Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » 106 χρόΝια πριν ...

106 χρόΝια πριν ...

Written By ΚΑΝΕΝΑΣ on Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 | 1:24 π.μ.




106 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στα 1907, δεν υπήρχε η δυνατότητα της αεροφωτογραφίας, καθώς η τεχνολογία βρισκόταν ακόμα στα αρχικά της στάδια!

Μια σειρά όμως από φωτογραφίες που παρουσιάζουν οικήματα τραβηγμένα από πολύ ψηλά και συγκεκριμένα από τον ουρανό φαίνεται να δημιουργεί απορίες για το ποιος είχε καταφέρει να τις τραβήξει!
Οι εικόνες αυτές υπάρχουν στο «Νational Air & Space Museum» στη Βρετανία, αποδεικνύοντας περίτρανα την ύπαρξη ενός… παράδοξου φωτογράφου της εποχής. Ο λόγος, λοιπόν, για το διάσημο περιστέρι-φωτογράφο, ανακάλυψη του Γερμανού φαρμακοποιού Julius Neubronner, ο οποίος συνήθιζε να χρησιμοποιεί ταχυδρομικά περιστέρια για την παράδοση των φαρμάκων του.
Ένα ταχυδρομικό περιστέρι ήταν εφοδιασμένο με ένα λουρί στο στήθος όπου στερεωνόταν μια μικρή ελαφριά φωτογραφική μηχανή με χρονοδιακόπτη που λάμβανε εικόνες κατά τη διάρκεια της πτήσης του πτηνού πάνω από τις πόλεις. Ο ίδιος, μάλιστα, έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την «εφεύρεσή» του, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες των περιστεριών του από ψηλά παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Φωτογραφική Έκθεση της Δρέσδης το 1909, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.

pigeonphoto4






pigeonphoto3








Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19