Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ...

Written By zone on Τρίτη 13 Μαΐου 2014 | 1:37 μ.μ.


Ααρών: αδελφός του Μωυσή. Όνομα σπάνια στην Ελλάδα. Δείχνει άνθρωπο ανυπόμονο, πεισματάρη και ιδεαλιστή. Ο Ααρών είναι συνήθως μπροστά απ' την εποχή του και μοιάζει ν' αγαπάει τις περιπέτειες. Στην πραγματικότητα, έχει προηγουμένως μελετήσει τα ρίσκα.

Άβα: είναι υπεύθυνη κι έχει ισχυρό μητρικό ένστικτο. Μοιάζει δραστήρια κι ανεξάρτητη, αλλά η ενδόμυχη επιθυμία της είναι ν' αποτελεί στήριγμα για τον σύντροφό της. Έχει, όμως, την τάση να κάνει το. θύμα, γι' αυτό πρέπει ν' αποφεύγει την αυτολύπηση.
Αβραάμ: αντικομφορμιστής και ενθουσιώδης, έχει ανοιχτό μυαλό. Όταν, όμως, απογοητεύεται το ρίχνει στην κριτική και μπορεί να γίνει κακός. Έχει μεγάλη ενέργεια που πρέπει να χρησιμοποιεί σωστά και όχι. αυτοκαταστροφικά!
Αγαθή: η γενναία, πνευματώδης, διακρίνεται για την εξυπνάδα και την ετοιμότητά της. Είναι αυταρχική και πολύ δραστήρια. Διαθέτει φαντασία κι έχει πολλά ενδιαφέροντα. Το αδύνατο σημείο της: δεν ξέρει να ελέγχει τα συναισθήματά της.
Αγαθόκλεια: (αγαθή + κλέος), η έχουσα καλή φήμη.
Αγαθοκλής: (αγαθός + κλέος), ο έχων καλή φήμη.
Αγαθονίκη: (αγαθή + νίκη), η νικήτρια ένδοξης νίκης.
Αγαμέμνων: σύζυγος της Κλυταιμνήστρας, πατέρας της Ιφιγένειας, της Ηλέκτρας και του Ορέστη. Καλόκαρδος και εξωστρεφής, αγαπάει περισσότερο απ' όσο πρέπει τις γυναίκες και το καλό φαγητό. Ξέρει να ελίσσεται και να επηρεάζει τους άλλους. Πρέπει να ελέγχει περισσότερο τα νεύρα του.
Αγάπη: όνομα που εμπνεύστηκε από την. αγάπη. Μόνο στην ελληνική γλώσσα αυτή η λέξη έγινε όνομα. Χαρακτήρας ήπιος, ευαίσθητος. Διαθέτει εξυπνάδα και κρίση, προσφέρει τις υπηρεσίες της στους άλλους.
Αγγελίνα: δεν πιστεύει στις πνευματικές της ικανότητες και πιστεύει ότι ποτέ δεν έχει μάθει αρκετά. Φαίνεται μάλλον παθητική και μετριόφρων. Καταφέρνει και επιβάλλεται στον κύκλο της.
Άγγελος, Αγγελική: ο Άγγελος είναι ονειροπόλο ς και δίνει συχνά την εντύπωση ότι βρίσκεται «αλλού». Είναι, όμως, πεισματάρης και πετυχαίνει πάντα αυτό που βάζει στο μυαλό του. Άυλο πνευματικό ον, αγαθό πνεύμα, ωραίος άντρας, αγγελιοφόρος, απεσταλμένος Η Αγγελική αγαπάει την τέχνη και τα ταξίδια. Είναι καλή φίλη και δημιουργεί ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς. Αυτή που ανήκει στην τάξη των αγγέλων, η πολύ ωραία.
Αγησίλαος, Άγις: (άγω + λαός), ο ικανός ηγέτης. Δυο βασιλιάδες της Σπάρτης κι ο αθηναίος αδελφός του Θεμιστοκλή, που διακρίθηκε για τη γενναιότητά του στον πόλεμο με τους Πέρσες είχαν το όνομα του Αγησίλαου. Δυνατός, σίγουρος για τον εαυτό του, κρύβει αρκετές εκπλήξεις.
Αγλαΐα: η νεότερη απ' τις Τρεις Χάριτες και σύμφωνα με τον Ησίοδο, κόρη του Δία και της Ωκεανίδας και σύζυγος του Ηφαίστου. Η ωραία, φωτεινή, λαμπερή. (Μία από τις Τρεις Χάριτες των αρχαίων). Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην οικογένεια. Ξέρει να ευχαριστεί τον εαυτό της και τους άλλους. Είναι πιο δυναμική απ' όσο θα νόμιζε κανείς.
Αγνή: η ηθικά καθαρή, η παρθένα, η ανόθευτη. Απλή και ειλικρινής, έχει ισχυρή θέληση και σταθερό χαρακτήρα. Δίνεται ολόψυχα σ' αυτούς που αγαπά. Είναι απόλυτη και όχι πολύ ανεκτική.
Αδάμ: ο χωματένιος. Διαθέτει θάρρος, ικανότητα για δράση και δύναμη να επιβάλλεται στους άλλους. Του αρέσει η ίντριγκα! Είναι συχνά ανυπόμονος με τους λιγότερο δυνατούς απ' αυτόν.
Αδαμάντιος, Αδαμαντία: ο διαμαντένιος. Έχουν καρδιά διαμάντι, εξωστρεφείς και δραστήριοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους τους. Το αδύνατο σημείο τους: είναι εύθικτοι.
Αδελαΐδα: στα γερμανικά σημαίνει «ευγενικό», «υψηλό». Μεγάλη φυσική ενέργεια και έχει καλές επιδόσεις στο σεξ και τον αθλητισμό! Ρομαντική και πρακτική μαζί, διψάει για ανθρώπινες επαφές και για ζωή. Επιθυμεί πάντα το καλύτερο. Της αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής. Καταπιέζεται συχνά απ' το αίσθημα του καθήκοντος.
Αδερφή: Παλιός Κουμουνιστής της Νεολαίας Ρήγας Φεραίος ,τέως εισοδηματίας, με τζιπ και μηχανές,,πολυταξιδεμένος, γαμίκουλας και νυν συντονιστής ,νοικοκύρης και πτωχευμένος
Αδόλφος: γερμανικής προέλευσης όνομα, σημαίνει «θεϊκή βοήθεια» και στα γοτθικά «πατέρας λύκος». Βέβαια κάθε Αδόλφος δεν είναι. Χίτλερ! Θεωρείται, ωστόσο, άνθρωπος μοναχικός, μυστικιστής, που έχει ανάγκη από ένα όραμα για να ζει. Έχει μια τάση να θέλει να επιβληθεί και να γίνει γνωστός.
Αδριανός, Αδριανή: δίκαιος, με ερευνητικό μυαλό, αρκετά ιδεαλιστής. Η Αδριανή είναι έξυπνη και γοητευτική. Η δύναμή της έγκειται περισσότερο στη φαντασία και το μυαλό της, παρά στο ένστικτό της.
Άδωνις: μισός άντρας-μισή γυναίκα, τον ερωτεύτηκαν η Περσεφόνη κι η Δήμητρα. Χαρακτήρας κλειστός, κάπως απόμακρος, με καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Δυσκολεύεται στις επαφές του με τους ανθρώπους. Όταν θέλει ξέρει να υπερνικάει τα εμπόδια.
Αθανάσιος, Αθανασία: ο αθάνατος, αιώνιος. Απλός κι ευγενικός, ο Αθανάσιος χρειάζεται χρόνο για να επιβληθεί. Επηρεάζεται εύκολα, έχει ανησυχίες και ψάχνει τρόπο να τις εκφράσει. Η Αθανασία είναι σταθερή στα πιστεύω της και τα συναισθήματά της. Δίνει πολλά στους άλλους, χωρίς να ξεχνάει τον εαυτό της.
Αθηνά: η γνωστή θεά της σοφίας, του πολέμου και της γεωργίας. Γεννήθηκε απ' το κεφάλι του Δία. Ήταν προστάτης της Αθήνας. Γεμάτη νεύρο και κέφι για τη ζωή, η Αθηνά διψάει για μάθηση και κοινωνικές επαφές. Περίεργη κι ανυπόμονη, έχει πολλά ενδιαφέροντα. Κι είναι πολύ καλή οικοδέσποινα. Κάτοικος Αθήνας, αυτή που δεν θήλασε, βασίλισσα του ουρανού, αυτή που ανήκει στον πατέρα της.
Αθηναγόρας: (Αθήναι + αγορά), ο σοφός αγορητής.
Αθηνόδωρος: (Αθηνά + δώρο), δώρο της Αθηνάς, ο σοφός.
Άθως: ένας απ' τους Γίγαντες, γιος του Ουρανού και της Γης. Σταθερός στις επιδιώξεις του, ο Άθως δεν ξεφεύγει απ' το στόχο του. Πετυχαίνει αυτό που θέλει, χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο. Του αρέσει να κινείται και προσπαθεί να δώσει διέξοδο στη φαντασία του.
Αίας: καλόκαρδος, αυθόρμητος και φτιαγμένος για δράση. Είναι εύθικτος, αλλά δεν κρατάει κακία. Ξέρει να κερδίζει φίλους.
Αίγλη: κόρες της ήταν οι Τρεις Χάριτες, αλλά εκείνη θρηνούσε το θάνατο του Φαέθοντος και γι' αυτό οι θεοί τη μεταμόρφωσαν σε λεύκα. Ανέμελη και χαρούμενη. Δημιουργεί συμπάθειες, αλλά δεν αγωνίζεται αρκετά για να τις κρατήσει.
Αίθρα: απ' τον Ποσε ιδώνα απέκτησε τον Θησέα. Απλή και δυναμική, η Αίθρα δεν χρειάζεται κανέναν να την. ελευθερώσει. Χαράζει η ίδια τους στόχους της κι έχει τη δύναμη να τους ακολουθεί. Της αρέσει να μαθαίνει και διατηρεί τα ενδιαφέροντά της σε μεγάλη ηλικία.
Αικατερίνη: μοιάζει συνήθως νεότερη από την ηλικία της. Διχασμένη ανάμεσα σε πρακτικές και πνευματικές επιθυμίες, είναι γενναιόδωρη κι έχει το χάρισμα του λόγου. Είναι χαρακτήρας δυνατός, ικανός να αντιμετωπίσει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Η εξαγνισμένη, εαρινή, ανοιξιάτικη.
Αιμίλιος, Αιμιλία: ο ανταγωνιστής, σίγουρος για τον εαυτό του ο Αιμίλιος, μιλάει ωραία και δεν απεχθάνεται τις ίντριγκες. Ελίσσεται και πετυχαίνει τους στόχους του. Εντυπωσιάζεται εύκολα. Πιο βίαιος και απόλυτος χαρακτήρας. Η Αιμιλία είναι δίκαιη και κάτω απ' τη γλυκιά όψη της, κρύβει μια σιδερένια θέληση.
Αίολος: προικισμένος με πολλές αρετές, ο Αίολος είναι περίεργος κι ενθουσιώδης. Είναι δημιουργικός και αγαπητός στο περιβάλλον του. Αργεί κάπως να μεγαλώσει.
Αισχύλος: ο ντροπαλός.
Αίσωπος: ο βλέπων το πεπρωμένο.
Άκις: ευχάριστος χαρακτήρας, λίγο ματαιόδοξος. Φτιαγμένος περισσότερο για τη διασκέδαση παρά για τη δουλειά.
Ακριβή: σήμαινε παλιότερα «μνηστή». Απλή, με καλή καρδιά, είναι πεισματάρα και δεν επηρεάζεται εύκολα απ' τους άλλους. Καθοδηγείται από τα συναισθήματά της.
Αλβέρτος: γερμανικό όνομα σημαίνει «πολύ λαμπρός». Δύσκολο να καταλάβεις τον χαρακτήρα του, ήρεμος και μάλλον εσωστρεφής, έχει ανάγκη να μένει μόνος. Περήφανος και μερικές φορές φιλόδοξος. Γυρεύει στοργή, οικογενειακή αρμονία κι έναν ευχάριστο τρόπο ζωής.
Αλέξανδρος, Αλεξάνδρα: (αλέξω: απομακρύνω + ανήρ), ο απωθών τους άνδρες, ο ανδρείος, σημαίνει ετυμολογικά «σπρώχνω τους ανθρώπους (εχθρούς)». Αν όλοι οι Αλέξανδροι δεν είναι ήρωες, τουλάχιστον φαίνεται ότι βλέπουν μακριά και ψηλά! Δεν έχουν πολλή φαντασία, αλλά η θέλησή τους τους επιτρέπει να πετυχαίνουν εκεί όπου άλλοι αποτυχαίνουν. Δεν είναι πολύ συναισθηματικοί κι αγαπούν την ελαφριά όψη της ζωής. Αυτός που υπερ ασπίζεται τους άνδρες. Φιλοσοφημένη και καλλιεργημένη, η Αλεξάνδρα δεν περιφρονεί τα υλικά αγαθά και την οικονομική ασφάλεια. Ανεξάρτητη και δυναμική, ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Της αρέσει ο αθλητισμός. Υπερασπίστρια, προστάτρια, βοηθός ανδρών.
