Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » Οι κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις.

Οι κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις.

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 | 11:28 π.μ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το κόμμα μας έχει κατηγορηθεί από στελέχη παράγοντες και αρθρογράφους του ΠΑΣΟΚ ότι στα πλαίσια του ρητού ¨Τι Πλαστήρας τι Παπάγος ¨ προσπαθούμε άδικα να συνταυτίσουμε τις πολιτικές του κόμματος της Ν.Δ. με τους ίδιους βάζοντας τους στο ίδιο τσουβάλι ή ότι δήθεν αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιουνομίσματος .



Φαίνεται όμως ότι η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι αυτό που δήθεν ισχυρίζεται η Αριστερά είναι πράγματι γεγονός.

Πώς αλλιώς άραγε μπορεί να ερμηνεύσει κάποιος το γεγονός όπου “με το καλημέρα” παρατηρούμε απόλυτη ταύτιση πολιτικών και πρακτικών σε μια σειρά ζητήματα;



Περίτρανο παράδειγμα η αγροτική πολιτική, για να μην θίξουμε όλες τις άλλες προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσαν σαν αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εκλογές και τις οποίες αθετούν σήμερα.



Πρόσφατο δείγμα της παραπάνω θλιβερής διαπίστωσης αφορά τις κατ΄εξαίρεση αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών βρώσιμης ελιάς για ζημιές από το έντομο «πυρηνοτρήτη», σε άλλους νομούς της χώρας που κατά σύμπτωση ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια της νέας υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς επίσης και για τις ζημιές που υπέστησαν οι μηλιές στην δυτική Μακεδονία από το μύκητα «φουζικλάδιο».



Σε κάθε περίπτωση οι παρεμβάσεις αυτές δεν αφορούν τους ελαιοκαλλιεργητές που υπέστησαν ζημιές από δάκο όπως τυχαίνει να συμβαίνει εδώ στην Κρήτη και για τις οποίες υπάρχουν τα σχετικά αιτήματα από τους τοπικούς φορείς.

Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση και οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ σε τι διαφέρει η πολιτική τους από αυτή που ασκήθηκε πριν από μερικούς μήνες από την κυβέρνηση της Ν. Δ. δια του υπουργού της κ. Χατζηγάκη που και τότε είχε χωρίσει του αγρότες της Ελλάδας και της Κρήτης στα δύο. Που πάει το προεκλογικό σύνθημα τέρμα στις πελατειακές σχέσεις. Να μας πει η νέα υπουργός που στηρίζει δεοντολογικά την πολιτική της όταν εξαιρεί από τους κανονισμούς του ΕΛΓΑ περιπτώσεις που είναι σαφώς ξεκάθαρες και δεν εξαιρεί εκείνες για τις οποίες το ίδιο της το υπουργείο είναι υπόλογο.

Δηλαδή στο υπουργείο της δεν συγκαταλέγεται κανένα «Πυρηνοτρητο-ταμείο» ούτε «φουζαριο-ταμείο» όσο γνωρίζουμε . Υπάρχει όμως ελαιοταμείο για την αντιμετώπιση του δάκου την οποίαν έχει αναλάβει το υπουργείο της και μάλιστα προκαταβολικά από τους παραγωγούς οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο έχουν εργολαβικά αναθέσει στο κράτος την καταπολέμηση του εντόμου.

Είναι επομένως λογικό αν η δακοκτονία, για κάποιο λόγο , δεν πάει καλά όπως συνέβη εφέτος στον Νομό μας , η διαδικασία της κατ’ εξαίρεση αποζημίωσης να υφίσταται για αυτές τις περιπτώσεις και όχι για άλλες που η υποχρέωση αφορά αποκλειστικά τον κάθε παραγωγό που έγκειται στον ίδιο να προστατέψει την παραγωγή του. Εκτός και αν πρόκειται για καθαρά Πελατειακή πολιτική του Υπουργείου.



Σε κάθε περίπτωση οι αγρότες του Νομού με απογοήτευση νοιώθουν θεατές στην ίδια κωμωδία και αργά ή άμεσα θα αντιδράσουν όπως και στο παρελθόν έκαναν.



ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. ΧΑΝΙΩΝ


"Διαβάστε περισσότερα".
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19