Μπορεις να δινεις χωρις να αγαπας αλλα δεν μπορεις να αγαπας χωρις να δινεις.
Home » , , » Έφευγες όταν σε μάλωνα και έκανες πιάτσα στα Πετράλωνα....(ελήφθει το υπονοούμενο)

Έφευγες όταν σε μάλωνα και έκανες πιάτσα στα Πετράλωνα....(ελήφθει το υπονοούμενο)

Written By zone on Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 | 11:44 π.μ.

 
Υπονοούμενο:αυτό που δεν λέγεται ανοιχτά και ξεκάθαρα, αλλά υπονοείται
Ο όρος χρησιμοποιείται για να δώσει έμφαση σε δηλώσεις που δεν περιλαμβάνουν υπονοούμενα, αλλά κραυγαλέα νοούμενα. Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Δηλώσεις ΛΑΟΣπρόβλητων ηγετών που με συνομωσιολαγνία προειδοποιούν τον λαό για κινδύνους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Καρατζαφέρης που σε προ Λιακό εποχή απαθανατίστηκε από τον Μητσικώστα στην κλασική έκφραση: «Τό 'πιασες το υπονοούμενο μεγάλε μεγάλε;». Εννοείται ότι τα υπονοούμενα ήταν αρκούντως εύκολα για να τα συλλάβει κι ένας ψηφοφόρος με άι κιου ραδικιού.

2. Σε σεξουαλικά «υπονοούμενα» που είναι πιο ευδιάκριτα κι απ' τον μπαργαλάτσο του Γκουσγκούνη σε μια παραλία γυμνιστών.

Η φράση πάλι «τό 'πιασα το υπονοούμενο» σε α' πρόσωπο λέγεται σε μια στιγμή ανάληψης ευθύνης, ύστερα από κάμποσα ποτηράκια καικαλούα, και είναι συνώνυμη του mea colpa.
1. Πέμπτη επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό ο ραβίνος, Παρασκευή ελήφθη η απόφαση, το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;

2. - Θήλου μωρή να σε στησ' κάτου να ση βατέψου και να ση ξεσκίσ' την κωλάρα!
- Τού 'πιασα του υπονοούμενου Μήτσο μ'!

3. - Και μου λέει που λες το Λίλιαν: «Αν δεν μου πάρεις το ζευγάρι Μανόλο, θα ξαναπάω για χοντοθεραπεία με τον Πέρι!».
- Και τι της απάντησες;
- Τι να της πω κι εγώ; «Τό 'πιασα το υπονοούμενο», είπα.
- Πάει, χάλασε κι ο Βάγγελας!
Όλες οι ατάκες με υπονοούμενο για να χαρακτηρίσεις έναν... gay!


* "τον παίρνει" (ξεκινάμε από τα βασικά) * "την κουνάει την αχλαδιά" (είπαμε βασικά στην αρχή..) * "το ρουφάει το κανελόνι" * "το γυαλίζει το φυνιστρίνι" * "την τρίζει την όπισθεν" * "τη μαδάει τη μαργαρίτα" * "το ψήνει το τσουρέκι" * "το κρεμώνει το γαλακτομπούρεκο" * "το φυσάει το αχνιστό" * "τον βάζει το σύρτη" * "το σαλιώνει το πασαλάκι" * "τον πασπαλίζει τον κουραμπιέ" * "την ξεφλουδίζει τη μπανάνα" * "την ανοίγει την πίσω πόρτα" * "το ρουφάει το γλυφιτζούρι" * "το μαζεύει το σαπούνι" * "τον φτύνει τον ταραμά" * "το πιπιλίζει το καλαμάκι" * "το καταπίνει το κουκούτσι" * "το μαστιγώνει το δελφίνι" * "το ζυμώνει το μπιφτέκι" * "τον απλώνει τον τραχανά" * "τη χαλαρώνει τη βαλβίδα" * "το σηκώνει το σακάκι" * "το τρίβει το πιπέρι" * "το σφίγγει το μπουλόνι" * "το πνίγει το κουνέλι" * "το καβουρδίζει το φυστίκι" * "το στρώνει το σεντόνι" * "το κανελώνει το ριζόγαλο" * "τη σουρώνει την ψαρόσουπα" * "το μελώνει το παστέλι" * "την τινάζει την βερικοκιά" * "το πάει το γράμμα" * "τις μαζέυει τις ελιές" * "το γρασάρει το ρουλεμάν" * "τη γυρνάει τη μπετονιέρα" * "το μαζεύει το λάστιχο" * "τη ματσακονιάζει τη βάρκα" * "το σφουγγαρίζει το κατάστρωμα" * "τον τσουρουφλίζει τον αστακό" * "την κυνηγάει την πέρδικα" * "τον στρίβει τον ντολμά" * "την κουνάει την καμπάνα" * "το δαγκώνει το αντίδωρο" * "το σηκώνει το ράσο" * "την καταπίνει την κοινωνία" * "την κρατάει την τιάρα" * "το ψέλνει το ευαγγέλιο" * "το ευλογάει το γένι"

O Νίκος Ζωιδάκης αφιέρωσε μαντινάδα με υπονοούμενο στην Άννα ΒίσσηΟ Μήτρος και ο Παναής είναι φίλοι και συγχωριανοί. Μιλάνε μεταξύ τους.
-Ρε Παναή! Λέει κάποια στιγμή ο Μήτρος, Θέλω τ' βοήθειά σ' σι κάτι!
-Τι είναι ορέ Μήτρου;
-Να μωρέ, εκείνη η τσούπρ' η Λενιώ που πάει στο πηγάδ' κάθε πουρνό να γεμίσ' τς στάμνες τσ...
-Τι ' ναι μωρέ;
-Να μωρέ , θέλω να την καβαλήσου, αλλά δεν ξεύρω πως να τς το πω!
- Άντε βρε! Σιγά το πράμα! Αύριο  το πουρνό που θα πάει στο πηγάδ', την πλησιάζ'ς την γλέπ'ς στα μάτια επίμονα και τς λες κανα δυο λογάκια, ε κάπως τριφερά βρε, ρίξ'της κανένα υπονοούμενο και θα καταλάβ' εκείνη!
Την άλλη μέρα το πρωί ο Μήτρος την έχει στήσει στο πηγάδι και μόλις εμφανίζεται η Λενιώ, πριν ακουμπήσει τη στάμνα της, την πλησιάζει και της λέει:
-Το βράδ', έλα μωρή πίσω απο του στάβλου να σι γαμίσω!
Και η Λενιώ:
-Καλά Μήτρο' μ' μη φωάζ'ς. Το' πιασα το υπονοούμενο!

Τελος..Καλο 3μερο παλιοπαιδα

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

>IRAKLIO WEB RADIO

Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19