Αλέξης, Αλέξιος, Αλέξια, Αλεξία: του αρέσει να προστατεύει, κλειστός και μελαγχολικός χαρακτήρας. Ο Αλέξιος έχει ανάγκη από τρυφερότητα και στοργή. Είναι πολύ συνδεδεμένος με την οικογένειά του. Μιλάει πολύ, αλλά μπορεί ξαφνικά να κλειστεί στο καβούκι του. Ευαίσθητη κι ευγενική, η Αλέξια δεν είναι πολύ κοινωνική. Αγαπάει την τέχνη και ιδιαίτερα τον χορό. Όταν νιώθει ότι την αγαπούν, μπορεί να κάνει θαύματα.
Αλίκη: η κοκκινωπή! Υπεύθυνη και ακούραστη, αφιερώνει όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει τους στόχους της, ιδιαίτερα αν εξυπηρετούν κάποιο ιδανικό. Έχει μαγνητική προσωπικότητα και ξέρει να επιβάλλεται. Δεν διακρίνεται για το χιούμορ της.
Αλκαίος: ο δυνατός, ο ισχυρός.
Άλκηστις: (αλκή + εστία), η χάρη της οικογενείας. Η ατρόμητη, η ικανή. Νευρώδης κι αεικίνητη, είναι άνθρωπος της δράσης. Καλή φίλη και ευχάριστη στην παρέα, είναι λίγο συμβατική και δεν πηγαίνει στο βάθος των πραγμάτων.
Αλκιβιάδης: Αλκιβιάδης: (αλκή + βία), ο τολμηρότατος. Ευαίσθητος και εύθικτος, κλείνεται εύκολα στον εαυτό του. Φιλόδοξος, αγαπάει την καλή ζωή, τις διασκεδάσεις και το χρήμα. Μερικές φορές είναι πολύ θαρραλέος.
Αλκμήνη: (αλκή + μήνη:σελήνη), η ακτινοβολούσα. Σοβαρή και υπεύθυνη. Σταθερή στις ιδέες της και τους ανθρώπους που αγαπά. Αγαπάει τη μάθηση κι είναι, συνήθως, καλλιεργημένη. Το αδύνατο σημείο της: παίρνει την ζωή πολύ σοβαρά.
Αλκυόνη: χαρούμενη και γελαστή, βλέπει την καλή όψη της ζωής. Έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και είναι πιστή φίλη. Όταν απογοητεύεται, πληγώνεται βαθιά.
Αμαλία: η εργατική, δραστήρια, σταθερή και προγραμματισμένη. Διαθέτει ανοιχτό μυαλό και φαντασία. Την ωφελεί πολύ η σωματική άσκηση.
Αμαρυλλίς: ευχάριστος χαρακτήρας, με αρκετές αναστολές. Επηρεάζεται απ' το περιβάλλον της. Ψάχνε ι πάντα να βρει τρόπους να εκφράσει τις δημιουργικές της ικανότητες. Πολύ καλή και πιστή φίλη.
Αμβρόσιος: ευαίσθητος, με τακτ, είναι συνεργάσιμος όταν είναι προετοιμασμένος. Απεχθάνεται τις εκπλήξεις. Γενναιόδωρος με την οικογένειά του, διαθέτει μεγάλη κατανόηση. Αγαπάει τον αθλητισμό.
Αμφιτρίτη: μια απ' τις πενήντα Νηρηίδες, σύζυγος του Ποσειδώνα. Σοβαρή και πεισματάρα, ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Περίεργη, νομίζει ότι ποτέ δεν μαθαίνει αρκετά. Άνθρωπος του καθήκοντος, είναι συνδεδεμένη με την οικογένειά της.
Ανάργυρος: πράος και καλός χαρακτήρας. Έχει μεταφυσικές ανησυχίες. Δίνει περισσότερα απ' όσα παίρνει.
Αναστάσιος, Αναστασία: αυταρχικός και δυνατός χαρακτήρας, ο Αναστάσιος προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους και συνήθως τα καταφέρνει. Δίνει σημασία στα υλικά αγαθά και κοπιάζει για να τα αποκτήσει. Ο σχετιζόμενος με την ανάσταση του Χριστού. Του αρέσει να δίνει συμβουλές, όπως και της Αναστασίας, που είναι όμως πιο μαλακιά. Αλλά αργότερα εγωκεντρική.
Ανδρέας: σημαίνει «θαρραλέος, άφοβος». Του αρέσει η οικογενειακή ζωή και η συμμετοχή στα κοινά. Κερδίζει την υποστήριξη των ισχυρών. Ζηλιάρης, πεισματάρης και οικονόμος. Έξυπνος, με ιδέες συχνά πολύ πρωτότυπες. Ο ανδρείος.
Ανδροκλής: (ανήρ + κλέος), ο ένδοξος.
Ανδρομάχη: (ανήρ + μάχομαι), η πρόμαχος. Αφοσιωμένη στην οικογένειά και στα πρόσωπα που αγαπά. Περνάει εύκολα απ' τη μελαγχολία στο κέφι. Της χρειάζεται περισσότερη δράση.
Ανδρομέδα: ιδεαλίστρια και πεισματάρα, μάχεται για να επιβάλλει τις ιδέες της. Απεχθάνεται τον κονφορμισμό.
Ανδρόνικος: ήρεμος και σταθερός χαρακτήρας, αφοσιωμένος στην οικογένεια. Αγαπάει τη φύση και τα ζώα. Του αρέσει η μοναξιά.
Ανέστης: ο σχετικός με τη ανάσταση του Χριστού.
Άνθιμος: μαχητικός, αγωνίζεται για τις ιδέες του. Σοβαρός, προτιμάει τη μελέτη απ' τις διασκεδάσεις.
Ανθή: συνηθίζεται σε κάποια νησιά μας. Προσγειωμένη και μαζί «στα σύννεφα», οργανωτική και προγραμματισμένη. Και ρομαντική! Της αρέσουν πολύ η φύση κι ο αθλητισμός. Αυτή που ακμάζει.
Ανθούσα: γελαστή κι εξωστρεφής, η Ανθούσα σκοτώνεται για να εξυπηρετήσει τους άλλους. Ικανή και δραστήρια, δίνει σημασία στα υλικά αγαθά.
Ανίτα: ισπανικής προέλευσης όνομα που βγαίνει από το Χουανίτα και σημαίνει Ιωάννα. Ευχάριστος χαρακτήρας, της αρέσουν οι όμορφες πλευρές της ζωής, λατρεύει τα ταξίδια. Ισχυρό μητρικό ένστικτο. Επιζητεί την οικογενειακή αρμονία.
Άννα: σοβαρή και δυναμική, η Άννα ξέρει τι θέλει από τη ζωή. Έχει συχνά καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, απολαμβάνει τα υλικά αγαθά. Της αρέσει να δίνει συμβουλές. Εύνοια, χάρη.
Ανταίος: υπερφυσικής δύναμης γίγας, γιος του Ποσειδώνα. Άνθρωπος του κόσμου. Του αρέσει το διάβασμα, αλλά κι οι κοινωνικές συναναστροφές. Έχει πρωτότυπες ιδέες.
Αντιγόνη: κόρη του Οιδίποδα και της Ιοκάστης. Ακολουθεί συχνά το δρόμο που της υπαγορεύει το καθήκον, με αποτέλεσμα να καταπιέζεται. Σοβαρή και υπεύθυνη, μπορεί ακόμα και σήμερα να θυσιαστεί για την οικογένειά της.
Αντύπας: εργατικός και ικανός. Κλειστός χαρακτήρας, δεν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες.
Αντώνιος, Αντωνία: ο ορμητικός. Γεννημένος για επικοινωνία ο Αντώνης, χρειάζεται ποικιλία. Δίνει σημασία στις απολαύσεις και τις διασκεδάσεις. Κυκλοθυμικός, ενθουσιώδης, θυμώνει εύκολα... Η Αντωνία διακρίνεται για την κοινή λογική και την κρίση της. Είναι εργατική, πιστή, με ανεπτυγμένο το μητρικό ένστικτο.
Απόλλωνας: ο απλός.
Απόστολος: ο αγγελιοφόρος του Θεού. Κοινωνικός και γλεντζές, ο Απόστολος λατρεύει τη ζωή και της απολαύσεις της. Του αρέσουν οι γυναίκες και το καλό φαγητό. Ευγενικός και πράος χαρακτήρας, δεν πηγαίνει στο βάθος των πραγμάτων.
Αργυρώ: η σχετική με τα χρήματα.
Αρετή: κόρη του Διός Σωτήρος, ήταν η προσωποποίηση της ανδρικής αξιότητας. Της αρέσει να επιβάλλεται και να υπερέχει. Δεν απεχθάνεται την ίντριγκα. Φαίνεται απλή, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά περίπλοκος χαρακτήρας. Εργατική και ευσυνείδητη.
Αρθούρος: όνομα γαλατικής προέλευσης που σημαίνει «αρκούδα». Έξυπνος και θεληματικός , δεν εγκαταλείπει ποτέ αυτό που άρχισε. Δεν επηρεάζεται απ' τους άλλους. Συναισθηματικός και πιστός.
Άρης: ο γνωστός θεός του Ολύμπου. Κατάρα, καταστροφέας, θυελλώδης. Έξυπνος, εργατικός, φιλόδοξος. Μελετηρός, δεν περιφρονεί τις διασκεδάσεις. Πετυχαίνει τους στόχους του. Έχει πολλά ενδιαφέροντα.
Αριάδνη: (άρι:πολύ + αγνή), η αγνότατη. Κόρη του Μίνωα, ερωτεύτηκα παράφορα τον Θησέα. Η αγνότατη. Έχει έντονη προσωπικότητα και σπάνια περνάει απαρατήρητης. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι εμπειρίες, η δημιουργία. Είναι φιλόδοξη και νιώθει ανασφαλής όταν δεν έχει χρήματα.
Αριστέα: η άριστη.
Αριστείδης: ο δίκαιος γνωστός Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός. Προσωπικότητα ευχάριστη. Ευγενικός, καλλιεργημένος, κοινωνικός. Λίγο ματαιόδοξος, αρκετά σπάταλος.
Αριστόβουλος: (άριστος + βουλή), ο άριστος σύμβουλος.
Αριστογένης: (άριστος + γένος), ο ευγενής.
Αριστοκλής: (άριστος + κλέος), ο έχων άριστη δόξα.
Αριστομένης: (άριστος + μένος), ο ανδρειότατος. Ήρωας των Μεσσηνίων. σοβαρός, υπεύθυνος, ιδεολόγος. Στη ζωή του, αρκετά ρομαντικός. Του αρέσει η φύση.
Αριστοτέλης: ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας, μαθητής του Πλάτωνα και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτός που τελειώνει άριστα τους στόχους του. Απλός και μαχητικός, αγαπάει τα υλικά αγαθά και την καλή ζωή. Θυμώνει εύκολα, αλλά δεν κρατάει κακία. Είναι γενναιόδωρος και θέλει να επιβάλλεται στους γύρω του.
Αριστοφάνης: ο έχων άριστη εμφάνιση.
Αρίων: μουσικός και ποιητής από τη Λέσβο, είναι ο πρώτος που συνέθεσε διθύραμβο. Ενθουσιώδης, κοινωνικός και γλεντζές! Ξέρει να γίνεται αγαπητός και να διασκεδάζει τους άλλους. Δημιουργικό μυαλό.
Αρλέτα: προέρχεται από το όνομα Σαρλότ (Καρλότα). Ανάλαφρη κι ευχάριστη, η Αρλέτα ξέρει να γίνεται διασκεδαστική. Ο χαρακτήρας της έχει μεταπτώσεις κι αρκετές ιδιοτροπίες.
Αρμάνδος: γερμανικής προέλευσης σημαίνει «άνθρωπος του πολέμου». Έξυπνος, αρκετά υπολογιστής, με ατσαλένια θέληση και ελάχιστο συναισθηματισμό.
Αρσινόη: (άρσις = αίρω + νους), η υψηλόφρων. Που ξεσηκώνει («αίρει τον νου») τα μυαλά. (Όνομα βασιλισσών των Πτολεμαίων της Αιγύπτου). Φύση περιπετειώδης, της αρέσουν οι εμπειρίες, οι γνωριμίες, τα ταξίδια. Δεν «ριζώνει» εύκολα. Ερωτεύεται με πάθος, αλλά χωρίς διάρκεια.
Άρτεμις: δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, θεά της Σελήνης και της άγριας φύσης, παρθένα και σύμβολο της αγνότητας. Προστάτευε το κυνήγι και τη μητρότητα. Η παρθένα. Δραστήρια, εργατική, ανεξάρτητη. Της αρέσει η φύση κι ο αθλητισμός. Ερωτεύεται συχνά.
Αρτέμιος: σοβαρός, υπεύθυνος, καλός οικογενειάρχης. Έξυπνος, ευσυνείδητος στη δουλειά του. Πιστός φίλος.
Αρχιμήδης: άρχοντας.
Ασπασία: εταίρα του 5ου αιώνα που παντρεύτηκε τον Περικλή. Αγαπητή, έξυπνη, αποφασιστική, θαρραλέα. Πιστή φίλη. Δίνει σημασία στην οικογενειακή ζωή. Έχει πολλά ενδιαφέροντα.
Αστέριος: χριστιανός μάρτυρας. Έχει έφεση στα γράμματα, ζει λίγο αποτραβηγμένος από τον κόσμο. Είναι σταθερός στους στόχους του και στα συναισθήματά του.
