζίδη «Υπάρχω» και το «Crazy Love» του Paul Anka. «Εμείς θα παίξουμε τέτοια κομμάτια, πλάκα κάνεις;».
         



«Δεν κάνω καθόλου πλάκα, αν μείνει κάτι στον κόσμο φεύγοντας, αυτό θα είναι οι διασκευές», απάντησε ο Πουλικάκος. Και όπως φάνηκε είχε απόλυτο δίκιο καθώς και τα δύο κομμάτια θεωρούνται μέχρι σήμερα, από τα καλύτερα του ελληνικού ροκ.

Η συναυλία σε δίσκο






Μερικούς μήνες αργότερα, το live που έμεινε γνωστό ως «Η συναυλία της βροχής», κυκλοφόρησε δίσκο υπό τον τίτλο Crazy Love στου Ζωγράφου.

Ο Πουλικάκος δεν συμπεριέλαβε το Υπάρχω, αλλά για να θυμίζει την ταλαιπωρία λόγω βροχής, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο κρατώντας μια ομπρέλα.
Share this article :

1 σχόλιο :



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19