Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » 30 Οκτωβρίου: Ημέρα Δρόμου

30 Οκτωβρίου: Ημέρα Δρόμου

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 | 7:45 π.μ.

ΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Παγκόσμια μέρα των τεχνών του δρόμου 
και της ελεύθερης έκφρασης στο δημόσιο χώρο
Mέρα Δρόμου είναι η πρώτη έκφραση μίας ανάγκης για ανάπτυξη των τεχνών του Δρόμου στην Ελλάδα. Ξεκίνησε στην Γαλλία το2007, ενώ στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008. Είναι η παγκόσμια μέρα των τεχνών του δρόμου και της ελεύθερης έκφρασης στο δημόσιο χώρο. Η Μέρα Δρόμου διοργανώνεται απο τους ίδιους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ή μη. Στηρίζεται στην συνεργασία τους και την κοινή τους δράση.
Πως γεννήθηκε η Mέρα Δρόμου

Mέρα Δρόμου ξεκίνησε στη Γαλλία το 2007, με το όνομα "ruelibre"(ελεύθερος δρόμος) ως μια πρωτοβουλία της ομοσπονδίας καλλιτεχνών των τεχνών του δρόμου (fédération des arts de la rue). Κατά τη διάρκεια μιας μέρας του Oκτωβρίου, μέσα από δράσεις και δρώμενα που εξελίσονται ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, εκφράζεται η αναγκαιότητα της ύπαρξης της τέχνης στο δημόσιο χώρο και η επικοινώνια των καλλιτεχνών με το κοινό μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των φεστιβάλ και των εκδηλώσεων της πολιτείας.
Για μια ολόκληρη ημέρα  δρόμοι και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας  θα γεμίσουν με ιστορίες: Θέατρο, τσίρκο, μουσική, χορός, εικαστικά δρουν στο δρόμο.

 Η παγκόσμια ημέρα των τεχνών του δρόμου και της ελεύθερηςέκφρασης στο δημόσιο χώρο, ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία και στη χώρα μας διοργανώθηκε για πρώτη φορά μόλις το 2008. Πρόκειται για δράση ανεξάρτητων καλλιτεχνών η οποία υποστηρίζεται αποκλειστικά από τη συνεργασία και την αυτοργάνωση των συμμετεχόντων.

Γιατί οι δρόμοι όσο κι αν παραμένουν ίδιοι, μπορούν πολύχρωμα και πολύτροπα να φωτίζουν την καθημερινότητά μας…

30 Οκτωβρίου λοιπόν από τις 11.00 το πρωί και μέχρι το βράδυ, σας περιμένουμε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα, οδός Eρμού, πλατεία Kαπνικαρέας, Μοναστηράκι,  Θησείο, πεζόδρομος Θεσσαλονίκης) για να φωτίσουμε όλοι μαζί γωνιές αυτής της πόλης!

Ανάμεσα σε άλλες δράσεις θα υπάρχει γωνιά αυτοσχεδιασμού ενώ στις 8 μ.μ θα ξεκινήσει παρέλαση  όλων των συμμετεχόντων από την Ερμού που θα καταλήξει στο θησείο (πλ. Ασωμάτων) . θα ακολουθήσει βαριετέ και στη συνέχεια το πάρτυ της μέρας δρόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.meradromou.blogspot.com
Επικοινωνία: meradromou@gmail.com 
Τηλ. Ντίνα 6979010364, Χρήστος: 6938957617

Μέρα δρόμου: δρόμο παίρνειδρόμο αφήνει!
Τέχνες σε άμεση επαφή με το κοινό Τέχνες σε απόσταση αναπνοής, βλέμματος και χειραψίας. Τέχνες όλων των μορφών, προσβάσιμες σε όλους. 
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19