Αταλάντη: κόρη του Ίασου και της Κλυμένης. Ανεξάρτητη και δυναμική, είναι πεισματάρα και δεν υποχωρεί εύκολα. Διψάει για τρυφερότητα και για στοργή, και ψάχνει συνέχεια να βρει το ιδανικό ταίρι.
Αυγερινός: από το γνωστό αστέρι. Ιδεολόγος, μάχεται για τις ιδέες του. Δεν τον ενδιαφέρει η προβολή. Κερδίζει πολλές συμπάθειες.
Αυγή: προσωπικότητα αξιόλογη και δυναμική. Έξυπνο μυαλό με πρωτότυπες ιδέες. Γενναιόδωρη.
Αύρα: χαρακτήρας που δεν περνάει απαρατήρητος. Ισχυρή προσωπικότητα, πολύ δραστήρια και με πολλά πνευματικά ενδιαφέροντα. Ανεξάρτητη και πεισματάρα.
Αφροδίτη: (αφρός + αναδύω), η αφρογενής, η ωραιοτάτη. Θεά της ομορφιάς, του έρωτα και της γονιμότητας. Η σύγχρονη Αφροδίτη είναι αγαπητή, ευχάριστη, θαρραλέα, και απρόβλεπτη! Λίγο άστατη, υποτάσσεται στον εκάστοτε άντρα που αγαπάει. Όχι, όμως, για πολύ.
Αχιλλέας: πρωταγωνιστής της Ιλιάδας, γιος του Πηλέα και της Θέτιδας, ήταν πολύ γρήγορος στα πόδια, δραστήριος και θαρραλέος. Καθόλου απλός χαρακτήρας, ο Αχιλλέας είναι αυταρχικός, περήφανος και αρκετά εγωιστής. Εύθ ικτος, θυμώνει εύκολα και έχει συναισθηματικά ξεσπάσματα. Αγαπάει πολύ τη φύση. Είναι παρορμητικός.
Βαλεντίνος, Βαλεντίνη: στα λατινικά σημαίνει «δυνατός, ρωμαλέος». Εύκολος και προσαρμόσιμος χαρακτήρας, που απεχθάνεται τον κομφορμισμό κι αναζητά την ανεξαρτησία. Φοβάται τη μοναξιά και τη φτώχεια. Η Βαλεντίνη θέλει να φαίνεται δυνατή, της αρέσουν οι πρωτότυπες ιδέες και συχνά γνωρίζει, χωρίς να την επιζητά ιδιαίτερα, την αναγνώριση.
Βανέσσα: αναλυτικός χαρακτήρας, έχει τη μανία της τελειότητας. Αυθόρμητη και ενθουσιώδης, περνάει από διαφορετικές φάσεις στη ζωή της.
Βάντα: προσωπικότητα δημιουργική και ανεξάρτητη. Ήρεμη αλλά πεισματάρα, είναι συχνά κλεισμένη στον εαυτό της.
Βαρβάρα: από την αρχαία λέξη «βάρβαρος». Έξυπνη, ρεαλίστρια και χωρίς εξάρσεις, αγαπάει τα παιδιά, τα ζώα και τη φύση. Είναι οργανωτική, προγραμματισμένη και πιστή στα συναισθήματά της. Αναζητάει συναισθηματική και υλική ασφάλεια.
Βασίλειος, Βασιλεία-Βασιλική: αυτός που ανήκει στο βασιλιά, ο βασιλικός. Ο Βασίλης είναι άνθρωπος της σκέψης, με καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία και πολύ απόλυτος. Πεισματάρης, του λείπουν συνήθως η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα. Του αρέσει να κάνει το δικό του και τα καταφέρνει. Πιο συμβατική, η Βασιλική δίνει μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά. Φιλόδοξη, ακολουθεί το δρόμο της με ρεαλισμό και χωρίς να παίρνει μεγάλα ρίσκα. Αυτή που ανήκει στο βασιλιά.
Βεατρίκη: από τη λέξη Beata (λατινική) που σημαίνει «μακάρια». Επίμονη, έχει ανοιχτό μυαλό και αρκετά κλειστό χαρακτήρα. Αξιοπρεπής και χαριτωμένη.
Βελισσάριος: βυζαντινός στρατηγός, της εποχής του Ιουστινιανού, έσωσε την Κωνσταντινούπολη απ' τους Ούννους. Γενναίος και αφοσιωμένος στις ιδέες του και στους ανθρώπους που αγαπά, αποδεικνύεται συχνά πιο ντροπαλός απ' όσο μοιάζει.
Βενετία: από την ομώνυμη πόλη της Ιταλίας. Εργατική, χαρούμενη και λίγο επιπόλαιη, έχει συχνά ωραία φωνή.
Βέρα: στα λατινικά σημαίνει «αληθινή». Γοητευτική, με έντονη σεξουαλικότητα, δημιουργική και διαθέτη μεγάλη φαντασία. Χαρακτήρας ά στατος.
Βερενίκη: πνευματώδης, αγαπάει την τέχνη κι επιδίδεται στον αθλητισμό. Δεν χάνει εύκολα την ψυχραιμία της.
Βηθλεέμ: από την ομώνυμη πόλη. Τέλεια σύζυγος και μητέρα. Δραστήρια και κεφάτη, αλλά λίγο επιπόλαιη. Ξέρει να χαίρεται τη ζωή.
Βησσαρίων: καρδινάλιος απ' την Τραπεζούντα. Σχολαστικός και σοβαρός, είναι συνήθως μοναχικός τύπος. Αφιερώνεται στη μελέτη.
Βίβιαν: από τη λατινική λέξη Vivere που σημαίνει «ζω». Αγχώδης και αρκετά συμβατική, προσπαθεί πάντα να είναι καλή σύζυγος, καλή μητέρα, καλή νοικοκυρά και καλή στη δουλειά της, με αποτέλεσμα να χάνει, πολλές φορές την ψυχραιμία της. Συνήθως τα καταφέρνει.
Βικέντιος: μάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας επί Διοκλητιανού. Ικανός, αποφασιστικός, διαθέτει έντονο κριτικό πνεύμα. Εκκεντρικός. Έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση.
Βίκτωρ, Βικτώρια: στα λατινικά σημαίνει «νίκη». Φαίνονται φιλελεύθεροι, στο βάθος είναι όμως πουριτανοί και συντηρητικοί. Δεν εκδηλώνουν εύκολα τα αισθήματά τους. Αρκετά ρομαντικοί, αγαπούν την τέχνη.
Βιόλα: από το ομώνυμο λουλούδι. Όνομα ρομαντικό, που δεν συναντάμε πιο συχνά. Άστατη κι ευσυγκίνητη, αγαπάει τα ταξίδια, τη φύση και τα ζώα.
Βιργινία: από τη λατινική λέξη Virgo που σημαίνει «παρθένα». Μοιάζει απόμακρη και κλειστή, αλλά ερωτεύεται με πάθος. Είναι φιλόδοξη κι αυταρχική.
Βλάσιος: επίσκοπος Σεβαστείας. Νευρικός κι απότομος, έχει κυκλοθυμικό χαρακτήρα. Είναι πολύ καλός φίλος.
Βύρων: από τον άγγλο ποιητή. Επηρεάσιμος χαρακτήρας. Του αρέσει ν' αφιερώνεται σε κάποιο σκοπό. Αγαπάει την οικογένεια. Συχνά επιζητεί τη μοναξιά.
Γαβριήλ, Γαβριέλλα: εβραϊκή λέξη που σημαίνει «άνθρωπος του Θεού». Φιλικός και ελκυστικός, διαθέτει δυνατή θέληση και χιούμορ. Είναι ικανός να δώσει και την τελευταία του δεκάρα για ένα ωραίο αντικείμενο, έναν λιγότερο τυχερό φίλο ή για να κάνει τον άλλο ευτυχισμένο. Η Γαβριέλλα είναι υπεύθυνη, προστατευτική και αρκετά συντηρητική. Της αρέσει να συμβουλεύει τους άλλους.
Γαλάτεια: μια από τις Νηρηίδες, αγαπημένη του Κύκλωπα Πολύφημου . Δυνατός χαρακτήρας, με πνευματικά ενδιαφέροντα. Ρομαντική, δεν διαλέγει σωστά τους ανθρώπους που ερωτεύεται.
Γαλήνη: μια από τις Νηρηίδες. Ήρεμη, γίνεται εκρηκτική όταν θυμώνει ή συγκινείται. Ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την οικογένειά της.
Γανυμήδης: γιος του Τρωός και της Καλιρρόης. Κομψός, τακτικός, κάπως συντηρητικός. Του αρέσουν οι γυναίκες κι η καλοπέραση.
Γαρυφαλλιά: έξυπνη, δυναμική και όχι πολύ εκδηλωτική, αγαπάει τα γράμματα. Είναι ήρεμη, μεθοδική και προγραμματισμένη.
Γεράσιμος: γεράσμιος, σεβάσμιος. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλονιάς. Φιλόδοξος, αρκετά αυταρχικός. Δεν εκδηλώνεται εύκολα. Συναντάει, συχνά, αρκετές δυσκολίες στη ζωή.
Γερασιμούλα: ο θηλυκός τύπος του Γεράσιμος.
Γεώργιος, Γεωργία: όνομα πολλών αγίων και μαρτύρων. Ιδεαλιστής κι ενθουσιώδης, αναζητάει περιπέτειες και πνευματικές συγκινήσεις. Μοιάζει να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά δειλός. Πιο αισιόδοξος χαρακτήρας, η Γεωργία αναζητάει πάντα την ευτυχία. Είναι εφευρετική, θαρραλέα και φιλόδοξη.
Γκιζέλα: όνομα τευτονικής προέλευσης, περισσότερο γνωστός ως Ζιζέλ. Της αρέσει να προβάλλεται και κατορθώνει να μην περνάει απαρατήρητη. Κάνει εύκολα φίλους. Δεν ελέγχει αρκετά τα συναισθήματά της.
Γκλόρια: σημαίνει λατινικά «δόξα». Με κατανόηση κι αυτοπεποίθηση αισθάνεται την ανάγκη να βελτιώνει συνέχεια τον εαυτό της. Έξυπνη, με αναλυτικό μυαλό και πολλά ενδιαφέροντα.
Γκόλφω: σημαίνει φυλαχτό (σ.σ.: εγκόλπιο = Γκόλφω), όνομα συμβολικό, αυτή που φυλάει την αγάπη.
Γλυκερία: όνομα δυο μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αισθησιακή και κεφάτη. Κάτω από ένα ήρεμο παρουσιαστικό, κρύβεται μια ατσάλινη θέληση. Η υπερβολικά γλυκιά.
Γουλιέλμος: πετυχαίνει εύκολα στη ζωή, αλλά μόλις κάτι πάει στραβά αντιδράει έντονα και νευρικά. Έχει μεγάλη ευαισθησία στην ομορφιά.
Γρηγόρης, Γρηγορία: ο άγρυπνος, ακοίμητος φρουρός, πανέτοιμος. Ελκυστικός, κοινωνικός, με φαντασία, αναζητάει την ομορφιά, την ποικιλία και την αγάπη. Χαρακτήρας δημ ιουργικός, όχι πολύ πρακτικός, που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο.
Δάειρα: χθόνια θεά. Τη λάτρευαν στην Ελευσίνα και σχετιζόταν με τα μυστήρια. Απόμακρη και μελαγχολική, με ωραίο ανάστημα και έμφυτη αίσθηση κομψότητας. Προκαλεί πάθη.
Δαλιδά: εταίρα, ερωμένη του Σαμψών. Ευαίσθητη, πολύ συνδεδεμένη με την οικογένεια. Συχνά αναγκάζεται να κάνει πράγματα αντίθετα με τη θέλησή της.
Δαμιανός: σοφιστής του 2ου αιώνα μ.Χ. από την Έφεσο. Του αρέσει η ιστορία, είναι συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις του και το παρελθόν. Έχει βελούδινα εκφραστικά μάτια και ήπιο χαρακτήρα. Καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία.
Δανάη: χαϊδεμένη απ' την οικογένειά της και τη ζωή, είναι χαριτωμένη, απαιτητική και ναζιάρα. Αρκετά εγωκεντρική, δεν κάνει εύκολα υποχωρήσεις.
Δανιήλ, Δανιέλλα: λογικός και ψύχραιμος, μαθαίνει γρήγορα, αναγνωρίζει τα λάθη του και δέχεται τη γνώμη των άλλων. Κοινωνικός χαρακτήρας επιφανειακά, στην πραγματικότητα αρκετά κλειστός.
Δαρεία: υπεύθυνη, γεμάτη ενδιαφέροντα για τους άλλους, γίνεται γρήγορα απαραίτητη.
Δάφνη: μια από τις ωραιότερες νύμφες της ελληνικής μυθολογίας. Αγαπήθηκε παράφορα από τον Απόλλωνα, τη στιγμή όμως που επιχείρησε να την κάνει δική του, η Γη την εξαφάνισε. Στη θέση της φύτρωσε ωραίο δεντράκι, τότε ο Απόλλωνας έκοψε ένα κλαδάκι και στόλισε το κεφάλι του να παρηγορηθεί. Από τότε το κλαδί της δάφνης έγινε ένα από τα σύμβολά του. Μοιάζει πάντα νεαρότερη απ' όσο φαίνεται. Είναι τρυφερή, ζηλιάρα και έξυπνη, με μεγάλη φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα.
