Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » «Ναι» στη χρήση κάνναβης και στον γκέι γάμο σε Πολιτείες των ΗΠΑ

«Ναι» στη χρήση κάνναβης και στον γκέι γάμο σε Πολιτείες των ΗΠΑ

Written By zone on Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 | 5:24 μ.μ.


Η κάλπη στο Μέριλαντ και στο Μέιν έδωσε το πράσινο φως στη θεσμοθέτηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου για πρώτη φορά με λαϊκή ψήφο, ενώ οι ψηφοφόροι στις Πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσινγκτον είπαν «ναι» στην ελεύθερη χρήση κάνναβης - και όχι μόνο για ιατρικούς λόγους.


Η έκβαση της ψηφοφορίας για τον γκέι γάμο στο Μέριλαντ και το Μέιν (και, βάσει των πρώτων αποτελέσμάτων, ίσως και στην Ουάσινγκτον) είναι ιστορική για τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι τώρα ο γάμος ομόφυλών είχε περάσει, σε όσες Πολιτείες προβλέπεται, μόνο από τους νομοθέτες ή από τα δικαστήρια. Αντιθέτως, η λαϊκή κάλπη το είχε απορρίψει μέχρι τώρα 30 φορές.

Οσον αφορά τη χρήση κάνναβης, το Κολοράντο και η Πολιτεία της Ουάσινγκτον ψήφισαν για πρώτη φορά υπέρ της ελεύθερης χρήσης της -ερχόμενες έτσι σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Αντιθέτως, στο Όρεγκον «όχι» φαίνεται να κερδίζει.

Βάσει των προτάσεων, θα είναι ελεύθερη η κατοχή μαριχουάνας ποσότητας μέχρι 28,5 γρ. για προσωπική χρήση για ενήλικες άνω των 21 ετών και η πώλησή της θα φοροογείται με τρόπο ανάλογο του αλκοόλ.

Αρκετές αμερικανικές Πολιτείες επιτρέπουν ήδη την κατανάλωση κάνναβης για ιατρικούς λόγους, κυρίως σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από σοβαρές νόσους, αλλά καμιά δεν είχε ως τώρα επεκτείνει τη νομοθεσία στη προσωπική χρήση για λόγους ψυχαγωγίας.

Συνολικά, 172 δημοψηφίσματα οργανώθηκαν σε 27 Πολιτείες της χώρας. Οι ψηφοφόροι καλούνταν να αποφασίσουν για νόμους που εφαρμόζονται εντός των συνόρων των Πολιτειών ή σε ακόμη πιο τοπικό επίπεδο (κομητείες, δήμους κ.λπ.).

Στη Φλόριντα (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), όπου μια ολόκληρη σειρά πολύ συντηρητικής εμπνεύσεως προτάσεων είχε τεθεί σε δημοψήφισμα, οι μετριοπαθείς κέρδισαν τελικά, ιδιαίτερα στο θέμα της άμβλωσης.

Οι ψηφοφόροι απέρριψαν με 55% μια πρόταση που είχε στόχο να απαγορεύσει τη χρηματοδότηση των αμβλώσεων με χρήματα του δημοσίου, εκτός από περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή κινδύνου για τη ζωή της μητέρας.

Η Καλιφόρνια απέρριψε την κατάργηση της θανατικής ποινής και αρνούμενη να επιβάλει την αναγραφή προειδοποίησης στην ετικέτα των προϊόντων διατροφής που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κομητεία του Λος Άντζελες θα επιβάλει δια νόμου τη χρήση προφυλακτικού στα γυρίσματα πορνογραφικών ταινιών. Το «ναι» στο προφυλακτικό συγκεντρώνει σχεδόν το 60% των ψήφων (με καταμετρημένο το 38% των ψηφοδελτίων), σύμφωνα με τις αρχές της Καλιφόρνιας.
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4765767
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19