Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο

ΚΑΜΠΙΕΛΟ

Written By katinios on Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 | 8:05 μ.μ.

Το Καμπιέλο, αποτελεί την παλιά πόλη της Κέρκυρας, μία μυστηριώδης περιοχή που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τον Μεσαίωνα. Ανήκει στις τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και ουσιαστικά αποτελεί έναν ατμοσφαιρικό λαβύρινθο με στενά, στριφογυριστά δρομάκια, απότομα σκαλιά και μυστικές πλατειούλες. Σκοινιά με απλωμένες μπουγάδες κρέμονται από αντικριστά μπαλκόνια, όπου οι γείτονες θα μπορούσαν εύκολα να ανταλλάξουν χειραψία χωρίς να φύγουν από την άνεση του δικού τους σπιτιού. Πηγάδια και παλιές εκκλησίες προσθέτουν λίγη παραπάνω δόση μυστηρίου σε αυτή την γοητευτική γωνιά του νησιού. Αν αποφασίσετε να εισέλθετε στο Καμπιέλο στην Κέρκυρα το πιθανότερο είναι ότι θα χαθείτε αλλά η περιοχή είναι τόσο μικρή όπου εύκολα θα καταφέρετε να βγείτε είτε στην θάλασσα είτε σε κάποιον κεντρικό δρόμο.

Σήμερα οι τοίχοι των κάποτε εντυπωσιακών σπιτιών του Καμπιέλο Κέρκυρας μπορεί να καταρρέουν σιγά σιγά αλλά διατηρούν ακόμη τα βενετσιάνικα σχέδια στις πόρτες και στα παράθυρα τους αλλά και την αξεπέραστη γοητεία τους. Αυλές, μπαλκόνια, ναοί, ταβέρνες, μπιστρό και μαγαζιά σε κάθε γωνιά προσδίδουν λίγη ακόμα μαγεία στην περιοχή και συνθέτουν το μεγαλείο του Καμπιέλο.  
Κάτι ακόμα που δεν πρέπει να χάσετε όταν επισκεφτείτε το Καμπιέλο είναι η κεντρική αγορά του. Η πιο ενδιαφέρουσα οδός είναι η Νικηφόρου Θεοτόκη, όπου βρίσκεται και το κτήριο της τράπεζας Ιονίου, που χτίστηκε το 1846 και διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Στον πρώτο όροφο του κτηρίου στεγάζεται το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Κέρκυρας. Προχωρήστε λίγο ακόμα και θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου μπορείτε να προσκυνήσετε το σκήνωμα του πολιούχου της Κέρκυρας.
Αναμφίβολα το Καμπιέλο αποτελεί μία εμπειρία από μόνο του και έτσι μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε. Χαθείτε στα μικρά δρομάκια του και παραδοθείτε στην γοητεία του..          

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19