Δαυίδ ή Δαβίδ: στα εβραϊκά σημαίνει «αγαπητός». Όχι πολύ αυθόρμητος, είναι συγκεντρωτικός και αγχώδης. Πρέπει να τον γνωρίσει κανείς καλά, για να εκτιμήσει τα προσόντα του.
Δελφίνι: συνηθίζεται στη Γαλλία. Ελκυστική κι ευέλικτη, τραβάει τους άντρες που σπάνια μπορούν να της επιβληθούν. Αντιφατικός χαρακτήρας, με πολλές μυστηριώδεις πλευρές. Γοητευτική.
Δέσποινα: δέσποινα (κυρία) που προέρχεται απ' το «δεσπόζω, κυριαρχώ». Στην Αθήνα το χρησιμοποιούσαν κυρίως για την Περσεφόνη. Δέσποινα ονομάζεται κι η Παναγία. Θεληματική, ξέρει να παίρνει τη ζωή της στα χέρια της. Μερικές φορές οι άλλοι υποτιμούν την εξυπνάδα της. Ιδιόρρυθμη προσωπικότητα. Η κυρία του οίκου.
Δευκαλίων: γιος του Προμηθέα. Έχει γρήγορο μυαλό, που του επιτρέπει να ξεπερνάει τις δυσκολίες. Διαπρέπει στις θεωρητικές επιστήμες.
Δηιδάμεια: (δήιος:εχθρός + δαμάζω), η νικήτρια των εχθρών.
Δημήτριος, Δήμητρα: πεισματάρης και απαιτητικός, ο Δημήτρης δεν είναι τόσο εύκολος στη συμβίωση. Καλός φίλος, αγαπάει τις αντρικές παρέες και το ποδόσφαιρο. Επηρεάζεται όμως απ' τη γυναίκα που αγαπά. Λογική και πρακτική, η Δήμητρα ξέρει ποιο είναι το συμφέρον της. Είναι ικανή στο να χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις. Αγαπάει τα παιδιά. Η μητέρα γη.
Δήμος: αθηναίος του 3ου αιώνα που φημιζόταν για την ομορφιά του. Γίνεται λόγος γι' αυτόν στον Γοργία του Πλάτωνα. Καλόκαρδος, γλυκομίλητος, πολύ αγαπητός στα παιδιά. Αισθησιακός στον έρωτα, του αρέσει η καλοπέραση. Λατρεύει τη μουσική.
Δημοσθένης: (δήμος + σθένος), η δύναμη του λαού. Ο μεγαλύτερος ρήτορας της αρχαιότητας. Επιβλητική εμφάνιση και βαθιά φωνή. Καταφέρνει να ζει άνετα χωρίς να κουράζεται. Γοητευτικός, λίγο νωθρός.
Διογένης: (Ζευς + γένος), ο Θεογέννητος.
Διαγόρας: ρόδιος αθλητής του 5ου αιώνα π.Χ. Παρά το ιστορικό παρελθόν του ονόματός του, σπάνια ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι περισσότερο άνθρωπος της τέχνης και της διανόησης. Δύσκολος χαρακτήρας.
Διάνα: λατινική ονομασία της Αρτέμιδας.
Διδώ: ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Φροντίζει την εμφάνισή της, λατρεύει τα ταξίδια και ξέρει να βρίσκει χρήματα όταν χρειάζεται.
Διογένης: αισιόδοξος και γλεντζές και καλοπερασάκιας! Δύσκολα ακολουθεί μια ιδεολογία και προτιμάει ν' αντιμετωπίζει πρακτικά τη ζωή.
Διομήδης: (Διός + μέδων:άρχων), ο άρχων με θεία δύναμη. Βασιλιάς του Άργους. Μαθηματικό ρολόι, έχει έφεση στις επιστήμες. Αναγκάζεται συχνά να μεταναστεύει. Ήπιος χαρακτήρας, στοργικός οικογενειάρχης.
Διονύσης, Διονυσία: αρχαίο ελληνικό όνομα προέρχετα ι από τον Διόνυσο. Λίγο άκαμπτος μερικές φορές, ο Διονύσης δημιουργεί συμπάθειες και αντιπάθειες. Ωστόσο, έχει χιούμορ και του αρέσει να αναθεωρεί τη ζωή του. Πιο σοβαρή, η Διονυσία έχει πιο κλειστό χαρακτήρα και είναι σε γενικές γραμμές συντηρητική. Ο Διόνυσος.
Διώνη: (εκ του Διός), η θεϊκή.
Δόμνα: λατινική ονομασία που σημαίνει «κυρία». Έξυπνη, νευρική, συχνά απότομη, παρεξηγείται από τους γύρω της. Αλλά έχει χρυσή καρδιά κι είναι πιστή φίλη.
Δωρόθεος, Δωροθέα: σημαίνει «δώρο Θεού». Άνθρωποι έξυπνοι, που αντιπαθούν τις αφηρημένες έννοιες και τη μελέτη. Προτιμούν τη δράση και είναι πολύ ενεργητικοί. Οι γυναίκες αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος της ενεργητικότητάς τους στον έρωτα. Είναι πεισματάρες και τους αρέσει να συμβουλεύουν τους άλλους και να νιώθουν απαραίτητες.
Ειρήνη: θεά των Αρχαίων Ελλήνων, κόρη του Δία και της Θέμιδος. Χαριτωμένη, κρατάει τις αποστάσεις της. Καθοδηγείται από τα συναισθήματά της, με αποτέλεσμα να οδηγείται συχνά σε εσφαλμένες εκτιμήσεις. Είναι αρκετά φιλόδοξη και δίνει σημασία στην εικόνα που έχουν οι άλλοι γι' αυτήν. Θέλει να φαίνεται πιο ανεξάρτητη απ' όσο στην πραγματικότητα είναι. Ειρήνη, ηρεμία.
Εκάβη: η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά της Τροίας Πρίαμου. Μητέρα του Έκτορα. Σοβαρή και κάπως αγέλαστη, με χαρακτήρα που εξελίσσεται ανάλογα με την τύχη που της επιφυλάσσει η ζωή. Αντιμετωπίζει τις ατυχίες με μεγάλη αξιοπρέπεια, αλλά κλείνεται στον εαυτό της και γίνεται αντικοινωνική.
Εκάτη: θεά του σεληνόφωτος, κόρη του Δία και της Αστερίας. Ταυτίζεται συχνά με την Αρτέμιδα και θεωρείται θεά της Μαγείας. Γοητευτική και μυστηριώδης, παίρνει περισσότερα απ' όσα δίνει. Σπάνια όμως είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της και κοιτάζει συνέχεια να τον τελειοποιεί.
Έκτωρ: ομηρικός ήρωας, αρχηγός των Τρώων. Γιος του Πρίαμου και της Εκάβης, σύζυγος της Ανδρομάχης. Μαχητικός, υπερασπίζεται και προστατεύει αυτούς που αγαπά. Έχει μεγάλη λεπτότητα και φυσική ευγένεια και αποφεύγει να θίγει τους άλλους. Αλίμονο, όμως, όταν θυμώσει.
Ελβίρα: έξυπνη, καθοδηγείται περισσότερα απ' τη λογική παρά απ' τα συναισθήματα. Υπερασπίζεται μέχρι θανάτου την οικογένειά της. Είναι καλύτερο να μην την έχει κανείς εχθρό του.
Ελένη: όνομα που προέρχεται από τη λέξη «ελένη», που σημαίνει «λαμπάδα» ή από τη ρίζα ελε- που σημαίνει «κυριεύω, κατακτώ». Όνομα που και στη σημερινή εποχή φέρουν γυναίκες με δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Διαθέτουν γοητεία κι όταν ακόμα δεν είναι όμορφες κι επιμένουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ακόμα κι όταν φαίνονται ήρεμες, είναι κυριαρχικές. Και ευαίσθητες στα κομπλιμέντα. Η λάμπουσα.
Ελεονόρα: σημαίνει στα λατινικά «μαλακώνω, ηρεμώ». Ρομαντική, είναι συχνά θρήσκα ή οπαδός κάποιας ανατολικής φιλοσοφίας. Έχει πρωτότυπες ιδέες και καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Είναι αρκετά προσκολλημένη στις αναμνήσεις και σε ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν. Της αρέσουν οι συλλογές.
Ελευθέριος, Ελευθερία: από το ομώνυμο αρχαίο επίθετο που σημαίνει «ελευθερωτής». Ο Άγιος Ελευθέριος θεωρείται προστάτης των εγκύων γυναικών. Ζωντανός και ανεξάρτητος χαρακτήρας, διαπρέπει στα ελεύθερα επαγγέλματα. Του αρέσει η φύση, ο αθλητισμός και η ομαδική ζωή. Η Ελευθερία είναι ευγενική και ντροπαλή. Κερδίζει εύκολα φίλους και θαυμαστές. Ελεύθερη, έλλειψη περιορισμών.
Ελισάβετ: αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Περήφανη, κατορθώνει να ελέγχει τέλεια τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο της. Το πρόσωπό της αποκτάει γρήγορα μια έκφραση ωριμότητας. Είναι κάπως αυταρχική με το σύντροφό της. Δεν κατορθώνει εύκολα να αποδεσμευτεί από το παρελθόν της.
Έλλη: εγγονή του Αιόλου. Υπερδραστήρια, έχει πάντα πολλές ασχολίες. Κοινωνική, καλή οικοδέσποινα, έχει μεγάλη επαφή με τα παιδιά. Πολλά πνευματικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα.
Ελπινίκη: κόρη του Μιλτιάδη. Γλυκιά και υποταγμένη, αν δεν φύγει νωρίς απ' το οικογενειακό της περιβάλλον κινδυνεύει να μείνει πολύ εξαρτημένη απ' αυτό.
Ελπίς, Ελπίδα: φωτεινή παρουσία, δίνει πραγματικά κουράγιο κι αισιοδοξία στο περιβάλλον της. Δεν καταπιέζεται εύκολα και με το χαμόγελο στα χείλη, ξέρει να επιβάλλει τη θέλησή της.
Εμμανουήλ, Εμμανουέλα: εβραϊκό όνομα που σημαίνει «μαζί μας ο Θεός» και δόθηκε στον Χριστό όπως είχαν προβλέψει οι προφήτες. Ονειροπόλοι, είναι συχνά κυκλοθυμικοί. Όταν συμπαθούν κάποιον γίνονται ζεστοί, ομιλητικοί και αξιαγάπητοι. Αγαπούν την πολυτέλεια και δε θυσιάζουν εύκολα τον τρόπο ζωής τους. Οι γυναίκες είναι αρκετά ιδιόρρυθμες και δύσκολες στη συμβίωση.
Εμπεδοκλής: φιλόσοφος και ερευνητής της φύσης, απ' τη Σικελία. Ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της προσωκρατικής φιλοσοφίας. Αυτό το όνομα δίνει δυο διαφορετικούς τύπους ανθρώπου. Ο ένας, πιο εσωστρεφής, ασχολείται πολύ με τη μελέτη, ενώ ο άλλος εξωστρεφής έχει έφεση στον αθλητισμό και στα πρακτικά πράγματα.
Επαμεινώνδας: (επί + άμεινον), ο προοδευτικός. Θηβαίος στρατιωτικός και πολιτικός του 4ου αιώνα π.Χ. Ενθουσιώδης, είναι έτοιμος για δράση και συγχωρεί εύκολα. Του αρέσει η καλή ζωή κι ο αθλητισμός. Είναι αρκετά σπάταλος.
Ερασμία: ευχάριστη, αξιαγάπητη.
Ερατώ: (ερώ: αγαπώ), η αξιολάτρευτη. Μια από τις Εννέα Μούσες, κόρη του Δία και της Τιτανίδος. Προστάτης του γάμου και του έρωτα, είχε για σύμβολό της τη λύρα και την κιθάρα. Γλυκιά, γεμάτη κατανόηση, εκνευρίζεται σπάνια. Τα παιδιά της κι οι φίλοι της τη λατρεύουν. Κινδυνεύει να γίνει θύμα των άλλων.
Εριφύλη: (έρι:πολύ + φύλον), η έξοχη των γυναικών. Κλειστή κι αγέρωχη, δεν την πλησιάζεις εύκολα. Όταν ερωτεύεται, ξεχνάει τις επιφυλάξεις της, δίνεται απόλυτα και μένει πιστή.
Ερμιόνη: η μοναχοκόρη του Μενελάου και της Ελένης. Έξυπνη, έχει έφεση τις θετικές επιστήμες. Δεν πιστεύει σε απόλυτες αξίες. Ισορροπημένη, είναι ευτυχισμένη μόνο όταν βρίσκεται σε πολιτισμένο περιβάλλον.
Ερνέστος: είναι ανεξάρτητος, τολμηρός και ικανός ν' αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες.
Εριέττα: ανεξάρτητη και αρκετά εγωκεντρική, χωρίς πολλές ευαισθησίες. Όταν της κάνουν κακό, εκδικείται έστω και μετά από χρόνια. Καλαίσθητη και κομψή.
