Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο

Πακετουπολη

Written By zone on Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 | 1:41 μ.μ.


Η Αράχωβα είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου. Κατά την απογραφή του 2001 είχε 3.703 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός ολόκληρου του δήμου είναι 4.180 κάτοικοι. Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα (περίπου 160 χιλιόμετρα).
Ο Δήμος Αράχωβας είναι ο δήμος του νομού Βοιωτίας που περιλαμβάνει την Αράχωβα. Καταλαμβάνει το βορειοδυτικό τμήμα του νομού και συνορεύει με τους δήμους Δαύλειας, Διστόμου, την Κοινότητα Αντίκυρας και με τον νομό Φωκίδας. Αποτελείται από ένα δημοτικό διαμέρισμα, το δημοτικό διαμέρισμα Αράχωβας το οποίο αποτελείται από τρεις οικισμούς, Την Αράχωβα, το Ζεμενό και τα Καλύβια Λιβαδιού Αραχώβης. Ο πληθυσμός του δήμου Αράχωβας σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 4.180 κάτοικοι.
Νομός με ικανοποιητική τουριστική υποδομή που έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα με αποτέλεσμα να προσφέρεται για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα. Κύριοι πόλοι έλξης εδώ είναι οι παραλίες του Ευβοϊκού και του Κορινθιακού κόλπου, ενώ το χειμώνα πολλούς επισκέπτες συγκεντρώνουν οι χιονοδρομικές εγκαταστάσεις του Παρνασσού.
Η Αράχωβα είναι μία γραφική παραδοσιακή πολή που βρίσκεται ψηλά στις πλαγιές του όρους Παρανασσού και έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της.Παράλληλα με τις καλύτερες εγκαταστάσεις για σκι, αυτή η παλιά γραφική πόλη έχει εξελιχθεί σε ένα μοντέρνο χιονοδρομικό θέρετρο επανδρωμένο με τον πιο εξελιγμένο χειμερινό αθλητικό εξοπλισμό, διαθέσιμο για πώληση ή ενοικίαση.
Ακόμα είναι ιδανικό μέρος για δροσερές καλοκαιρινές διακοπές μακριά από την πολυκοσμία, αφού είναι κοντά στις παραλίες της Ιτέας και σε ορειβατικά μονοπάτια.
Φυσικά κανένας επισκέπτης δεν θα ήθελε να χάσει μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Δελφών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αράχωβα.
* 4.000 κάτοικοι
* 960 μ. υψόμετρο
* 28 χλμ από τα χιονοδρομικά κέντρα
* 8 χλμ από τους Δελφούς
* 28 χλμ από την παραλία της Ιτέας
* 155 χλμ από την Αθήνα

Και το πιο ζεστο σπιτακι
το χει
ο Αγγελος με το Μαρακι
θαρθει και η αδερφη
που 'ναι στο κολο παρδαλη
με το ομορφο Χαρωτο
και το Παναη το πρωτο
ισως ερθει ο Μπενεμιας
με το νεο καζαμια
και αναψουμε τα τζακια
κι'αγορασουμε χαρτακια.




Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19