Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » Η κίνηση των επιτροπών Ακρίβεια-STOP

Η κίνηση των επιτροπών Ακρίβεια-STOP

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009 | 11:35 π.μ.

Δελτίο Τύπου
Έπειτα από την προγραμματισμένη ανοιχτή συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής, τα μέλη των επιτροπών Ακρίβεια-STOP στα Χανιά δηλώνουν ξανά την παρουσία τους στην προσπάθεια να στηθεί, από τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες, ένα ανάχωμα στο “χέρι” που απλώνει συνεχώς κι αδειάζει τις τσέπες και τα πορτοφόλιατων ανθρώπων.

Άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους, άνθρωποι που παίρνουν τα τελευταία τρία χρόνια τον ίδιο μισθό, άνθρωποι που πληρώνουν τα καπέλα στις τιμές (γιατί η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια στην κλοπή που επιβάλουν τα Καρτέλ), άνθρωποι που καλούνται να πληρώνουν περισσότερα σε Κράτος και Δήμους την ώρα που οι υπηρεσίες και η μέριμνα που αυτοί τους παρέχουν συνεχώς υποβαθμίζονται, άνθρωποι που αναγκάζονται να πληρώνουν για τα “δωρεάν” αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία, άνθρωποι που αποξενώνονται απ' τον πολιτισμό γιατί είναι ακριβός για τις δικές τους δυνατότηες. Τέλος, άνθρωποι που δε φταίνε αυτοί για τα “χάλια” της χώρας και που γι' αυτό δε δέχονται να γίνουν, για μία ακόμα φορά, το θύμα που θα πληρώσει τα σπασμένα... των άλλων. Τέτοιοι πολίτες συμμετέχουν στις επιτροπές Ακρίβεια-STOP και σε τέτοιους ανθρώπους απευθυνόμαστε. Τους καλούμε να δράσουν με όποιο τρόπο μπορούν, όσο μπορεί ο καθένας, ατομικά και κυρίως συλλογικά, για να πούμε ένα δυνατό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Υπάρχουν παραδείγματα ελπιδοφόρα: Η κινητοποίηση κι ο συντονισμός επιτροπών κατοίκων, ενεργών πολιτών και κινήσεων από όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του “κύματος” διοδίων και την καταγγελία των σχετικών συμβάσεων που επιτρέπουν σε εταιρίες να βάζουν διόδια όπου θέλουν, σ' ένα κακοσυντηρημένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

Στα Χανιά, οι επιτροπές Ακρίβεια-STOP έχουν δραστηριοποιηθεί στο ζήτημα της καταγγελίας της ακρίβειας και των καρτέλ που την επιβάλουν, με διαμαρτυρίες και ακτιβισμούς έξω από τα Σουπερ Μάρκετ της πόλης. Σήμερα, πιο αποφασισμένοι, προχωράμε στην καταγγελία των εισπρακτικών μεθόδων του Δήμου Χανίων ο οποίος, προκειμένου να γεμίζει τα ταμεία του, θεωρεί ότι μπορεί να χαρατσώνει τους πολίτες των Χανίων με την “ελεγχόμενη στάθμευση” και τη βιομηχανία κλήσεων. Η νομιμότητα αυτής της λειτουργίας ελέγχεται, και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε τεκμηρίωση ενάντιά της. Αλήθεια, σε πια ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους Χανιώτες υπηρεσιών έχει προβεί ο Δήμος, ώστε να επιβάλει με το “έτσι θέλω” περισσότερα οικονομικά βάρη μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης; Μήπως βελτίωσε τις αστικές συγκοινωνίες; Όχι! Αυτές είναι ιδιωτικές και ακριβές. Μήπως αναβαθμίζει τους παιδικούς σταθμούς; Όχι! Οι παιδικοί σταθμοί δε χωράνε τα παιδιά των Χανιωτών και οι γονείς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικές και ακριβές λύσεις. Μήπως.φροντίζει τα πάρκα; Μήπως,....

Γι' αυτό, οι επιτροπές Ακρίβεια-STOP θα κινητοποιηθούν και θα καλέσουν τους χανιώτες σε δράσεις. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να κερδίσουμε
"Διαβάστε περισσότερα".
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19