Ερρίκος, Έρρικα: σκανδιναβικής προέλευσης όνομα που σημαίνει «αρχηγός», «δυνατός άντρας». Το όνομα αυτ ό δίνει στον άντρα έναν ανοιχτό και κεφάτο χαρακτήρα. Η γυναίκα είναι πιο συνεσταλμένη και πολύ φιλάρεσκη. Κι οι δυο έχουν κοινωνικές φιλοδοξίες και δεν λείπουν απ' τις συγκεντρώσεις.
Έρση: συμβολίζει την πρωινή δροσιά. Την ερωτεύτηκε ο Ερμής. Όμορφο παράστημα και καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Ακόμα κι αν δεν γίνει καλλιτέχνης η ίδια, θα εμπνεύσει κάποιον άλλον στον έργο του. Ιδιόρρυθμη και συμπαθής προσωπικότητα.
Εσθήρ: σύζυγος του βασιλιά Ξέρξη Α΄. Ονειροπόλα και μυστηριώδης, της αρέσει να δοκιμάζει διάφορες εμπειρίες. Δεν διστάζει να πάρει ρίσκα.
Ετεοκλής: (ετεός:αληθής + κλέος), ο έχων αληθινή δόξα.
Εύα: ο πρώτος πειρασμός! Ανεξάρτητη και απαιτητική, έχει την τάση να τα θέλει όλα δικά της. Αρκετά κυκλοθυμικός χαρακτήρας, δυσκολεύεται να διατηρήσει μια σχέση. Το χειρότερο είναι ότι δεν αντέχει τη μοναξιά.
Ευάγγελος, Ευαγγελία: ήρεμοι και αισθησιακοί, είναι πολύ ευτυχισμένοι όταν βρουν το ταίρι που τους ταιριάζει. Δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και συχνά προτιμούν τη ρουτίνα από την αβεβαιότητα. Τους αρέσει η οικογενειακή ζωή κι η παρέα με τους φίλους. Ο φορέας καλών ειδήσεων.
Ευαγόρας: (ευ + αγορεύω), ο καλός ομιλητής.
Ευανθία: κοινωνική και περίεργη, δεν χάνει ευκαιρία για κουτσομπολιό. Αποφεύγει την κούραση κα την ταλαιπωρία.
Ευγένιος, Ευγενία: σημαίνει από «καλή γενιά». Συντηρητικός και μετρημένος ο Ευγένιος είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, ευσυνείδητος και λάτρης της παράδοσης. Του αρέσουν οι κοσμικότητες. Πιο ανήσυχη ψυχή, η Ευγενία είναι κι αυτή συμβατική στις φιλοδοξίες της.
Ευδοκία: ωριμάζει γρήγορα κι έρχεται συχνά σε αντίθεση με την οικογένειά της. Έχει όμορφα, κάπως μελαγχολικά μάτια. Περνάει αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτιάξει τη ζωή της.
Ευδοξία: (ευ + δόξα), η έχουσα καλή φήμη.
Ευθαλία: μάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σοβαρή, έξυπνη, μελετηρή, διακρίνεται για τις επιδόσεις της στα γράμματα. Παντρεύεται πολύ νέα, επιβάλλεται στον άντρα της και στα παιδιά της. Νοσταλγεί την ανεξαρτησία της.
Ευθύμιος, Ευθυμία: όνομα επτά αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Χαρακτήρας με μεταπτώσεις, ο Ευθύμιος είναι επαναστάτης στα νιάτα του
Ευστάθιος: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε κι έζησε τον 3ο αιώνα μ. Χ. Δυνατός και τρυφερός χαρακτήρας, έχει αδυναμία στα υλικά αγαθά και τις απολαύσεις που παρέχουν Πετυχαίνει επαγγελματικά, έχοντας ως αρωγό την εμψύχωση -των φίλων και της οικογένειας του- η οποία του είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει και να ευτυχήσει.
Ευτέρπη: Μια από τις εννέα μούσες. Έχει πολλές ικανότητες, αλλά συχνά η ανάγκη να δημιουργήσει οικογένεια την εξαναγκάζει να παραμερίσει τις προσωπικές και επαγγελματικές της φιλοδοξίες. Σε μεγαλύτερη ηλικία αν δε βρει μια απασχόληση, έχει την τάση να γίνεται νευρική.
Ζαχαρίας: Ένας από τους μικρούς προφήτες του Ισραήλ. Ευαίσθητος, μπορεί να γίνει με τα χρόνια κυνικός. Έχει κριτικό πνεύμα, που βρίσκει διέξοδο στη τέχνη. Φοβάται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.
Ζαφείρης Ζαφειρούλα. Από τη πέτρα Ζαφείρη. Είναι φιλόδοξοι και αγαπούν τη καλοπέραση. Είναι εκδικητικοί στα λόγια, κάτι όμως που δεν ισχύει για τις πράξεις τους. Η Ζαφειρούλα, δίνει σημασία στην οικονομική ασφάλεια.
Ζωγραφούλα: Σα ζωγραφιά. Όνομα που συνηθίζεται στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έξυπνη και μετριόφρων. Αντέχει στις μεγαλύτερες δυσκολίες προκειμένου να επιτύχει αυτό που θέλει. Της λείπει η αισιοδοξία.
Ζωή, Ζώης. Χαρούμενη κι αισιόδοξη η Ζωή, έχει καλή επαφή με τα παιδιά. Πιο σοβαρός ο Ζώης, είναι άνθρωπος του καθήκοντος, συνεπής κι υπεύθυνος.
Ηλέκτρα. Κόρη του Αγαμέμνωνα και της Κλυταιμνήστρας. Ο πρώτος που την αναφέρει είναι ο Αισχύλος στις Χοηφόρες του. Με τη συμμετοχή της στη θανάτωση της μητέρας της και του Αιγίσθου, η Ηλέκτρα έγινε ένα από τα δραματικότερα πρόσωπα της ελληνικής τραγωδίας. Με βάση της σχέσης της με τη μητέρα της η ψυχολογία, επικαλείται το σύνδρομο της Ηλέκτρας. Συναισθηματική, δίνει πολλά στους άλλους αλλά όταν αντιμετωπίζει τα προσωπικά της προβλήματα προτιμά τη μοναχική αντιμετώπιση τους. Αντίθετα από το μύθο, είναι συνδεδεμένη με τη μητέρα της. Είναι αντικομφορμίστρια.
Ηλίας: Μέγας προφήτης του Ισραήλ. Αθόρυβος και διακριτικός τα καταφέρνει πολύ καλά στη ζωή. Ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Βρίσκει στην οικογένεια την ευτυχία που επιδιώκει.
Ηρακλής: Ο μεγαλύτερος ήρωας, της ελληνικής μυθολογίας. Τίμιος και έμπιστος φίλος θεωρεί ασυγχώρητο το ψέμα. Του αρέσουν οι μητρικές γυναίκες.
Ηρρίνα: Λυρική ποιήτρια, από την Τήλο. Όμορφη και χαριτωμένη, συνήθως διανοούμενη. Ερωτεύεται σε σχετικά μεγάλη ηλικία αλλά και τότε ακόμα δίνεται με πάθος στις πνευματικές της αναζητήσεις.
Ηρώ: Όμορφη ιέρεια του ναού της Αφροδίτης. Γεμάτη ζωντάνια κι ενεργητικότητα, διακατέχεται από εμπορικό πνεύμα. Ανεξάρτητη, αφοσιώνεται συχνά στη δουλειά της.
Θάλεια: Μία από τις χάριτες και μια από τις Εννιά Μούσες, προστάτιδα της ευθυμίας. Σοβαρή και λιγομίλητη, η Θάλεια σπάνια κάνει τους άλλους να γελούν. Αφοσιώνεται με πάθος στη δουλειά της. Είναι παρ’ όλα αυτά μονογαμική και… ζηλιάρα.
Θεανώ: Γυναίκα του Πυθαγόρα. Σοβαρή, διαθέτει όμως όταν θέλει μεγάλη γοητεία. Είναι μια γυναίκα ελκυστική, που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί.
Θεμιστοκλής: Ένας από τους τέσσερις Αθηναίους πολιτικούς. Εγωιστής και δεσποτικός, έχει μεγάλες απαιτήσεις από τους γύρω του αλλά και από τον εαυτό του. Με την εξυπνάδα και τη γοητεία του, ασκεί γοητεία στο περιβάλλον του.
Θεοδόσιος - Θεοδοσία. Ο Θεοδόσιος ο μέγας ήταν γιος του στρατηγού του Βαλεντιανού Θεοδοσίου. Η Θεοδοσία, ήταν κόρη πλουσίων απ’ την Κωνσταντινούπολη. Ανανακυρήχθηκε Αγία.
Ο Θεοδόσιος έχει ιδιαίτερα κριτικό πνεύμα κι είναι συχνά δύσπιστος με τους ανθρώπους. Ερωτεύεται δύσκολα, αλλά όταν το κάνει, γίνεται απρόβλεπτος.
Η Θεοδοσία δίνει συνήθως περισσότερα από όσα παίρνει. Είναι πολύ καλή μητέρα και έξοχη οικοδέσποινα.
Θεόδωρος, Θεοδώρα: Η Αγία Θεοδώρα η Μυροβλύτις από την Αίγινα. Ο Θεόδωρος είναι αρχαίο όνομα. Έξυπνη και ικανή, η Θεοδώρα έχει αρκετά δύσκολο χαρακτήρα. Ζητάει πολλά από τους άλλους χωρίς η ίδια να αποτελεί παράδειγμα συμπεριφοράς. Μαχητική, ξέρει να αγωνίζεται γι’ αυτά που πιστεύει. Ο Θεόδωρος είναι πιο συναισθηματικός χαρακτήρας. Είναι πιστός στις φιλικές του σχέσεις και παραμένει αφοσιωμένος στη δουλειά του. Πολύ αγχώδης, πρέπει να μάθει να εξωτερικεύει το άγχος του.
Θεοφάνη: Όμορφη νέα από τη μυθολογία όπου την ερωτεύτηκε ο Ποσειδώνας. Γοητευτική και απόμακρη, είναι στη πραγματικότητα πολύ δεμένη με την οικογένεια και την πατρίδα της και κρύβει κάτω από την αισθαντική μορφή της ένα πολύ πρακτικό και δυνατό μυαλό.
Θεοφάνης: Ιστορικός από τη Μυτιλήνη. Ακόμη κι αν είναι παχύσαρκος ο Θεοφάνης μοιάζει αεικίνητος. Του αρέσει να στήνει φάρσες και να κάνει αστεία στους φίλους του. Τον ενδιαφέρουν οι ευχάριστες πλευρές της ζωής, ενώ δεν έχει ψυχραιμία στις δύσκολες καταστάσεις.
Θεοφανώ: Περίφημη για την ομορφιά της Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου(811μ.Χ.) Αισθησιακή, γεμάτη ζωή, ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη. Φιλόδοξη, προσπαθεί να πλησιάσει στους στόχους της μέσα από ένα γάμο.
Θεόφιλος: Όνομα δώδεκα Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Λιτός, σοβαρός και ιδεολόγος, ο Θεόφιλος δύσκολα προσαρμόζεται στη σύγχρονη κοινωνία. Γι’ αυτό συχνά διαλέγει να ζήσει έξω από την πόλη και πάντως αρκετά απομονωμένος.
Θωμάς: Ο πιο.. άπιστος από τους Δώδεκα μαθητές του Χριστού. Ευκολόπιστος και λίγο επιπόλαιος, έχει χρυσή καρδιά κι είναι εξαιρετικός φίλος. Ευέξαπτος, αγανακτεί με το παραμικρό, αλλά δεν αργεί να ξαναβρεί το γέλιο του.
Ιάκωβος: Ελληνική απόδοση του Εβραϊκού ονόματος Ιακώβ. Πολύ κοινωνικός και ευέλικτος στις δημόσιες σχέσεις. Του αρέσει η καλή αισθητική και η καλή ζωή. Όταν αντιπαθεί κάποιον μπορεί να γίνει κακός απέναντι του.
Ινώ: Σύμφωνα με τη μυθολογία, θεά της θάλασσας και προστάτιδα των ναυτιλλομένων. Γενναιόδωρη, έξυπνη και με ανοιχτό μυαλό. Κυκλοθυμική στις διαθέσεις της, μπορεί να περάσει από το κέφι στη μελαγχολία. Συχνά έχει διαφορές με την οικογένεια της. Είναι τυχερή στα τυχερά παιχνίδια.
Ιοκάστη: Παντρεύτηκε χωρίς να το ξέρει τον γιο της Οιδίποδα. Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, θέλει να γίνεται πάντα το δικό της. Είναι τόσο ανεξάρτητη, που δύσκολα δημιουργεί δεσμούς.
Ίρις: Δευτερεύουσα θεότητα του Ολύμπου. Μοιάζει συμβιβαστική και γλυκιά αλλά σχεδόν πάντα κρύβει μέσα της μια ιδιορρυθμία, η οποία και την δυσκολεύει στις σχέσεις της με τους άλλους.
Ίρμα: Κόρη του βασιλιά Δαγοβέρτου. Ανεξάρτητη φύση με ισχυρή προσωπικότητα δεν ανέχεται την καταπίεση οποιασδήποτε μορφής. Θέλει να έχει ισότιμη σχέση με τον σύντροφο της. Δε μιλά πολύ. Προτιμά να δρα με αποτελεσματικότητα.
