Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Το Φαινόμενο του Λέικ Γουομπιγκον

Το Φαινόμενο του Λέικ Γουομπιγκον

Written By ΚΑΝΕΝΑΣ on Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 | 10:56 μ.μ.

"Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη του κόσμου" ρωτούσε η ναρκισσιστική (ξέρετε για το Νάρκισσο στην Ελληνική Μυθολογία) κακιά μητριά στο παραμύθι της Χιονάτης.
Πάμπολλες ψυχολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι  στη πραγματική ζωή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάτι από την ματαιοδοξία της μητριάς.
Σε ένα τεράστιο φάσμα χαρακτηριστικών, από την εμφάνιση και τη δημοτικότητα μέχρι την οδήγηση και τη μνήμη, ο τυπικός άνθρωπος πιστεύει  ότι υπερέχει έναντι των περισσοτέρων.
Το φαινόμενο αυτό παρατειρείται και στο πλαίσιο διαφόρων επαγγελμάτων.
Για παράδειγμα, οι χρηματιστές που γνωρίζουν την κακή επίδοση του μέσου χρηματιστή εξακολουθούν να πιστεύουν στις δικές τους προγνωστικές ικανότητες. Η αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση θεωρείται ότι εξηγεί διάφορες κοινές αδυναμίες (ψωνάρες μαζευτείτε),  στις οποίες περιλαμβάνονται  και οι φαινομενικά παράλογες συμπεριφορές υγείας όπως το κάπνισμα (προκαλεί καρκίνο στους άλλους, εγώ όμως δεν έχω πρόβλημα) και τη βραδύτητα (σκεφτείτε πόσα έργα ολοκληρώνονται καθυστερημένα και ξεπερνούν τον προυπολογισμό).
Η απατηλή υπεροχή, όπως λέγεται κανονικά ονομάστηκε " Φαινόμενο Λέικ  Γουόμπιγκον" από την φανταστική πόλη  που έχει επινοήσει ο συγγραφέας Γκάρισον Κίλορ όπου όλες οι γυναίκες είναι δυνατές, όλοι οι άντρες είναι ωραίοι και όλα τα παιδιά είναι ξεχωριστά.


Μπορεί λοιπόν να μην είστε τόσο ωραίος   ή όμορφη όσο πιστεύετε ότι είστε, έχετε δοκιμάσει όμως να κάνετε τον ζογκλέρ; Ίσως να ξαφνιαστείτε με το πόσο καλά τα καταφέρνετε. 
Εμείς μια πρόταση κάνουμε.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19