Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Protash gia anakoinosi SYRIZA gia Papadopetro

Protash gia anakoinosi SYRIZA gia Papadopetro

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009 | 12:07 μ.μ.


Εδώ και καιρό, από τους πρώτους κιολας μήνες της κατάληψης, λέω κάποια πράγματα, που φαίνονταν τουλάχιστον ότι δεν απασχολούσαν το χώρο μας...
Ετσι λοιπόν είχα προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις, που για μένα , αλλά και πολλους άλλους σφους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και έξω από αυτόν... , ήταν απλά θέμα χρόνου !!
Δε μας ενδιαφέρει από ποιον ξεκίνησε και με τίνος την πρωτοβουλία μπήκε το θέμα της κατάληψης. Αυτό που μας ενδιαφέρει ήταν ότι εκείνο το πρωί 200 φοιτητές πήραν οργανωμένα την πρωτοβουλία να καταλάβουν πανεπιστημιακό κτίριο στα Χανιά , με κάποιο σκεπτικό και κάποια αιτήματα.
Ήταν η αντίδραση αστυνομίας και αρχών τέτοια, και τόσο υπερβολική, που έφερε τα πράγματα να είναι το βραδυ τετελεσμένα. Η ένταση της καταστολής εκείνο το πρωί, για όσους ήταν εκεί και θυμούνται, η εξάπλωση της ρίψης χημικών και βιαιότητας σε περαστικούς χανιώτες στο κέντρο της πόλης κλπ. , μετέτρεψε την βραδυνή κινητοποίηση σε "λαική απαίτηση" 800 και πλέον διαδηλωτών, οι οποίοι και ΤΕΛΙΚΑ υλοποίησαν την κατάληψη , αλλά και την νομιμοποίησαν στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.
Αυτό βέβαια, όχι μόνο δεν αποτέλεσε μάθημα για τους αναρχικούς και αριστεριστές φοιτητές, αλλά μέχρι σήμερα ακόμα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες τους...
Έτσι λοιπόν , εκείνοι που είχαν τη διαχείρηση της κατάληψης καθημερινά, φρόντισαν να την "κλείσουν" στην κοινωνία, να τη διαχειρίζονται με τον πλέον "αντικοινωνικό" τρόπο και εν τέλει, να χρησιμοποιούν το χώρο για τις προσωπικές και συλλογικές τους επιλογές, τα γούστα και τις προτιμήσεις τους, αναλωνόμενοι σε αναρίθμητα πάρτυ και συναυλίες, και που και που για το κερασάκι καμμιά συζήτηση και καμμιά πολιτική εκδήλωση...
Οι δε σχέση, που οι "καβαλάρηδες" φοιτητές, επέτρεπαν στις άλλες συλλογικότητες της πόλης, να έχουν με το κτίριο, ήταν από "δυσκοίλια" (δεν ξέρουμε, δεν μπορουμε τώρα, δε δινουμε το χώρο, πρέπει πρωτα να συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε κλπ) , μέχρι εντελώς αρνητική !!! Έχω πολλά παραδείγματα για όποιον ενδιαφέρεται.
Έτσι λοιπόν σύλλογοι της πόλης, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, κόμματα, αντιρατσιστικές ομάδες, πολιτιστικές συλλογικότητες, ομάδες προστασίας δημόσιων χώρων κλπ. , ήταν σχεδόν αποκλεισμένες από το χώρο. Ποτέ , μα ποτέ , αυτό που στην αριστερά λέμε "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" δεν αφέθηκε εκεί μέσα να δράσει και να δημιουργήσει, και ταυτόχρονα να νομιμοποιήσει κοινωνικά το χώρο και να τον αποδώσει ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ στα μέλη της...
Φωτεινή εξαίρεση η φιλοξενία το Νοέμβρη του 2008 των 15 απεργών πείνας, έπειτα από την ασφυκτική πίεση των χιλιάδων μεταναστών και χανιωτών που υποστήριζαν εξ αρχής την απεργία. Ακόμα και τότε όμως (και δε θα "παραλείψω" να το πω), οι φοιτητές αποτέλεσαν παράγοντα δυσκολίας στη λειτουργία του χώρου ως τόπου απεργίας πείνας, με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που επιβάλλει ένας τέτοιος τρόπος πάλης και διεκδίκησης. Από την άγνοια και την ανευθυνότητά τους πάντα, χωρίς να θέλω βέβαια , σε καμμια πέρίπτωση να προσδώσω σκοπιμότητα.
Ας είναι...
Πρέπει όλοι όμως να ξέρουμε, ότι αυτές οι δουλειές δε γίνονται έτσι. Οι καταλήψεις πρέπει να "κοινωνικοποιούνται" και να υπερασπίζονται από αυτούς που παίρνουν την ευθύνη να τις κάνουν και να τις λειτουργούν. Στην περίπτωσή μας, η πρυτανεία και η αστυνομία, είχε ένα κτίριο "άδειο" , που άνοιγε κατα το δοκούν, που κανεναν στα Χανιά δεν ένοιαζε αν ήταν κατηλλειμένο ή όχι, αφού σε τίποτα αυτό δεν επηρρέαζε τη ζωή του, που τα χριστούγεννα, το πασχα και το καλοκαίρι έκλεινε, λες και είναι κανενα σχολείο... (έλεος).
Ε λοιπόν κι εγώ ναμουν Γρυσπολάκης, θα έβρισκα ένα πάσχα, ένα "χριστούγεννο" , και θα το ανακαταλάμβανα, χωρίς κιόλας να έχω καμμια αντίδραση από την τοπική κοινωνία. Έτσι είναι. Να το παραδεχτούμε και να τα λεμε ΟΛΑ.
Τώρα βέβαια, οι φοιτητές, στην προσπάθεια να χωνέψουν τη γαλοπούλα, εκεί στα μέρη από όπου κατάγονται, καλούν τους Χανιώτες να υπερασπίσουν την κατάληψη, μέχρι νάρθουν εκείνοι, να αναλάβουν... , έχοντας "φροντίσει" πιο πριν να τους κρατούν μακρυά από την κατάληψη, ακόμα κι ότα οι ίδιοι ...ήταν διακοπές.
ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , για μένα τουλάχιστον , που έζησα από κοντά όλη την ιστορία, από την αρχή, μέχρι και το προδιαγεγραμμένο τέλος της.
Εννοείται βέβαια, ότι όλα αυτά δεν δίνουν κανένα συγχωροχάρτι στον ανεκδιήγητο Γρυσπολάκη και τις Αρχές, αλλά ...ΣΕΛΑΒΙ που λένε και οι Γάλλοι.
Οπότε η προσωπική μου προτροπή είναι, μην τρώγεστε σφοι, για την ουσία του θέματος τουλάχιστον.
ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ...
Χάθηκε εννοώ, άλλη μια καλή ευκαιρία, να αφορά περισσότερους... , ως θάπρεπε... , και ως θα ονειρευόταν κάθε αριστερός !!
MARKOS XATZHSABBAS
"Διαβάστε περισσότερα".
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19