Ισαβέλλα: Αγία, κόρη του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου Η΄. Ειλικρινής, έξυπνη και καλλιεργημένη, δε διστάζει να πει τη γνώμη της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Παθιάζεται με τη λογοτεχνία. Το όνειρο της είναι η δημιουργία.
Ισίδωρος Ισιδώρα: Όνομα Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έχουν μεγάλη φαντασία κι ένα τρομερό ένστικτο για το τι πρόκειται να έρθει στη μόδα. Τους ταιριάζουν μοντέρνα επαγγέλματα, όπως η διαφήμιση, τα κομπιούτερ ή ηλεκτρονική δημοσιογραφία.
Ιφιγένεια: Κόρη του Αγαμέμνωνα και της Κλυταιμνήστρας. Έλκεται από τη κίνηση και τη ζωή. Τη γοητεύει ο αθλητισμός. Ειλικρινής κι εξωστρεφής, της είναι πανεύκολο να κάνει φίλους. Αφοσιώνεται ψυχή και σώμα στην οικογένεια.
Ιωακείμ: Σύζυγος της Αγίας Άννης και πατέρας της Θεοτόκου. Έχει μεγάλη πειθώ που τον βοηθά στη ζωή και στα σχέδια του. Είναι πείσμων και επίμονος. Γοητεύεται συνήθως, από μεγαλύτερες γυναίκες και όχι της ηλικίας του.
Ιωάννης Ιωάννα: Ο γνωστότερος Άγιος Ιωάννης είναι φυσικά, ο Πρόδρομος και Βαπτιστής. Δυναμικός και αυταρχικός ο Γιάννης είναι υπεύθυνος και άνθρωπος του καθήκοντος που υποστηρίζει και αγαπάει την οικογένεια του. Όταν βρίσκεται με πολύ κόσμο μοιάζει κλειστός χαρακτήρας. Παρ’ όλα αυτά όταν βρίσκεται με προσφιλή του και οικεία πρόσωπα είναι ιδιαίτερα ευχάριστος.
Η Γιάννα είναι χαρακτήρας αισιόδοξος χαρούμενος και γελαστός. Μερικές φορές είναι λίγο επιπόλαιη. Βρίσκεται όμως πάντα σε ετοιμότητα για δράση, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τις αναποδιές της ζωής.
Ιωσήφ, Ιωσηφίνα. Γιος του Ιακώβ και της Ραχήλ. Ο Ιωσήφ ξεχωρίζει για τη σοβαρότητα και το μέτρο της συμπεριφοράς του. Διαλέγει συνήθως ένα ήσυχο επάγγελμα χωρίς άγχος.
Στον αντίποδα η Ιωσηφίνα είναι πάντα εύθυμη, άνετη και ζωηρή. Αργεί να κατασταλάξει στη ζωή της αναζητώντας συνεχώς καινούργιες εμπειρίες και συγκινήσεις.
Καλλιόπη: Προστάτιδα της επικής ποίησης, της ρητορικής και όλων των τεχνών. Όνομα που δε το συναντούμε πολύ στη σύγχρονη εποχή, συναντάται όμως ακόμη στα νησιά. Υπεύθυνη και δυναμική η Καλλιόπη, μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Οι δυσκολίες της ζωής δεν την αποθαρρύνουν αλλά ούτε και διαβρώνουν τη προσωπικότητα της. Ωριμάζει νωρίς και συχνά επιφορτίζεται και με τις υποχρεώσεις των άλλων λόγω ικανοτήτων.
Καπονίτσι:Χριστιανός παραδοσιακός Ορθόδοξος οικογενειάρχης με μεγαλεία ,ΚΑΑΛΟΟΟ ΠΑΙΔΙ,τζογαδόρος,φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος ,λάσπες και σκατά πατεί, φαν του Νίκου Φέρμα με ενα παντελόνι και ενα ζευγάρι παπούτσια που ομως πάντα βάζει παραπάνω.
Κατίνα:Αγαπητή και μελετηρή κοπέλα,κουτσομπόλα Πανεπιστημίου ,με καλα κουμάντα,έξυπνη,νοικοκυρά με διδακτορικό στη σαβουρογαμίαση.
Κίμων: Γιος του νικητή της μάχης του Μαραθώνα, Μιλτιάδη έγινε και ο ίδιος ένας απο τους μεγαλύτερους Αθηναίους στρατηγούς.
Εύστροφος, πνευματώδης και αθλητικός. Συχνά προτιμά την εργένικη ζωή όπως και τα ελεύθερα επαγγέλματα, γιατί δεν του αρέσει να του ορίζουν τη ζωή του οι άλλοι.
Κλαίρη: Αγία της Καθολικής Εκκλησία. Αυθόρμητη και ρομαντική διατηρεί πάντα μια φρεσκάδα στην όψη και το πνεύμα. Δεν υποφέρει από μεγάλες φιλοδοξίες και προτιμά να εργάζεται και να ζει σε ένα ευ΄χαριστο περιβάλλον. Είναι από τις γυναίκες που μπορούν να διαλύσουν μια σχέση που δεν τις ικανοποιεί προκειμένου να συνεχίσουν με αισιοδοξία τη ζωή τους.
Κλεάνθης: Στωικός φιλόσοφος απ’ την Τρωάδα. Ευγενικός και κομψός κατακτά τον συνομιλητή του μόνο που χάνει μέρος από τη γοητεία του λόγω της μεγάλης ιδέας που έχει για τον εαυτό του. Αυτό το γεγονός τον δυσκολεύει στις σχέσεις του ακόμη και στο γάμο του.
Κλέαρχος. Στρατηγός των Λακεδαιμόνων. Ριψοκίνδυνος αλλά και πολύ τυχερός, είναι σίγουρα ο επιτυχημένος της ζωής. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον ότι έχει σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ενώ τον απωθεί ότι αφορά το παρελθόν.
Κλέλια. Αγία της καθολικής εκκλησίας. Μπορεί να ξεκινήσει σαν μια υπερβολικά φιλάρεσκη κι εγωκεντρική γυναίκα και να γίνει με το πέρασμα του χρόνου, εθελόντρια σε κάποια κοινωφελή οργάνωση. Ή αντίθετα από μαχητική αγωνίστρια να καταλήξει αργόσχολη σύζυγος ενός εύπορου επιχειρηματία.
Κλεοπάτρα: Η θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου, κόρη του Πτολεμαίου Αυλήτου. Επικίνδυνη γυναίκα για τους άντρες. Από μικρή έχει το χάρισμα να πείθει τους άλλους για τη μοναδικότητα της. Αλίμονο σε όποιον την αμφισβητήσει! Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή της ενώ ακόμη και σε μεγάλη ηλικία παίζει με τις ανδρικές καρδιές που δε μπορούν να της αντισταθούν.
Κορίννα. Λυρική ποιήτρια, από την Τανάγρα της Βοιωτίας. Ανεξάρτητη και ατίθασο πνεύμα, αποχωρίζεται γρήγορα την οικογένεια της ενώ δεν αποφασίσει εύκολα να παντρευτεί. Της ταιριάζουν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με κόσμο.
Κοσμάς: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τίμιος και ιδεολόγος σε απίστευτο βαθμό. Είναι εργατικός και πολύ φιλότιμος. Συχνά ζει με την εντύπωση ότι η ζωή του φέρθηκε άδικα και δε μπόρεσε να επιτύχει όσα ήθελε.
Κρίτων: Πλούσιος Αθηναίος φίλος του Σωκράτη. Είναι η ψυχή της συντροφιάς. Έχει πάντα ευχάριστες διηγήσεις να πει και να θερμάνει την ατμόσφαιρα στη συντροφιά. Ακούραστος, ευχάριστος, ξέρει να δημιουργεί τη σωστή ατμόσφαιρα. Δεν εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματα του.
Κυβέλη: Ασιατική Θεότητα. Λίγο απόμακρη, απαιτείται χρόνος ώστε να τη γνωρίσει κανείς. Αγαπά το ρεαλισμό και δε κρατά κακία σε κανέναν. Συνήθως έχει όψη αγοροκόριτσου και κάνει περισσότερο παρέα με άνδρες παρά με γυναίκες.
Κυριάκος Κυριακή: Είναι αυτός που αναφέρεται ή ανήκει στον Κύριο. Ο Κυριάκος είναι καλοκάγαθος με ωραίο χαμόγελο κι ευχάριστο παρουσιαστικό. Είναι τόσο αφοσιωμένος στην οικογένεια του, ώστε αυτό τον εμποδίζει να πετάξει με τα δικά του φτερά. Η Κυριακή είναι εξαιρετικά δραστήρια και νευρική. Για μια ισορροπημένη ζωή έχει ανάγκη από την αγάπη και την παραδοχή των γύρων της.
Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα: Στα λατινικά σημαίνει «ευσταθής, βέβαιος» Αν και κοινωνικός ο Κωνσταντίνος, είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι υποταγμένος σε μια γυναίκα. Τη μητέρα ή τη σύζυγο του. Στη δουλειά του ξεχωρίζει γιατί είναι επίμονος κι εργατικός. Η Κωνσταντίνα είναι πιο αυθόρμητη κι ενθουσιώδης. Αγαπάει τα παιδιά, της αρέσει η τάξη στο χώρο της και αφιερώνει πολύ χρόνο στο σπίτι της.
Μαγδαληνή. Η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν μια κοινή γυναίκα που μετανόησε κι έγινε μαθήτρια του Χριστού.
Με τη γνησιότητα του χαρακτήρα της, δημιουργεί πολλές συμπάθειες. Ο έρωτας παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της. Της αρέσει να θαυμάζει αυτόν που αγαπά. Συνήθως δε μπορεί να έχει προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι της και γίνεται ελεύθερη επαγγελματίας. Λατρεύει τα ζώα και τα παιδιά.
Μαλβίνα: Όνομα τευτονικής προέλευσης. Πολύ φιλάρεσκη και πονηρή, θέλει να γοητεύσει τους άλλους, όχι μόνο με την εμφάνιση της, αλλά και με τις γνώσεις της. Έχει έντονο κριτικό πνεύμα που φτάνει μέχρι το σαρκασμό. Δραστήρια και ικανή στη δουλειά της, ελπίζει ότι ο κόπος της, θα της χαρίσει την αναμενόμενη δόξα.
Μαντώ: Κόρη του Τειρεσία, με μεγάλες μαντικές ικανότητες. Δυναμική, γεμάτη αποφασιστικότητα, δε μπορεί να ανεχτεί να βρίσκεται στη σκιά κάποιου άλλου. Πολύ καλή φίλη, όταν συμπαθεί κάποιον. Παρ’ όλα αυτά όμως είναι πολύ σκληρή με τους ανθρώπους που την πειράζουν.
Μάξιμος: Ρήτορας και φιλόσοφος, που έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. Δίνει προτεραιότητα στις υλικές απολαύσεις. Έχει χιούμορ κι αυτό τον κάνει ευπρόσδεκτο στις παρέες. Φροντίζει να υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από εκείνον. Του αρέσει να μιλάει πολύ. Τόσο μάλιστα, ώστε ξεφεύγει από την αλήθεια μερικές φορές και καταφεύγει σε υπερβολές.
Μάρθα: Αδελφή του Λαζάρου και της Μαρίας. Ανεξάρτητη, μοναχική και φιλόζωη. Είναι απόμακρη με τους ανθρώπους παρ’ όλο που διαθέτει ισχυρή γοητεία ώστε να τους προσελκύσει.
Μαρία, Μάριος. Το όνομα της Θεοτόκου. Έχει την αίσθηση του καθήκοντος και τη μανία της τελειότητας. Της αρέσει να φαίνεται ικανή και οργανωτική και η γνώμη των άλλων μετράει πολύ γι’ αυτήν. Η Μαίρη είναι πιο εγωίστρια, αλλά ζωηρή και κοινωνική. Η Μάρω είναι σοβαρή και αρκετά συχνά, διανοούμενη. Ενώ η Μαρίκα αγαπάει πάνω από όλα τα παιδιά της. Ο Μάριος, ζει έντονη ζωή όταν είναι νέος. Λατρεύει τις γυναίκες τη ταχύτητα και τα χρήματα. Είναι αποδοτικός σε όπιο επάγγελμα κι αν ασκήσει.
Μάρκος: Του Αποστόλου κι ευαγγελιστή ένας εκ των δώδεκα μαθητών του Ιησού. Ευαίσθητος κι επηρεάσιμος, αγαπάει τους αδύνατους αλλά υποκύπτει στη δύναμη των ισχυρών. Έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με διαφορετικούς χαρακτήρες. Αγαπάει τη ζωή της νύχτας.
Μενέλαος: Η απαγωγή της γυναίκας του, της ωραίας Ελένης, οδήγησε, οδήγησε στο Τρωικό πόλεμο. Έχει μεγάλη καρδιά και συγχωρεί εύκολα. Πολύ επιδέξιος στις χειρονακτικές εργασίες γίνεται άφθαστος μηχανικός. Τον αφήνει αδιάφορο η καριέρα. Προτιμάει την ασφάλεια μιας ήσυχης και τακτοποιημένης ζωής.
Μιλτιάδης: Ο γνωστός Μαραθωνομάχος. Φιλόδοξος και πονηρός, αντιλαμβάνεται τις τάσεις της εποχής και τις εκμεταλλεύεται αμέσως όταν πρόκειται για την εργασία του. Στα αισθηματικά του, αποζητάει τη σταθερότητα. Μέχρι όμως να καταλήξει μπορεί να καταφύγει και σε δεύτερο γάμο.
