Μπορεις να δινεις χωρις να αγαπας αλλα δεν μπορεις να αγαπας χωρις να δινεις.
Home » , » Πως να ΧακΑρεις τον εγκεφαλο Σου

Πως να ΧακΑρεις τον εγκεφαλο Σου

Written By ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ on Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013 | 5:03 μ.μ.Πως μύριζε το σχολείο σας; Ήταν θορυβώδες ή ήσυχο; Μπορεί να μη σας φαίνεται σημαντικό αλλά ένα αυξανόμενο σώμα από ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι μυρωδιές και οι ήχοι μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη γνωστική διαδικασία, τις αποδόσεις και τη δημιουργικότητα.
Όντως κάποιοι καθηγητές μέχρι πρόσφατα έχουν αρχίσει να κάνουν δυνατούς θορύβους μέσα στην τάξη γιατί έχουν παρατηρήσει ότι έτσι αυξάνονται οι επιδόσεις των μαθητών. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην τάξη, τότε τι συμβαίνει στο εργασιακό περιβάλλον.
Από την άλλη, τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχουν μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία τα οποία είναι κοντά σε αεροδρόμια, έχουν χαμηλούς βαθμούς στις εξετάσεις.
Αντίθετα, στο πανεπιστήμιο London South Bank, οι καθηγήτριες Μπρίτζετ Σιλντς και Τζούλι Ντόκρελ συμβουλεύουν ακόμα και πολιτικούς για τη σημασία πολλών ειδών θορύβων σε σχέση με τον εγκέφαλο και το ερέθισμα συγκεκριμένων κέντρων. Τα πειράματα γίνονται σε αρχικό στάδιο σε παιδιά κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. «Οι θόρυβοι έχουν αντίκτυπο σε όλες τις επιδόσεις των παιδιών, στην αριθμητική, στην ορθογραφία, στην ανάγνωση», αναφέρει η Σιλντς.
Μεγάλη επιρροή φαίνεται ότι είχε επίσης ο θόρυβος στις επιδόσεις παιδιών με ειδικές ικανότητες.Σύμφωνα με τα πειράματα, ο θόρυβος μέτριας έντασης έχει τα καλύτερα αποτελέσματα καθώς αφυπνίζει στο σωστό βαθμό τον εγκέφαλο. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το βασικό είναι οι ήχοι να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις του καθενός. «Αν σας αρέσει να ακούτε το soundtrack από ταινία του Στίβεν Κινγκ, τότε με όλα τα μέσα κάντε το», επεσήμανε η Σιλντς.
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

>IRAKLIO WEB RADIO

Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19