Μιχαήλ, Μιχαέλα. Εβραϊκό όνομα Αρχαγγέλου. Του αρέσει να επιβάλλεται στους γύρω του. Είναι αρκετά εύθικτος και δεν του αρέσει να του επιβάλλονται. Δίνει μεγάλη σημασία στις οικογενειακές παραδόσεις ενώ διέξοδο στη κοινωνικότητα του, δίνει στον εαυτό του όταν βρίσκεται συντροφιά με τους φίλους του.
Μυρτώ: Εγγονή του Αριστείδη και δεύτερη σύζυγος του Σωκράτη. Αποκλειστική και ζηλιάρα, δεν της αρέσει να μοιράζεται. Δυναμική, αλλάζει συχνά επαγγέλματα και πετυχαίνει. Ανάλογα στη φάση στην οποία βρίσκεται, μπορεί να γίνει υπερβολικά γενναιόδωρη ή τσιγκούνα.
Νάντια. Είναι η σλαβική απόδοση της Ελένης. Εργατική και φιλόδοξη, μόλις ερωτευτεί αναλαμβάνει το παθητικό μέρος της σχέσης. Συχνά δεν αξιοπεί σωστά τις δυνατότητες της. Της αρέσουν τα θερμά κλίματα γι’ αυτό και της ταιριάζει το καλοκαίρι.
Ναταλία: Στα λατινικά η λέξη «νατάλος» σχετίζεται με τη γέννηση. Πληθωρική προσωπικότητα ασκεί συνήθως αρνητική επίδραση στα παιδιά της. Θέλει να είναι πρώτη σε όλα κι αυτό την κάνει ανταγωνιστική.
Νεφέλη: Γυναίκα από τη μυθολογία. Απρόβλεπτη. Αγαπάει τους διάσημους άνδρες κι επιζητεί το περιβάλλον τους όμως δε καταφέρνει ότι επιδιώκει. Αγαπάει επίσης το χρήμα της είναι όμως δύσκολο να το αποκτήσει.
Νίκη: Ελληνική θεότητα, προσωποποίηση της νίκης. Ισορροπημένος χαρακτήρας, εύκολος στη συμβίωση. Αγαπάει τις απολαύσεις της ζωής και ειδικά αυτές που σχετίζονται με το χρήμα. Μισεί την οικονομική ανασφάλεια γι’ αυτό και αποταμιεύει. Επηρεάζεται πολύ από τη μητέρα της.
Νικόλαος, Νικολέτα: Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας, θαυματουργός. Ιδιαίτερα καλόκαρδος ο Νικόλαος μπορεί να δωρίσει ακόμη και τα ρούχα του σε όποιον τα έχει ανάγκη. Είναι το γλυκό παιδί της μητέρας του. Το μόνο του ελάττωμα, είναι ότι λέει ψέματα, από φόβο μη στενοχωρήσει εκείνους που αγαπάει.
Η Νικολέτα αντίθετα έχει θάρρος να πει τη γνώμη της. Δεν είναι καθόλου φιλάρεσκη και αγαπάει τις σπουδές με πάθος. Κόρη του Ταντάλου και της Διώνης. Απόλυτα σίγουρη για τον εαυτό της. Ακόμη κι αν είναι αδικημένη από τη φύση, αυτή πιστεύει ότι είναι η ωραιότερη και αυτή της η αυτοπεποίθηση την ανταμείβει. Προτιμάει τους αδύναμους άντρες που επιζητούν ένα μητρικό πρότυπο.
Ξένη: Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γλυκιά και υποταγμένη στους οικογενειακούς κανόνες όταν είναι νεότερη, μεγαλώνοντας επαναστατεί και ακολουθεί τις επιλογές της. Με το χρόνο, εξελίσσεται σε δυναμική γυναίκα.
Ξενοφών. Αθηναίος ιστορικός και φιλόσοφος του 5ου αιώνα μ.Χ. Ένας πολύ φιλόδοξος και λιγομίλητος άνδρας. Δε παρασύρεται από τους έρωτες και χρησιμοποιεί τις δημόσιες σχέσεις του προς όφελος της εργασίας του. Μια ήρεμη και βολική σχέση τον ικανοποιεί περισσότερο από ένα σύντομο πάθος.
Οδυσσέας. Ο πολυμήχανος πρωταγωνιστής της Οδύσσειας. Τον ενδιαφέρουν πολύ οι γυναίκες και κάνει τα πάντα για να τις κατακτήσει. Είναι καλόκαρδος και γενναιόδωρος με τους φίλους του.
Όλγα: Αγία της Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Ζωντανή γελαστή και φλύαρη, τις αρέσουν τα επαγγέλματα με κόσμο. Όμως δύσκολα ικανοποιείται με όσα έχει και γίνεται απαισιόδοξη. Της είναι απαραίτητο να έχει μπροστά της ένα στόχο. Συχνά έχει την αίσθηση ότι δίνει περισσότερα από όσα παίρνει.
Ορέστης: Γιος του Αγαμέμνωνα και της Κλυταιμνήστρας. Τον χαρακτηρίζει η μετριοφροσύνη και η απλότητα. Στοιχεία που τον κάνουν αγαπητό στο περιβάλλον του. Συμβιβαστικός όπως είναι θέλει πάντα να ηρεμεί τα πνεύματα και να λύνει τις διαφορές των άλλων. Μερικές φορές υποτιμάει τις δυνατότητες του.
Παναγιώτης, Παναγιώτα: Από την Παναγία έχουν πάρει το όνομα τους. Και οι δύο είναι ενεργητικοί και δραστήριοι. Στα νεανικά τους χρόνια αποκλείουν τη δράση από τη ζωή τους και αφοσιώνονται περισσότερο στην οικογένεια γι’ αυτό μετά από μια ορισμένη ηλικία, προσπαθούν να αναπληρώσουν όσα έχασαν και ρίχνονται ετεροχρονισμένα στις απολαύσεις της ζωής.
Παρασκευή. Η Αγία Παρασκευή μαρτύρησε στη Ρώμη. Ζωντανός και ανήσυχος χαρακτήρας, δυσκολεύεται να κατασταλάξει κάπου. Η δημιουργία οικογένειας αποτελεί γι’ αυτή παράγοντα ηρεμίας και ισορροπίας. Όμως η ανάγκη για εμπειρίες την αποπροσανατολίζει και αναζητεί την ευτυχία της αλλού.
Πάρις: Εξ’ αιτίας του, άρχισε ο Τρωικός Πόλεμος. Γιος του Πρίαμου και της Εκάβης. Λατρεύει την ομορφιά και την τέχνη. Λάτρης της υψηλής αισθητικής φροντίζει να περιβάλλεται από όμορφα αντικείμενα και δίνει μεγάλη σημασία στη καλοπέραση. Συχνά δίνει την αίσθηση, ότι είναι μισογύνης.
Πασχάλης - Πασχαλιά: Προέρχεται από το Πάσχα. Ο Πασχάλης είναι χαρούμενος κι εξωστρεφής χαρακτήρας. Όταν κάνει λάθος το παραδέχεται.
Η Πασχαλιά, πιο κλειστή και ρομαντική, έχει τη τάση να νιώθει ότι καταπιέζεται από το περιβάλλον της και κάνει όνειρα για να διαφύγει από την πραγματικότητα.
Παύλος Παυλίνα: Πήραν το όνομα τους από τον Απόστολο Παύλο. Χαρακτηριστικό και των δύο, είναι ότι απεχθάνονται τους καυγάδες. Παρ΄ όλο τον συναινετικό τους χαρακτήρα προσπαθούν με τον τρόπο τους να επιβάλλονται στους άλλους. Επιζητούν την κυριαρχία με τον τρόπο τους κι ενώ μοιάζουν συγκρατημένοι, στη πραγματικότητα είναι παρορμητικοί και κανείς δε μπορεί να τους κάνει ν’ αλλάξουν γνώμη όταν αποφασίσουν κάτι.
Περικλής: Από τους γνωστότερους Αθηναίους πολιτικούς της αρχαιότητας. Έχει μεγάλη ικανότητα στη διοίκηση και την οργάνωση και καταφέρνει να γίνεται ο πιο απαραίτητος συνεργάτης. Συνδυάζει τη φαντασία με τη λογική, γι’ αυτό και σπάνια θα ευφυσυχαστεί σε μια εργασία.. Ένας μισθός δε του αρκεί γι’ αυτό πολύς σύντομα θα αποκτήσει τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσει αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις.
Πέτρος Πετρούλα: Ενας από τους δώδεκα μαθητές του Χριστού. Ο Πέτρος είναι σοβαρός και αρκετά δογματικός. Θέλει να φαίνεται γενναίος αλλά κοιτάζει μάλλον να αποφεύγει τους κινδύνους. Το μεγαλύτερο ελάττωμα του, είναι ότι παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Η Πετρούλα μοιάζει πολύ στο χαρακτήρα με τον Πέτρο. Απλά είναι πολύ περισσότερο άκαμπτη από εκείνον γεγονός που τη δυσκολεύει ακόμη περισσότερο στη ζωή της.
Πηνελόπη: Με την αφοσίωση της στον Οδυσσέα, έγινε σύμβολο συζυγικής πίστης. Γεμάτη ιδιορρυθμίες η Πηνελόπη έχει τον τρόπο της να γίνεται αγαπητή σε όλους. Την χαρακτηρίζει πράγματι η αφοσίωση της στους δεσμούς και τις φιλίες της. Έχει πολλά ενδιαφέροντα στη ζωή της και χόμπι που την εμπλουτίζουν και της δίνουν την ανεξαρτησία που επιθυμεί.
Πολυξένη: Ενώ πήγαινε να παντρευτεί τον Αχιλλέα , ο Πάρις τον σκότωσε και η Πολυξένη αυτοκτόνησε στον τάφο του. Γεμάτη ζωντάνια και υπερκινητική. Γεμάτη χιούμορ, αγαπά τις μιμήσεις. Η αναποφασιστικότητα της όμως την αποτρέπει από το να αφοσιωθεί σε έναν σκοπό.
Προκόπιος: Έλληνας ιστορικός απ’ την Καισάρεια της Παλαιστίνης. Δεν αποχωρίζεται ούτε ξεχνάει ποτέ το παρελθόν του. Προκόβει στη ζωή του κι έχει καλή εξέλιξη. Είναι ικανός να δημιουργήσει τη δική του μικρή περιουσία.
Ραφαήλ, Ραφαέλα: Σημαίνει στα Εβραϊκά, «Ο Θεός μας γιατρεύει». Ρομαντικός και ιδιόρρυθμος ο Ραφαήλ, δεν κάνει ποτέ κα΄τι που δε θέλει. Δύσκολα επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων. Συνήθως ζει κλεισμένος στον εαυτό του.
Η Ραφαέλλα πάλι είναι ενθουσιώδης κι έχει ανάγκη από τη συντροφιά των ανθρώπων. Ερωτεύεται και ζηλεύει με το ίδιο πάθος.
Ρέα: Κόρη του Ουρανού και της γης. Αγαπάει όλα όσα αφορούν τη καλή ζωή. Δηλαδή διασκέδαση, ταξίδια και φυσικά το χρήμα. Η οικονομική άνεση είναι πολύ σημαντική γι’ αυτή γι’ αυτό φροντίζει να έχει τον κα΄ταλληλο σύντροφο και την κατάλληλη εργασία που να της αποδίδουν. Πάντα έχει καλές σχέσεις με όλους και πάντα κάνει το δικό της.
Ρωξάνη: Σύζυγος του Μεγάλο Αλεξάνδρου. Έχει δύσκολο και παράξενο χαρακτήρα. Ανεξάρτητη, προτιμάει να ζει μόνη, παρ’ όλο που ο έρωτας έχει πολύ ευεργετική επίδραση πάνω της. Έχει πολύ γούστο και ξέρει να δημιουργεί με την εμφάνιση της και με την αισθητική της τοπροσωπικό της χώρο.
Σάββας: Όνομα τριών Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κλασικός τύπος οικογενειάρχη, που σέβεται τις παραδόσεις κι είναι πολύ συντηρητικός. Ο συντηρητισμός του αυτός γίνεται συνήθως πρόβλημα επικοινωνίας με τα παιδιά του και όλους του νεότερους.
Σαβίνα: Αγία της Δυτικής Εκκλησίας. Ακούραστη, διαλέγει συνήθως ένα πολύ κινητικό επάγγελμα, που δεν εξαντλεί όμως τα αποθέματα της ενεργητικότητας της. Είναι πάντα πρόθυμη να συμπαρασταθεί στους φίλους της να προσφέρει, να ενεργοποιηθεί με τα κοινά και να συντρέξει τους συγγενείς.
Σαπφώ: Η γνωστή ποιήτρια που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Γυναίκα δυναμική και με πολύ χιούμορ, δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη. Διαλέγει συνήθως επαγγέλματα με προβολή.
Σέργιος, Σεργία: Όνομα δύο αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συνεπείς και αφοσιωμένοι, είναι οργανωτικοί και θετικοί χαρακτήρες. Μοιάζουν σχεδόν σχολαστικοί έτσι όπως ακολουθούν κατά γράμμα το πρόγραμμα τους και δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη.
Σίμων, Σιμώνη: Ενας από τους δώδεκα απόστολους του Χριστού. Ο Σίμων είναι καλός και τρυφερός αλλά του λείπει η ενεργητικότητα. Του αρέσει να αφήνει τα πράγματα όπως είναι και φοβάται τις αλλαγές. Η Σιμώνη έχει έντονη προσωπικότητα και διαπ΄ρεπει στο επάγγελμα της. Της αρέσει να ζει τη νύχτα και να δοκιμάζει πολλές εμπειρίες.
Σοφία: Σημαίνει «ευφυΐα, δεξιότητα». Είναι πολύ απαιτητική από τη ζωή και τους ανθρώπους. Έχει μεγάλη έφεση στα γράμματα, διαθέτει μεγάλη φαντασία και είναι άριστη στη διήγηση. Της αρέσει πολύ να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.
Σοφοκλής: Μεγάλος τραγικός ποιητής της αρχαιότητας. Δίκαιος και καλός χαρακτήρας, του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να καθοδηγεί τους άλλους. Τον ενδιαφέρουν πολύ τα κοινά και ασχολείται συχνά με την πολιτική.
Σπυρίδων, Σπυριδούλα: Ο Άγιος Σπυρίδων καταγόταν από την Κύπρο. Πολύ ρομαντικοί, βλέπουν εξίσου ρομαντικά και τη ζωή. Κάποτε απογοητεύονται από τη πεζή πραγματικότητα. Αποφασίζουν τότε να βρουν μια ήσυχη δουλειά ώστε να τους προσφέρει κάποια ανεξαρτησία
Σταμάτης: Γιορτάζει μαζί με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ήσυχος άνθρωπος, δίνει σημασία στη καλοπέραση και απεχθάνεται τους καυγάδες. Αποφεύγει τους μπελάδες και τις κακοτοπιές και προτιμάει να ασχολείται με το κήπο του, το σπίτι του και όλα του τα χόμπι.
Σταύρος, Σταυρούλα: Πήραν το όνομα τους από τον τίμιο Σταυρό. Ο Σταύρος είναι εργατικός και λιτός στα λόγια. Έχει μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια. Έμπιστος φίλος και καλός σύζυγος.
Η Σταυρούλα είναι νευρική και οξύθυμη. Πολύ περήφανη δεν εξομολογείται ποτέ τα προβλήματα της. Τα παιδιά της φέρνουν την ισορροπία που χρειάζεται.
Στέλλα: Σημαίνει στα λατινικά αστέρι. Ιδιόρρυθμος άνθρωπος η Στέλλα γίνεται συνήθως οπαδός της υγιεινής διατροφής και της σχολαστικής καθαριότητας στο σπίτι. Φροντίζει πολύ την υγεία της, την εμφάνιση της κι αγαπάει τη φύση και τα ταξίδια.
Στέφανος, Στεφανία: Αρχαίο όνομα. Ο Άγιος Στέφανος ήτανένας από τους πρώτους επτά διακόνους της Χριστιανικής εκκλησίας. Σοβαρός, συντηρητικός και αυστηρός, ο Στέφανος ξεχνάει όλες τις αναστολές και τους φόβους του όταν είναι να αγωνιστεί για κάποιο ιδανικό.
Η Στεφανία βλέπει τη ζωή σαν ένα όμορφο παιχνίδι και της συμπεριφέρεται ανάλογα. Ξέρει να απολαμβάνει και να χαίρεται.
Στυλιανός, Στυλιανή: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και οι δύο βλέπουν τα πράγματα από κάποια απόσταση και δε παίρνουν τίποτε στα σοβαρά. Το γέλιο αποτελεί το όπλο τους, με αποτέλεσμα να τους τα συγχωρούν όλα. Πάντως δε παίρνουν στα αστεία τη δουλειά τους όπου εκεί ξεχωρίζουν για την ευσυνειδησία τους.
Συμεών: Όνομα πολλών προσώπων της Αγίας Γραφής. Του αρέσει η μάθηση και έχει μεταδοτικότητα στη μεταφορά γνώσης. Γι’ αυτό και του ταιριάζει η διδασκαλία. Τον αγαπούν τα παιδιά ενώ έχει την ικανότητα να διακρίνει τις αληθινές σκέψεις των άλλων.
Σωκράτης: Μία από τις μεγαλύτερες ηθικές μορφές της αρχαιότητας. Ιδανικός ως δημόσιος λειτουργός, έχει πάθος με τη δικαιοσύνη και μπορεί να κάνει πολλές θυσίες για τα ιδανικά του. Έχει θεωρητικό μυαλό και οι πρακτικές πλευρές της ζωής είναι γι’ αυτόν άχρηστες πληροφορίες.
Σωτήρης, Σωτηρία: Σημαίνει λυτρωτής. Ο Σωτήρης, έχει πάθος με τη μουσική και πολύ συχνά είναι επιδέξιος σε κάποιο όργανο. Είναι καλοφαγάς κι εξαίσιος μάγειρας.
Η Σωτηρία είναι ευθύβολη και ειλικρινείς στο λόγο της. Έχει έντονο δυναμισμό και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Περιβάλλεται από πολλούς φίλους.
Τατιάνα; Πολύ ανεξάρτητος τύπος γυναίκας και λίγο εκκεντρική απωθείται από τις δεσμεύσεις. Λατρεύει τη ζωή κοντά στη φύση, τον αθλητισμό και τα ταξίδια.
Τερψιχόρη: Είναι η πέμπτη από τις Εννέα Μούσες. Ενεργειακά αποδίδει καλύτερα τη μέρα όπου είναι γεμάτη δραστηριότητα. Συχνά επιλέγει να εργαστεί σε δύο δουλειές. Άριστη συνεργάτης που αποφεύγει τη προσωπική της προβολή. Είναι ρεαλίστρια και πρακτική.
Τηλέμαχος: Γιος του Οδυσσέα και της Πηνελόπης. Είναι ευέξαπτος και γίνεται πολύ συχνά επιθετικός. Θεωρεί αρκετές φορές ότι οι άλλοι δεν τον αγαπούν και δεν τον προσέχουν όσο θα άπρεπε. Η επαγγελματική επιτυχία όμως του χαρίζει την ισορροπία που έχει ανάγκη.
Υακίνθη: Της αρέσει η αυτονομία και είναι σχεδόν πάντα αυτοδημιούργητη. Πεισματάρα, δεν επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους. Αγαπάει πολύ τα ζώα κι έχει ανεπτυγμένο μέσα της το κριτήριο της καλαισθησίας. Διακοσμεί ωραία το σπίτι της.
Φαίδρα: Κόρη του Μίνω και της Πασιφάης. Κλειστός χαρακτήρας η Φαίδρα δυσκολεύεται στην επικοινωνία της με τους ανθρώπους. Ζει σε έναν δικό της κόσμο. Δίπλα στον άντρα της στον οποίον επιβάλλεται και στα παιδιά της.
Φαίδων: Φιλόσοφος από την Ηλιεία. Μορφωμένος, πολυταξιδεμένος και κοινωνικός, ο Φαίδων δημιουργεί πολλές συμπάθειες και δε του λείπουν ποτέ οι παρέες. Στο βάθος όμως είναι αρκετά μοναχικός και σπάνια εκδηλώνει τα αισθήματα του ή τις βαθύτερες σκέψεις του.
Φιλήμων: Μυθολογικός γέρος, φιλοξένησε κάποτε τον Δία.Ο Φιλήμων δε θυμώνει ποτέ και βλέπει πάντα τις καλές πλευρές των ανθρώπων και των γεγονότων. Αυτή του η στάση στη ζωή του χαρίζει έναν μακρύ βίο.
Φοίβη: Μυθολογικό πρόσωπο αμαζόνας, που σκότωσε ο Ηρακλής. Είναι συνήθως ψηλή και λυγερόκορμη. Συνηθίζει να αφιερώνεται σε έναν σκοπό ή έναν άνθρωπο χωρίς να περιμένει ανταπόδοση.
Φοίβος: Θεός που αρχικά είχε δική του υπόσταση κι αργότερα ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα. Πολύ περίεργος, τον ενδιαφέρει η μελέτη της ανθρώπινης ψυχής. Γλεντάει και χαίρεται τη ζωή, είναι κοινωνικός και γενναιόδωρος.
Φίλιππος: Πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήρεμος, φλεγματικός, ο Φίλιππος δε παρασύρεται από φανατισμούς η Πάθη. Πολύ τακτικός, έχει μανία με την καθαριότητα. Ασχολείται πολύ με τον αθλητισμό και δεν αγαπάει ιδιαίτερα την οικογενειακή ζωή.
Φλώρα: Θεά της ιταλικής μυθολογίας: Πάντα χαμογελαστή κι εργατική καταπιέζει τη προσωπικότητα της μέσα σε ένα προφίλ μετριοπαθέστερο γεμάτο από τη σεμνότητα που τη διακρίνει. Είναι η ιδανική μητέρα.
Φώτιος Φωτεινή: Όνομα που προέρχεται από τη Θεία Φώτιση. Και οι δύο τους, ακολουθούν τη πορεία που έχουν χαράξει απερίσπαστοι από εξωγενείς επιρροές. Θέλουν να βελτιώσουν τη θέση τους αλλά τους λείπει η διπλωματία. Δεν διαλέγουν πάντα τον κατάλληλο σύντροφο.
Χαρά: Το όνομα αυτό είναι συχνά και υποκοριστικό της Χαρίκλειας. Έξυπνη κι ευαίσθητη, αγωνίζεται για να μπορέσει να διακριθεί επαγγελματικά. Δημιουργεί συχνά σαδομαζοχιστικές σχέσεις με τους άνδρες και βρίσκει μια συναισθηματική ισορροπία μόνο όταν αποκτήσει παιδί.
Χαράλαμπος: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Προσγειωμένος, δε σκέφτεται με ρομαντισμό. Η σκέψη του είναι θετική και ρεαλιστική γι’ αυτό και αναζητεί πρακτικές λύσεις και στόχους. Είναι όμως καλόκαρδος και χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των συγγενών και των φίλων του. Έχει αδυναμία στις γυναίκες και του έχουν κι αυτές.
Χαρίκλεια: Ηρωίδα του έργου του Ιδιοκλή. Είναι κοινωνική και εξωστρεφής. Δε προβληματίζεται πολύ, προτιμάει να χαίρεται τη ζωή της. Η οικογενειακή ζωή, παίζει σημαντικό ρόλο γι’ αυτήν.
Χαρίλαος: Ο έβδομος βασιλιάς της Σπάρτης από το γένος των Ευρωτονειδών. Η δουλειά απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και συνήθως διαπρέπει στο επάγγελμα του. Έντιμος και χωρίς μεγάλες υλικές απαιτήσεις, θέλει πάντα να προσφέρει στους άλλους.
Χρήστος, Χριστίνα: Η σωστή ορθογραφία του ονόματος είναι «Χρίστος» αφού προέρχεται από τον Χριστό και γιορτάζει ανήμερα τα Χριστούγεννα. Υπάρχει και Αγία Χριστίνα που γιορτάζει στις 24 Ιουλίου. Το κύριο χαρακτηριστικό του Χρίστου και της Χριστίνας είναι το πείσμα. Ποτέ δεν παραδέχονται ότι έχουν άδικο. Η επιμονή τους τους κάνει μερικές φορές να πετυχαίνουν τα αδύνατα. Κατά τα άλλα, ο Χρίστος είναι αρκετά μοναχικός κι ιδιόρρυθμος, ενώ η Χριστίνα βρίσκει την ευτυχία στην οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή.
Χριστόδουλος: Όνομα γνωστό από τον Χριστόδουλο τον Πάτμιο. Του αρέσει να βάζει τον εαυτό του σε δοκιμασία για να δει μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις του. Ο κίνδυνος δεν τον τρομάζει και συχνά έχει κανείς την εντύπωση πως παίζει με τη φωτιά.
Χριστόφορος: Σημαίνει αυτός που φέρει τον Χριστό στη καρδιά του. Αγαπημένο ρητό του Χριστόφορου είναι το «παν μέτρον άριστον» και φυσικά αποτελεί τον πιο γνήσιο και εκφραστή του. Η καλή οργάνωση της καθημερινής ζωής είναι απαραίτητος παράγοντας για τη ψυχική του ηρεμία.
Χρύσανθος, Χρυσάνθη: Όνομα πολλών ανώτερων κληρικών. Και οι δύο είναι ιδιαιτέρως ευγενικοί παρακινούμενοι από την έννοια τους να μην πληγώσουν ή να δυσαρεστήσουν κανέναν. Τελικά όμως με αυτή τη λογική πολλές φορές συμβιβάζονται και υποχωρούν κάτι που τελικά τους κάνει δυστυχισμένους.
Ωρίων: Κυνηγός της Βοιωτίας. Ο αινιγματικός χαρακτήρας του κάνει τους άλλους να θέλουν να τον γνωρίσουν περισσότερο. Οι συμβατικότητες δε του ταιριάζουν. Συχνά το επάγγελμα του, έχει σχέση με τη θάλασσα.

Στα σχόλια μπορείτε να αναφερθείτε και σε αλλα "ονόματα"  ή να διορθώσετε τα ως εχει και θα προστεθούν χωρις περικοπε...
Share this article :

1 σχόλιο :



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19